Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Мега Визура е сопственост на Мишко Ражнатовиќ најдобриот агент во Европа. Се користи како расадник за таленти. Погледни им го тимот. Од 1990 до 1997 се играчите. Тоа е млад тим што наредната година ќе биде распродаден. Така прават секоја година. Не се слаби воопшто. Таму има таленти во овој тим колку што ние цела држава сме имале последниве 20 години.
Знам знам, не викам дека немаат таленти и слично, ама костурот на екипата им е скроз у аут. До душа и нашиот костур е скроз изменет, сите носители на играта од лани си отидоа. Ќе видиме, ама јас мислам дека имаме шанса со оглед на случувањата во Мега Визура.

Будучност го потпишаа и Омар Кук.
Ѕвер играч со НБА искуство и еден од подобрите американски играчи во Европа воопшто , типот игра на ниво на Меккејлеб.
Омар Кук на ниво на Бо ?? ти се молам да не го потценуваш нашиот репрезентативец, голема е разликата од Бо и Кук ;) инаку чисто информативно Дамјан одбил 70 000 евра од Куманово и најверојатно ќе потпише или со вас или со Раднички (Центар), од друга страна овој хрватот Моровиќ е добар играч го имам гледано, искусен играч со доста АБА лигашки натпревари (Цибона, Задар, Загреб и Широки) ќе ви биде добра замена за Цветковиќ :)

Омар Кук на ниво на Бо ?? ти се молам да не го потценуваш нашиот репрезентативец, голема е разликата од Бо и Кук ;) инаку чисто информативно Дамјан одбил 70 000 евра од Куманово и најверојатно ќе потпише или со вас или со Раднички (Центар), од друга страна овој хрватот Моровиќ е добар играч го имам гледано, искусен играч со доста АБА лигашки натпревари (Цибона, Задар, Загреб и Широки) ќе ви биде добра замена за Цветковиќ :)
Не го потценувам Бо меѓутоа факт е дека Бо не е истиот последниве две сезони, драстично му падна цената и се уште нема клуб на десет дена пред почеток на новатa сезона во првенстватa. Омар Кук има 32 години и заврши во Будучност. Бо има 29 и нема клуб. Не е голема разликата сепак.[DOUBLEPOST=1412333222][/DOUBLEPOST]Лучиќ е нов капитен на МЗТ

Последно уредено:
Нема шанси да се победи Мега Визура на страна,ке видите,пораз не очекува,се надевам не тежок како лани.
Им отидоа Дангубиќ,Луковиќ,Варда,Мициќ,Радовиќ, но пак имаат екстра потенцијали кои можат на домашен терен да победат секого.

Нема шанси да се победи Мега Визура на страна,ке видите,пораз не очекува,се надевам не тежок како лани.
Им отидоа Дангубиќ,Луковиќ,Варда,Мициќ,Радовиќ, но пак имаат екстра потенцијали кои можат на домашен терен да победат секого.
Сите се домашни играчи освен двајца црногорци кај Мега. Така се прават играчи, тоа се таленти. Мекиќ и Диковски ни вода не би носеле у Мега Визура. Штета за МЗТ требаше да привлечат двајца тројца домашни добри млади играчи што ќе се развиваат. Само Младеновски ми е надеж од младите. Останатото е тапа...

Сите се домашни играчи освен двајца црногорци кај Мега. Така се прават играчи, тоа се таленти. Мекиќ и Диковски ни вода не би носеле у Мега Визура. Штета за МЗТ требаше да привлечат двајца тројца домашни добри млади играчи што ќе се развиваат. Само Младеновски ми е надеж од младите. Останатото е тапа...
Кого да привлечат некој млад кога нема? Тек за 4-5 може да се очекува некој младич да исплива од школата на МЗТ под водство на Врба. Ова моментално што е е све боранија.

@Peggio

Кога го видов тој Мекиќ како појава,веднаш си помислив кај бе овој кошарка ке игра,па не знае ни да шутира се гледа убаво и на загревање:facepalm:

Јокиќ,Чантекин,Миљеновиќ и Крстиќ се многу добри од Мега.

@Peggio

Кога го видов тој Мекиќ како појава,веднаш си помислив кај бе овој кошарка ке игра,па не знае ни да шутира се гледа убаво и на загревање:facepalm:
Тој не знае да оди, не па кошарка да игра. Само Младеновски и Петровски ги гледам како потенцијали. Другиве гола вода.

Само Младеновски и Петровски ги гледам како потенцијали. Другиве гола вода.

Младеновски ако продолжи со овој интензитет на тренинзи, може комотно да смени професија. Дечкото има неверојатни предиспозиции пред се мислам на висина, нешто што е недостаток во нашава земја, али џабе кога нема желба за тренирање.

Младеновски ако продолжи со овој интензитет на тренинзи, може комотно да смени професија. Дечкото има неверојатни предиспозиции пред се мислам на висина, нешто што е недостаток во нашава земја, али џабе кога нема желба за тренирање.
Би имал ако се стимулира финансиски и ако би разговарал со психолози нешто што треба секој клуб да го воведе.

Младеновски нема да биде нишо поише од просечен македонски играч налик Кире (кој можеби и повредите му ебаа дете). Не знам кој потенцијал го глеате, ја глеам само килавост, незаангажираност и незграпност. Дај боже да грешам.

Edit: Шариќ е само една година постар од Младеновски патем

Последно уредено:
Јас мислам дека ќе напредне Младеновски под тренерска палка на Сагадин. Познат е како добар тренер на млади играчи. Иначе дечки да ве прашам,овој Арсовски како?

Мекиќ лани во младинското финале како човек од кој највеќе се очекуваше во дресот на Вардар постигна 0 поени за 40 минути игра :)
Ниту во првиот состав на Вардар не ме воодушеви, апла просек играч (чат-пат ако погоди некоја тројка на шашма), можеби е добро само што има жеба за напредок (бар така ми личи).

јас како што разбрав барал 200евра од утакмица, а мзт му нуделе 50 од изгубена и 100 од победена, за во работнички не ми се верува да иде пре би идел странство за нула ќар што се вика

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom