- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.354
- Поени од реакции
- 84.577
Не е. Посебно вториот дел.
Бинго! Истото и јас го кажувам. Најголемите христијански празници се копија на далеку постарите и древни празници посветени на сонцето.[DOUBLEPOST=1412617796][/DOUBLEPOST]Од причина која е многу едноставна, Божикот се слави на 25ти (и по грегоријански и по јулијански) во денот кога Сонцето се зголемува.
За првиот дел:Не е. Посебно вториот дел.
Лука 2:Eве ти ја Хеортологијата за Божиќ:
Како ги разбираш ти?Ако така* ги разбираш тие библиски писанија, ОК.
Едни исти библиски текстови разни луѓе различно ги толкуваат.
* како што се вели во изјавата на Твен
„Кажал-и останал жив„-Драган Б. Костиќ.Ме интересира дали е точно.
Посебно вториот дел.
А што мислиш ти, кај се наоѓа Израел и каква клима има? Да не мислиш дека е во Скандинавија?Лука 2:
6. А кога беа таму, нејзе ѝ дојде времето да роди.
7. Го роди својот Син првенец, Го пови и Го положи во јасли, оти за нив немаше место во гостилница.
8. Имаше пастири во тој крај, кои ноќеваа таму и го чуваа своето стадо.
Кажи ми, си видел ли овчари на отворено во среде ноќ да чуваат стадо во декември?
Првиот дел е лично убедување да кажеме.Не е. Посебно вториот дел.
Мики ај да не се вреџамо„Кажал-и останал жив„-Драган Б. Костиќ.
Ако почнам да го користам речникот кој го употребил „мудрецов„ од фоткава, веројатно ќе бидам отпишан од форумов...
Israel is located between the Mediterranean sea and the arabian desert at the same latitude as that of Korea, so the climate of the both regions is similar. One difference is that Israel have a shorter spring and autumn, and longer summer and winter than those in Korea, and that is characterized by a huge daly temperature range. That is because is situated in region where the Mediterranean climate meet the subtropical climate.А што мислиш ти, кај се наоѓа Израел и каква клима има? Да не мислиш дека е во Скандинавија?
Видиш ли која е температурата во Израел во декември? Па во Израел растат банани и урми ако не си знаел. Срамота е во ова информатичко време каде сите информации ти се буквално пред нос, некои шарлатани да дозволуваш да те влечат за него и да мислиш дека галилејските овчари ќе се смрзнат на отворено во декември, небаре се на Шар Планина.
Абе Роџер, веќе имам кажано дека личните навреди се само показател на слабоста и фрустрациите на тој кој ги кажува. Според мене и се пожелни за да го видиме вистинското лице на лицемерието, користољубието, индиферентноста, ....... you nameitОк, ако продужите со еве ти банана/хаха муабети, знаете што следува.
@MIKI1 дискутирај за темите, ако сакаш мрчи колку атеизмот како поглед на работите е затуцан, ограничен и не знам уште што, али не се фокусирај на членовите кои пишуваат.
Ако мислиш дека тука на подфорумов (не надвор од него пошто таму ќе си се жалиш на соодветен модератор) некој те напаѓа тебе лично ондак пријави. Ама ако некој ја напаѓа твојата религија, нема што да плачеш на темава кога темава е со таа цел, да се дебатираат религии и атеизам.
Ако се осеќаш ти лично навреден пошто некој ја вреѓа твојата религија, не доаѓај на вакви теми бе Мики.
Али не можам да толерирам да вреѓаш други членови пошто гледам погоре пак го правиш истото. Вреѓај атеизам, не вреѓај луѓе. Ова ти е последна опомена.
Остај ти сомнителни линкови, туку учи за клима од метеоролози:Israel is located between the Mediterranean sea and the arabian desert at the same latitude as that of Korea, so the climate of the both regions is similar. One difference is that Israel have a shorter spring and autumn, and longer summer and winter than those in Korea, and that is characterized by a huge daly temperature range. That is because is situated in region where the Mediterranean climate meet the subtropical climate.
Winter is the rainy season in Israel, so it rains a lot and temperature falls off. So, people move their sheep in to the sheep pen at least by October so that they go through winter there. Therefore, it is hard to keep watching over the flock of sheep in the fields at night in midwinter, December.
Link
Сомнителни линкови? Според тебе метеоролозите се експерти за тоа како треба да се чуваат овци?Остај ти сомнителни линкови, туку учи за клима од метеоролози: