Одевме година и 9 месеци.Преубави во која бев сигурен дека ме сака премногу.последните 2 месеци некако имавме повеќе обврски и некако беше монототно.Едноставно не ми се правеше кефот ни мене ни неа и како ради реда се гледавме.Се осеќаше тоа.Сигурен сум дека и покрај тоа таа ме сакаше до пред 15-20 дена.Можеби не премногу како порано, но сепак надпросечно.
Во целата врска имаше ситни кавги(непотребни) па со текот на времето стануваа поголеми.Кавгите еднсотавно беа без врска ама се каравме премн и си докажуваавме се објаснувавме за нешто што можеби не ни било проблем а го тупевме по 2-3 сати за тоа.
Една кавга пред 5-6 дена во која испаднав идиот и толку,наводно незнаела дали ме сака и чуствувала гнев кон мене.Мн подобро и поопупштено и било со другарки и е се чуствувала поисполнето.. И здосадило со мене и воопшто не чуствувала ништо кон мене.
Спрема мене, има др машко... Затоа што не е возможно вака на таква врска дирек денеска те сакам утре не те сакам.Мора некој др да и го има свртено паметот иначе нема логика да ме заброави по 1-2 дена...ДОколку беше здосадено,ќе речеше сакам со другарките некое време да поминам и дасе издувам (затоа што реално девојкава е 19-20 години а нема баш така живеено иако сакала и сум и правел проблеми)СИгорно немае да речи не те сакам... доколку нема некој др(како што м итврди таа) сигурно ќе сакаше да го реши проблемот а не онака едноставно... чуствата не си ги разбирам...
Баш ме интересира мислење пред се од некои девојки на форумот.
Имам оформено мислење и би знаел што да правам па ајде можеби некој совет ќе ме премисли или ќе ми го потврди мислењето.
Другарче знајш која е разликата помеѓу кола и женска? Ако некој ти ја чукни колата одма ќе забележиш...........што не е случај со женската.
(ова е најцрното сценарио)
Е сега по мое, пошто не го знам чупево, секако дека не можам со 100 посто сигурност да докажам и тврдам дека е така, но ќе пласирам некои сценарија кои ми идат на памет.
Едното е дека тек сега се свестува дека и е потребен оној женски живот, слобода, флерт, ау, пиенки, шмековки во друштво на другарки, демек Сексо и градо филм. Знајш да се изнаживејш демек, пошто во врска нема таков живот, си има граница. Па осетила некоја потреба, или подобра варијанта на живот, отколку оној со тебе од кој и прекипило.
Неколкуте обиди да се исправи работата, безиспешно, си го сториле ова.
Друго сценарио е дека веќе има фрлено око на некој, па тек изладува со тебе затоа што има надеж во тоа дека со момакот ќе и се потрефи нешто повеќе, ужива во онаа интересна игра на флертување, па така ти идиш во последен план и немаш значење.
Последно сценарио е она прво кое го пишав, дека веќе е бидната работата со друг така да тури и песок со лопата на врската, закопај ја и продолжи напред.
Караниците за ситници можат да напиздат човек, но сметам дека созреаноста кај двајцата партнери е во тој случај најбитна, да се преброди нештото и да се продолжи понатаму, повторно здраворазумско, без повторување на истите грешки од минатото. Во спротивно имаш мазохизам, било обостран, било едностран. И еднио и другио не ги бива.