Добитници на лотарија за САД

• Креатор на темата Креатор на темата noname7
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки препорачајте фото студио што работи денес во сабота да ми средат за сликите. Сакам денес да аплицирам бидејќи ми е роденден сакам да ми носи повеќе среќа.

Дали може да се аплицира на лотаријава со слика со која сум аплицирал за Work&Travel но сум бил одбиен?

Дали може да се аплицира на лотаријава со слика со која сум аплицирал за Work&Travel но сум бил одбиен?
Да. Имаш на самата страна за аплицирање алатка за проверување на сликата. Ако ти поминува на тоа без проблем, можеш да ја искористиш.

До кога може да се аплицира?
3 Ноември,али не чекај последен ден.[DOUBLEPOST=1412522226][/DOUBLEPOST]Некој да не знае кога од прилика стигнува известување дали си добил или не зелена карта?

3 Ноември,али не чекај последен ден.[DOUBLEPOST=1412522226][/DOUBLEPOST]Некој да не знае кога од прилика стигнува известување дали си добил или не зелена карта?

Шо има врска последен ден, демек тие шо аплицира од прв ден има шанси поголеми??

Лотарија , исто ти е ај прв ај последен

Sent from my iPhone using Tapatalk

Za zelena karta ke znaes posle intervjuto vo ambasada.

mi se padna torba vo zeleno elite kafe!!!!
dali ova znaci deka treba da apliciram za isto taka zelena karta? :D

Дечки дали ако аплицирам за лотаријава, можам да си направам проблем за добивиње на туристичка виза?
За туристичка виза ке поднесвам во ноември.

Дечки дали ако аплицирам за лотаријава, можам да си направам проблем за добивиње на туристичка виза?
За туристичка виза ке поднесвам во ноември.
Па најреален одговор е не вреди да ризикуваш. :) Ќе аплицираш на лотаријава наредна година.

Дали доколку си аплицирал мината година, можеш да аплицираш и оваа година?

Za zelena karta ke znaes posle intervjuto vo ambasada.
Фала за одговорот.Уште нешто да прашам. Ми кажа еден комшија дека имателите на зелена карта доколку работат во земја надвор од САД и остваруваат годишен приход во износ над 4000 долари годишно, мораат да плаќаат 30% од приходот како данок на САД иако не остваруваат приход во САД. Дали е ова вистина?

Фала за одговорот.Уште нешто да прашам. Ми кажа еден комшија дека имателите на зелена карта доколку работат во земја надвор од САД и остваруваат годишен приход во износ над 4000 долари годишно, мораат да плаќаат 30% од приходот како данок на САД иако не остваруваат приход во САД. Дали е ова вистина?

Да. Мора цел приход да го пријавиш, без разлика каде си го остварил. Е сега не знам од каде е цифрата 4000 долари, можеби е точна во смисла за помали суми нема да ти направат проблем, за поголеми - да. Ако си направил негде 700 долари сигурно нема да вршат меѓународна истрага за да те фатат.

И друга работа, ако во државата каде што си го остварил приходот си платил данок, тој ти се одбива од данокот што треба да го платиш во САД, за да не подлежиш на дупло оданочување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom