Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Па што влегувате во филмови тогаш како да сме во друштво на Германија, Шведска, Швајцарија итн па сакате такви плати и стандард.
Сакате како нив да бидите, е па со бегање сигурно нема.
Ама себични сте, еден живот имате , бла бла бла и после ви е криво во какво друштво на држави сме. Па тие земји не станале такви денес дека народот им бегал при првата потешкотија. Се бореле , бореле и избориле денес да имаат статус таков како што имаат и можат да си дозволат таков стандард, можат да си дозволат да купуваат мозоци од неразвиените земји за ситни пари за да и во иднина пак бидат на врвот на списокот, пак да се богати, да имаат стандард ,а ние да си останиме таму каде што сме.
Е па сега одлучете се веќе еднаш.
Сакате вие богато да живеете или сакате државата да ви биди погоре на списокот.
Неможи и двете истовремено сега засега. Неможи и курац у дупе и душа у рај( што би рекле Србите мислам).

Ај не ни попуј. Глеј си фотељата и ако имаш нешто паметно да кажеш кажи.

економски неразвиена е погрешен израз...најсиромашна земја во Европа, и Албанија по економски параметри не има поминато. Еве во чие друштво е МК

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

туку да се надеваме дека ќе излезат уште еден куп независни државички па Македонија да дојде во златна средина иначе вака владата ќе продава семки од типот, втора во европа за инвестициски услови и такви слични.
Ех, инжинер по физика и тоа од Италија. Дали знаеш што значи поимот по глава на жител (per capita)?

Нејсе, најдобар показател на она што сакашe да го прикажеш е HDI - Human Development Index.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index
Таму ние сме рангирани на високо ниво (High HDI). Не е сјајно, ама не е ни до толку лошо.

Абе кој отиде на запад и не се снајде,системот кај нив е друг не е како нашиот трул,не ги лажете децата со приказни вака било онака...
Јас не сум алчен за пари мене ми треба просечна работа со кој ке си ги задоволувам основните потреби,а тоа за жал кај нас го нема,
Поздрав до овие уфилманите,административците,лешинарите не се радувајте дека така ке биде засекогаш,земал 20бона и западот не му бил убав:pos: Прост народ

Ех, инжинер по физика и тоа од Италија. Дали знаеш што значи поимот по глава на жител (per capita)?

Нејсе, најдобар показател на она што сакашe да го прикажеш е HDI - Human Development Index.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index
Таму ние сме рангирани на високо ниво (High HDI). Не е сјајно, ама не е ни до толку лошо.
Не ни треба ранкинг за да видиме како се живее овде.Овие податоци остави ги за луѓе со два грама мозок кои гледаат Шител и Анал 5 и веруваат во приказни.Доволно е да излезеш низ Скопје и да видиш колку луѓе живеат мизерно.

Ај не ни попуј. Глеј си фотељата и ако имаш нешто паметно да кажеш кажи.
Оти бе ни си заминиш во Швајцарија. Секако цело село ти е таму отидено, па да се цивилизираш малце. И волкот сит и овците на број. Или ти си 7 дете, најмалото па немаше континет за тебе па мораш да останиш фамилијата да ја гледаш и чуваш?

Оти бе ни си заминиш во Швајцарија. Секако цело село ти е таму отидено, па да се цивилизираш малце. И волкот сит и овците на број. Или ти си 7 дете, најмалото па немаше континет за тебе па мораш да останиш фамилијата да ја гледаш и чуваш?
aufff, pocnavme na nacionalna osnova...suredi gi vlade!!!

Дај 100000 ЕВРА заем одма заминувам.

Поздрав до овие уфилманите,административците,лешинарите не се радувајте дека така ке биде засекогаш,земал 20бона и западот не му бил убав:pos: Прост народ
Edna golema razlika ima, gorespomenatite lezat ne rabotat nisto i si gi ceskaat jajcata, dodeka tamu °gore° ke skapuvas od rabota.

Obicno povekje od pola takozvani gusteri pecalbari se vrakjaat doma uste po prvata nedela. Mnogumina od niv si imaat prestava deka taka na poklon gi davaat parite tamu.

Ти бе докторе не беше државно? Или во приватна клиника работиш. Се си мислам дека си државно, ама можи и грешам.
Дај да не ми си во мисла , кажи да се знае, па да знам дали да те викам колега( пошто и двата сме на државна цицка) или само доктор:).
Инаку пред да маваш сеир, не заборавај дека само со еден пост ти полнам миниммум неколку страни од темата која ти ја започна. Инаку оддамна ке беше мртва а и ти како форумски лик заедно со неа. Неубаво вака под појас што маваш, онака клизачи. Немаш ни благодарам Тоше што би рекол , бог да го прости.

Што имам еден другар, десет години се заебаваше со економски во Скопје. На крај му текна да го заврши. Жити англиски што знаеше и нешто компјутери. Во Македонија подработуваше нешо за триста евра, ама душа му вадеа. Еве го сега во Швајцарија, цепа плата од осум-девет кила франци и заврши како првенец на генерација на врвни швајцарски MBA студии. Да се чудиш.

Ти бе докторе не беше државно? Или во приватна клиника работиш. Се си мислам дека си државно, ама можи и грешам.
Дај да не ми си во мисла , кажи да се знае, па да знам дали да те викам колега( пошто и двата сме на државна цицка) или само доктор:).
Инаку пред да маваш сеир, не заборавај дека само со еден пост ти полнам миниммум неколку страни од темата која ти ја започна. Инаку оддамна ке беше мртва а и ти како форумски лик заедно со неа. Неубаво вака под појас што маваш, онака клизачи. Немаш ни благодарам Тоше што би рекол , бог да го прости.
Во право си колега, ти ме воскресна, и од каде сега под појас, гледаш дека сегде те поддржувам.

Во право си колега, ти ме воскресна, и од каде сега под појас, гледаш дека сегде те поддржувам.
Си знајш ти, голем си:свиркам:
Туку ова колега значи дека сепак си на државно?
Значи сосе тебе и мене вкупно двајца сме на државно од цел форум. И после многу сме биле. Да се изначуди човек.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom