Благоев
The Spartan General
- Член од
- 8 јануари 2014
- Мислења
- 1.357
- Поени од реакции
- 2.087
Ако толку малку возиш велосипед, зошто би ти бил МТБ/Офроад?2 месеци ми стои дома а само еднаш го имам возено, не сум од тие шо излегува вград со точак.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако толку малку возиш велосипед, зошто би ти бил МТБ/Офроад?2 месеци ми стои дома а само еднаш го имам возено, не сум од тие шо излегува вград со точак.
Абе сепак летно време излегувам некогаш оффроуд, а овој е само градски точак тоа се обидувам да ти кажувам, мене не ми врши работа овојАко толку малку возиш велосипед, зошто би ти бил МТБ/Офроад?
Да одиш најдобро да си пробаш,бидејќи различни геометрии се рамките,па некаде 18 ки се големи како 20ки,а некаде пак 20 е мала.Така да најдобро во дуќан појди и ќе ти помогнат продавачите.https://www.facebook.com/velosiped....0.1412218268./560707317389486/?type=3&theater
Како ви стои велосипедов кажете нешто повеќе ?
( Veličina rama:
18'' 20'' 22'' )
Може ли и ова некој со големината на рамот да го објасни 18,20,22 според cm на човекот колку тоа би одговарало ? Фала однапред.
Не е на одмет да ми кажете и дали според вас е добар точакот ??Да одиш најдобро да си пробаш,бидејќи различни геометрии се рамките,па некаде 18 ки се големи како 20ки,а некаде пак 20 е мала.Така да најдобро во дуќан појди и ќе ти помогнат продавачите.
Точакот е low end модел, мејд ин Србија, со најосновни делови. Инаку е ок за вожња по асфалт и лесен офроуд. Ако буџетот не ти дозволува повеќе, тоа е тоа за тие пари.Не е на одмет да ми кажете и дали според вас е добар точакот ??
Достава до Македонија 300 евра+цената на точакот+царина+ддв = едно вреште париДечки ајде да прашам дали некој од вас има нарачувано точаче од canyon и дали знаете колку удираат на царина за него (во проценти секако е цената над 25евра)?
Ми се допадна специфичен модел од нив затоа прашав, тоа достава до мк што си ги навел 300 евра и не е проблем проблем се царина и данок што ќе ми ги лупнат. Еве и зашто не е проблем, не е дека имам одвишок пари за давање туку цената за мкд е 1175 евра на моделот што ми се допаѓа, цената за било која земја членка на ЕУ е 1399 евра за истиот модел. Значи пресметката вика 1475 евра со достава во мкд или 1438 евра со достава во земјите од ЕУ. Царината и данокот се проблем да зашто се плус 470 евра ако се точни процентите што ми ги кажа излегува 2000 евра.Достава до Македонија 300 евра+цената на точакот+царина+ддв = едно вреште пари. Со толку пари да појдиш во било која продавница за велосипеди ќе возиш некоја опака машина.
10% Царина и 18% ддв, ако добро се сеќавам
Кањонот е супер велосипед и има доста одлични цени, пошо нија не сме еу, единствена опција и ефтина е праќање кај некого во странство и да ти го донесат во мк кога ќе доаѓаат.
Ми се допадна специфичен модел од нив затоа прашав, тоа достава до мк што си ги навел 300 евра и не е проблем проблем се царина и данок што ќе ми ги лупнат. Еве и зашто не е проблем, не е дека имам одвишок пари за давање туку цената за мкд е 1175 евра на моделот што ми се допаѓа, цената за било која земја членка на ЕУ е 1399 евра за истиот модел. Значи пресметката вика 1475 евра со достава во мкд или 1438 евра со достава во земјите од ЕУ. Царината и данокот се проблем да зашто се плус 470 евра ако се точни процентите што ми ги кажа излегува 2000 евра.
Точно дека за 2000 евра и кај нас ќе возиш некоја опака машина ама немам сретнато сличен модел на овој што го бендисав, ама па од друга страна 2000 евра што е многу многу е. 500 евра треба за споменици да ги дадам а искрено таква намера немам.
Испратено преку македонски пошти
Гледам диск , шимано менувачи , а исто така и примамлива цена според џебот на еден смртникТочакот е low end модел, мејд ин Србија, со најосновни делови. Инаку е ок за вожња по асфалт и лесен офроуд. Ако буџетот не ти дозволува повеќе, тоа е тоа за тие пари.![]()
Со дискот, LoganГледам диск , шимано менувачи , а исто така и примамлива цена според џебот на еден смртникзатоа. Фала многу поздрав
Зошто проблеми ?Со дискот, Logan(механички), повеќе проблеми ќе имаш, него ли што ќе те служи. Во случајов, многу подобра варијанта е да земеш точак со вибрејк кочници (напред и назад). Плус точаков има челичен рам, не е алуминиум, значи е тежок. Затоа ти реков - толку за парите.
Е сега ако тебе ептен ти се допаѓа, земи го, јас само го дадов моето мислење, бидејќи ти бараше.![]()
Друже, убаво ти вика Зоц. Подобро земи си ви брејк, верувај ќе си имаш големи проблеми со овие квази кочници. Ако ти е работата само да е диск, тогаш цепај.Зошто проблеми ?
Кочниците доколу не ми се допаѓаат понатаму нели може да се заменат пример за нешто подобро ?
Зошто ?? Зошто ќе ти се криви дискот после секое возење, плочките ќе се трошат брзо, а со тоа и менуелно ќе треба да ги штелуваш. Шапата ќе ја центрираш. Ептен заебанција.Зошто проблеми ?
Кочниците доколу не ми се допаѓаат понатаму нели може да се заменат пример за нешто подобро ?