Благоев
The Spartan General
- Член од
- 8 јануари 2014
- Мислења
- 1.357
- Поени од реакции
- 2.087
Ако толку малку возиш велосипед, зошто би ти бил МТБ/Офроад?2 месеци ми стои дома а само еднаш го имам возено, не сум од тие шо излегува вград со точак.
Ако толку малку возиш велосипед, зошто би ти бил МТБ/Офроад?2 месеци ми стои дома а само еднаш го имам возено, не сум од тие шо излегува вград со точак.
Абе сепак летно време излегувам некогаш оффроуд, а овој е само градски точак тоа се обидувам да ти кажувам, мене не ми врши работа овојАко толку малку возиш велосипед, зошто би ти бил МТБ/Офроад?
Да одиш најдобро да си пробаш,бидејќи различни геометрии се рамките,па некаде 18 ки се големи како 20ки,а некаде пак 20 е мала.Така да најдобро во дуќан појди и ќе ти помогнат продавачите.https://www.facebook.com/velosiped.mk/photos/pb.547021322091419.-2207520000.1412218268./560707317389486/?type=3&theater
Како ви стои велосипедов кажете нешто повеќе ?
( Veličina rama:
18'' 20'' 22'' )
Може ли и ова некој со големината на рамот да го објасни 18,20,22 според cm на човекот колку тоа би одговарало ? Фала однапред.
Не е на одмет да ми кажете и дали според вас е добар точакот ??Да одиш најдобро да си пробаш,бидејќи различни геометрии се рамките,па некаде 18 ки се големи како 20ки,а некаде пак 20 е мала.Така да најдобро во дуќан појди и ќе ти помогнат продавачите.
Точакот е low end модел, мејд ин Србија, со најосновни делови. Инаку е ок за вожња по асфалт и лесен офроуд. Ако буџетот не ти дозволува повеќе, тоа е тоа за тие пари.Не е на одмет да ми кажете и дали според вас е добар точакот ??
Достава до Македонија 300 евра+цената на точакот+царина+ддв = едно вреште париДечки ајде да прашам дали некој од вас има нарачувано точаче од canyon и дали знаете колку удираат на царина за него (во проценти секако е цената над 25евра)?
Ми се допадна специфичен модел од нив затоа прашав, тоа достава до мк што си ги навел 300 евра и не е проблем проблем се царина и данок што ќе ми ги лупнат. Еве и зашто не е проблем, не е дека имам одвишок пари за давање туку цената за мкд е 1175 евра на моделот што ми се допаѓа, цената за било која земја членка на ЕУ е 1399 евра за истиот модел. Значи пресметката вика 1475 евра со достава во мкд или 1438 евра со достава во земјите од ЕУ. Царината и данокот се проблем да зашто се плус 470 евра ако се точни процентите што ми ги кажа излегува 2000 евра.Достава до Македонија 300 евра+цената на точакот+царина+ддв = едно вреште пари. Со толку пари да појдиш во било која продавница за велосипеди ќе возиш некоја опака машина.
10% Царина и 18% ддв, ако добро се сеќавам
Кањонот е супер велосипед и има доста одлични цени, пошо нија не сме еу, единствена опција и ефтина е праќање кај некого во странство и да ти го донесат во мк кога ќе доаѓаат.
Разбирам, кењонот е стварно фантазија во однос на цената и тоа што добиваш. Напален сум јас исто, имам познаник кој вози а уставари благе везе нема шо вози, легнат му е ептен, го премолив да му го купам али не го дава ни за жива глава.Ми се допадна специфичен модел од нив затоа прашав, тоа достава до мк што си ги навел 300 евра и не е проблем проблем се царина и данок што ќе ми ги лупнат. Еве и зашто не е проблем, не е дека имам одвишок пари за давање туку цената за мкд е 1175 евра на моделот што ми се допаѓа, цената за било која земја членка на ЕУ е 1399 евра за истиот модел. Значи пресметката вика 1475 евра со достава во мкд или 1438 евра со достава во земјите од ЕУ. Царината и данокот се проблем да зашто се плус 470 евра ако се точни процентите што ми ги кажа излегува 2000 евра.
Точно дека за 2000 евра и кај нас ќе возиш некоја опака машина ама немам сретнато сличен модел на овој што го бендисав, ама па од друга страна 2000 евра што е многу многу е. 500 евра треба за споменици да ги дадам а искрено таква намера немам.
Испратено преку македонски пошти
Гледам диск , шимано менувачи , а исто така и примамлива цена според џебот на еден смртникТочакот е low end модел, мејд ин Србија, со најосновни делови. Инаку е ок за вожња по асфалт и лесен офроуд. Ако буџетот не ти дозволува повеќе, тоа е тоа за тие пари.![]()
Со дискот, LoganГледам диск , шимано менувачи , а исто така и примамлива цена според џебот на еден смртникзатоа. Фала многу поздрав
Зошто проблеми ?Со дискот, Logan(механички), повеќе проблеми ќе имаш, него ли што ќе те служи. Во случајов, многу подобра варијанта е да земеш точак со вибрејк кочници (напред и назад). Плус точаков има челичен рам, не е алуминиум, значи е тежок. Затоа ти реков - толку за парите.
Е сега ако тебе ептен ти се допаѓа, земи го, јас само го дадов моето мислење, бидејќи ти бараше.![]()
Друже, убаво ти вика Зоц. Подобро земи си ви брејк, верувај ќе си имаш големи проблеми со овие квази кочници. Ако ти е работата само да е диск, тогаш цепај.Зошто проблеми ?
Кочниците доколу не ми се допаѓаат понатаму нели може да се заменат пример за нешто подобро ?
Зошто ?? Зошто ќе ти се криви дискот после секое возење, плочките ќе се трошат брзо, а со тоа и менуелно ќе треба да ги штелуваш. Шапата ќе ја центрираш. Ептен заебанција.Зошто проблеми ?
Кочниците доколу не ми се допаѓаат понатаму нели може да се заменат пример за нешто подобро ?