Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Бугарија да даде на сите македонци бг- пасоши - нек се испразни цела МКД, нека стане еден изолиран монополизиран остров со кој ќе владеат неколкумина мафијози и олигарси

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Za dopolnitelniot dokument.. Znaci vo igra ne vlagaat brat/sestra/bratuced etc. Dokumentot za dokazuvanje na bugarsko POTOMSTVO znaci dokument od POTOMCI (baba, dedo, pradedo, prababa i nadalje..) ova ne go zboram od pamet, sum vo takva situacija kade sto sestra mi ima veke bugarski pasos, a jas koga se osvestiv da vadam (posle 3/4 god) veke nastana celava ludnica okolu bugarski dokaz za potomstvo, i so nekolku luge sto brkaat rabota za bg pasos zborev mi go kazaa istoto, znaci dokument od POTOMCI. Jas otidov vo bugarska ambasada svoeglavo bez da veruvam deka nemoze sestra da e dovolen dokaz.. mi gi vratija dokumentite posle 2/3 meseci so razlog ne dovolno dokazi za bugarsko poteklo. E sega okolu klubov sto go zborite vo Strumica ne znam na koj princip rabotat.. dali pominuva so dokaz od potesni clenovi od semejstvo (brat, sestra, bratucedi..)

Okolu izborite vo bugarija da iskometiram moe mislenje..
Neznam zosto mislite deka momentalniov premier/pretsedatel sto i da e deka sam od sebe resi da gi zategne uslovite za davanje pasos? Setete se kolku cela evropska unija im se z'gna i gi kritikuvase za istoto pa se najdoa vo takva situacija da mora da gi "zategnat" principite/uslovite. Inace niv im odgovara de se mnogubrojna nacija i da dobivaat poveke sretstva od istata, pa napravija "minimalno" zategnuvanje kako i oni bi bile "cisti" pred EU, sega sto na nas toa ne ni odi vo prilog e drugo. Znaci rezume: Ne ocekuvajte povtorno olesnuvanje od bilo koj da dojde na vlast.
Мислам дека не си во право во однос на издавањето на државјанствата и исто мислам дека Германија издава повеќе државјанства него Бугарија.Што се однесува до тоа западните земји не гледаат нас и бугарите како народ со исто потекло како што ние ги гледаме германците и австријцие.
http://www.youtube.com/watch?v=MxH0HUGdHDM
исто така мислам дека ове е политика на партија а не на држава[DOUBLEPOST=1412435077][/DOUBLEPOST]http://vecer.mk/balkan/bojko-borisov-e-favorit-no-dali-kje-formira-vlada

Последно уредено:
Член од
30 април 2014
Мислења
38
Поени од реакции
2
а дали некој знае дали почнаа да издаваат потврди и за оние кои немаат роднини со бг документи???

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
момци утре бг ке гласе шо мислате ке добие ли герб на бојко и ке тргне ли на подобро со пасошите ако победе бојко

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
kako sto se zalime deka nasive brakja doagjaat od CH i glasaat i ni ja ebat idninata...mozebi vo nedela treba i makedoncite so BG pasos da glasaat i da napravat nesto za makedonija? ako se navistina tolku golem broj makedonci so BG pasos

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Имам неколку прашања до вас:
1) имам другарка и нејзиниот дедо бил партизан на времето и се борел против бугарите а од друга страна има дедо кој бил бугарски војник. дали има шанси да ја одбијаат за тоа затоа што се плаши?
2) сакам да прашам до тие што имаат југословенска воена книшка дали кај националност им стои македонец или бугарин пошто кај нас стои македонец па сакам да прашам дали е тоа проблем?
3) дали некој пробал да поднесе молба за побрзо да му излези бројчето за државјнасство без разлика на причината и дали има успеано/неуспеано во тоа?
4) дали некој има пробано да извади документ од бугарскиот воен архив и дали има успеано во тоа?

се извинувам однапред на многуте прашања .. фала однапред

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
decki za kolku vreme ako sega apliciram ke zemem bug.pasos ? imam dokument za koreni. znaci za kolku vreme od podnesuvanje do intetvju ?

Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
момци утре бг ке гласе шо мислате ке добие ли герб на бојко и ке тргне ли на подобро со пасошите ако победе бојко
Prednost ima GERB ako napraj vlada ke bidi podobro....a dali ke napraj vlada i koalicija so nekoj ke vidime utre vecer....ponedelnik potocno

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.041
ГЕРБ води 15 % над овие другите како се викаа не ги знам.

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Мислам дека нема да се смени ништо. Сепак ЕУ ги предупреди да внимаваат како и на кого даваат пасоши, не некој од сегашнава/тогашната влада. Кој и да добие, може само да има олеснителни околности, ништо драстично нема да се смени.

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Мислам дека нема да се смени ништо. Сепак ЕУ ги предупреди да внимаваат како и на кого даваат пасоши, не некој од сегашнава/тогашната влада. Кој и да добие, може само да има олеснителни околности, ништо драстично нема да се смени.
Нема да се смени само Законот ќе се почитува.

Член од
3 октомври 2014
Мислења
30
Поени од реакции
47
Мислам дека не си во право во однос на издавањето на државјанствата и исто мислам дека Германија издава повеќе државјанства него Бугарија.Што се однесува до тоа западните земји не гледаат нас и бугарите како народ со исто потекло како што ние ги гледаме германците и австријцие.
http://www.youtube.com/watch?v=MxH0HUGdHDM
исто така мислам дека ове е политика на партија а не на држава[DOUBLEPOST=1412435077][/DOUBLEPOST]http://vecer.mk/balkan/bojko-borisov-e-favorit-no-dali-kje-formira-vlada
Na koj princip im davaat togas germancite drzavjanstva na avstricite?
Jas sum germanec zimi majka.
Ok eve ti drzavjanstvo. ??
Ili im baraat nekoj dokument? Germanski normalno..
I jas gledam na avstricite kako germanci ama toa ne gi pravi niv germanci. Istoto vazi za Ceska-Polska, Crna Gora-Srbija.. poseben narod, posebna drzava, posebna kultura, posebno ureduvanje.

Член од
5 октомври 2014
Мислења
1
Поени од реакции
0
а дали некој знае дали почнаа да издаваат потврди и за оние кои немаат роднини со бг документи???
I jas sakam tocno da znam, mojot posrednik mi rece, deka za mene ja zede potvrdata, i deka veke ja podnese vo bg, ali jas ne sum sigurna. Ve molam nekoj neka kaze dali veke se davaat potvrdi za tie sto nemaat rodnini:)

Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
Pred 2 i 30;

GERB 32 %
BSP 17%
DPS 14%

trite najgolemi drugite se po 8,6,4 %.....dali ke se smeni ili ne dzabe rekla kazala ke vidime za 2-3 nedeli po izborite najbitno e koj ke dojdi na vlast

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom