Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Со парите се зголемуваат и потребите јас на пример на 16-17 год кога ќе заработев 100 еур мислев богат сум[DOUBLEPOST=1412274019][/DOUBLEPOST]
Го ставив ова во темата за демографија ќе го ставам и овде и ви го препорачувам за да видите која катастрофа ќе се случи кога ќе остаре една нација распад систем

Последно уредено:
Ајде од каде па ова сега. На сите избори од кога сме самостојни, има надворешни набљудувачи кои едвај чекаат да има такви работи. А зошто си убедена дека реченицатата на Бранко, "народот кога е у право, греши" дека вистински го отсликува овој народ, тоа сакаш да ми кажеш и дека народот е заслепен од убавината на Хорхе и Грујо па затоа гласа за нив. Виделе луѓето арно од нив, па затоа ги гласаат. Башка никој од нив не вели дека се е супер, и дека сме богати ко Швицарска, ама некој овде работи и тоа се цени. Еве наброј што ти ветиле, а не ти исполниле ??? Јас не мислам така, јас сум живеел во Македонија пред 15 години и знам како ми беше, и што можев да купам и да си дозволам, така да џабе браниш теза кого добро знаеш како стојат работите.

Да да, во право си. Најмирни избори имаме и се` си е по прописи и правила.
Немам таква меморија да запамтам кој што рекол на избори (нити пак ме интересира до толку), ама сто посто сум сигурна дека има многу работи што не ги исполниле. Ти тоа што не мислиш така, тоа е твое право, и нареден пат пак гласај си за истата партија. Јас не викам дека било кој е во право. Ако не се согласувам со еден, не значи дека се согласувам со некој друг. Да ме прашаш мене, за никој нема да гласам. И не бранам никаква теза, си кажувам само што мислам.

Секогаш ке се најди некој или некои што не веруваат. Глупо е и да се мисли дека сите ке имаат исто мислење за се. Тоа никогаш никаде го немало, нити ќе го има.
За изборите и местењето мислам глупо е и да се разговара.
А го прочита линкчето што ти го пратив( онака помеѓу редови).
Не виде ништо интересно таму вредно за критика или уште се запна за некои студнети?

Нормално, не ни треба сите исто да мислат, зашто никогаш нема да се напредува така ;)
Искрено, тек сега гледам дема имало линк (веројатно си го додал откако го видов твојот пост). Како и да е, за таа тема неможам да зборам зашто не се разбирам. За студентите можам, затоа што и јас сум еден од нив, не дека сум запнала.

Со парите се зголемуваат и потребите јас на пример на 16-17 год кога ќе заработев 100 еур мислев богат сум[DOUBLEPOST=1412274019][/DOUBLEPOST]
Го ставив ова во темата за демографија ќе го ставам и овде и ви го препорачувам за да видите која катастрофа ќе се случи кога ќе остаре една нација распад систем
jas sum siguren deka kad tad tuka ke navalat kinezite (i indijcite). Ako nasite nejkat da ja obrabotuvaat zemjata ke se najde nekoj bez gajle. Ked dojdat i ke se cudat kako moze ovakva plodna zemja da ne se obrabotuva i da propagja. Vo Srbija vekje zema zamav, navalija Kinezite.

Еве наброј што ти ветиле, а не ти исполниле ??? Јас не мислам така, јас сум живеел во Македонија пред 15 години и знам како ми беше, и што можев да купам и да си дозволам, така да џабе браниш теза кого добро знаеш како стојат работите.
Кажи работи што ги исполниле, а вредат т.е работи што го промениле начинот на живот ?
Секаде во нормалниот свет постои мерка, а тоа е колку овој автопат што ќе го направиме ќе заштеди на пари во економијата. Изгледа ние немаме економија па никој не прави пресметка за тоа. Не може, луѓе од Карпош до Аеродром да патуваат 20-30 минути, а од Велес до Ново Лисиче за 30 минути, не може од Тетово до Ѓорче да биде 30 минути, а од Ѓорче до Автобуската уште 30 минути. Тоа е изгубено време или изгубени пари во економијата.
И што ако ги проширија одредени булевари, кога им ставија семафори на секој 50 метри, каква е таа ефикасност т.е што добиле возачите што се проширени булеварите ?
Не е само да се гради, треба тоа што ќе се направи да има некоја цел, да придонесе за полесен и полагоден живот, а јас такво нешто немам видено да се направи.

@Chemical Angel. Патриотизам не се продава, или си или не си патриот, неможеш да измериш колку си поголем патриот од мене и обратно. Човек и народ со сопствена свест и чувство кој е, и кои му се корените нема да си наштети, него ние си патиме од кодоши, преваранти, шпиуни, и уште огромна листа на ситни профитери кои од алчност ќе си ги продадат и сопствените деца.
Баш така, патиме од кодоши, преваранти, шпиуни и ситни профитери и што е најлошо сите овие се на власт од осамостојувањето до денес без исклучок.

jas sum siguren deka kad tad tuka ke navalat kinezite (i indijcite). Ako nasite nejkat da ja obrabotuvaat zemjata ke se najde nekoj bez gajle. Ked dojdat i ke se cudat kako moze ovakva plodna zemja da ne se obrabotuva i da propagja. Vo Srbija vekje zema zamav, navalija Kinezite.

makedonija mn malce ima plodna kvalitetna pocva be ne si praj bajram

i so kur ce obrabotuva koga nemat nikakov plan se industriski zoni napravi

На кој пазар ке излезе таа сработена земја и производи , еве ти почни работи земја, батали коли едно друго , ама не ти држи гзот. Плачеше за во администрација да си влегол а сега сакаш земја да работиш , кинези ке влегле :tapp:.

Која будала е овој Валво значи. А бе НИКОЈ нема да дојде. Никому не му треба земја. Кина е најголем извозник на се.

Валво е во право не го напаѓајте одма изгуглајте како Кина полека ја купува цели држави во Африка кои се плодни за Кинескиот пазар кој станува се поголем потрошач, средната класа што ја снемува во западот таму се појавува[DOUBLEPOST=1412287053][/DOUBLEPOST]Германија е најголем извозник на кафе во светов а нема ниту една грмушка кафе во Германија каде се грмушките?? Во јужна Америка.

Последно уредено:
Забавни ми се фацкиве ко Владе, се упикал у државно зима максимум 400 евровизиски и мисли го фатил господ за муда... Море ко ќе секне кладенецот, а ќе секне, ја па ќе имам работа пошо не ми зависи од македонски клиент а ти ќе дремеш у штаб или пред социјално.
Прво ги измеша брзините. Ти можи земаш повеќе( и да ти се множат да дај боже) ама треба да сработиш за тоа. Во државно е друга приказна. Башка можеби во зоните подобро ке ми беше со 200 евра и душата да ми ја изваеја.
И секоја година се надевате дека ке секне тоа кладенецот ама пустото никако да секне, Еве веќе 20 и кусур години само секнува. Кај да е овие дена, ќе биди.. А и да се случи такво нешто, тогаш ке му ја мислам. Сега засега лежи нека пасат;)
Neli se falese vlade deka u privatno raboti? Hehe, sam sebe cifsal?.
Море што те читам наивен. Форум е ова. сите ебачи, програмери,бизнисмени, професионалци, претежно неопределни, никој од СДСМ ( со полиција да бараш таков на форумот нема да најдиш). И сега ти на сите им верваш дека стварно се тоа што се прикажуваат дека се.
Јас ако кажев одма дека сум во државно, нема да можев салам муабет да направам, очи ке ми извадеја( како сега на пример). Завист има преголема тука на форумот, завист и љубомора, лебот од уста да им го земев толку немаше да ме мразат. Па така ке се преправаш дека си некој од нив колку онака да ги манипулираш, да биди поинтересно,да се врти муабет што би рекле. Сега прати, на секоја тема ке ме следат како сенка. А нешто ја поддржам владата( што е нормално и прородно) одма ке почнат да мрчат. А напишам нешто против одма ке речат ме избркале. Тоа е како што напишав, завист. Оти тие да не се, а Јас сум. Е па некој мора да биди, подобро јас отколку некој друг.
П.с За @SuBZerO пошто го избриша постот. Јавно признавам дека сум државно, како божем криминал вршам. Како го кажа како макро да сум или дилер на дрога. Нормална легална работа на државна цицка. А ти тоа што мислиш дека паразитирам врз грбот е твое мислење. Работа како работа, некој треба и тоа да го работи. Ти да беше на мое место што ке направеше. Ке делеше на сиромашните, нешто во стил Робин Худ или ке одбиеше?
А што ке ги учам моите поколенија? Што велиш ти , вака од прва. Немој сине да те лажи умот државно да одиш, оди приватно нека ти ја вадат душата. Дај не заебавај, биди сериозен. И реално утре да те викнат државно , ке одбиеш?
Еден нека се јави што ке одбие. Да видиме кој е лицемер тука?

Прво ги измеша брзините. Ти можи земаш повеќе( и да ти се множат да дај боже) ама треба да сработиш за тоа. Во државно е друга приказна. Башка можеби во зоните подобро ке ми беше со 200 евра и душата да ми ја изваеја.
И секоја година се надевате дека ке секне тоа кладенецот ама пустото никако да секне, Еве веќе 20 и кусур години само секнува. Кај да е овие дена, ќе биди.. А и да се случи такво нешто, тогаш ке му ја мислам. Сега засега лежи нека пасат;)

Море што те читам наивен. Форум е ова. сите ебачи, програмери,бизнисмени, професионалци, претежно неопределни, никој од СДСМ ( со полиција да бараш таков на форумот нема да најдиш). И сега ти на сите им верваш дека стварно се тоа што се прикажуваат дека се.
Јас ако кажев одма дека сум во државно, нема да можев салам муабет да направам, очи ке ми извадеја( како сега на пример). Завист има преголема тука на форумот, завист и љубомора, лебот од уста да им го земев толку немаше да ме мразат. Па така ке се преправаш дека си некој од нив колку онака да ги манипулираш, да биди поинтересно,да се врти муабет што би рекле. Сега прати, на секоја тема ке ме следат како сенка. А нешто ја поддржам владата( што е нормално и прородно) одма ке почнат да мрчат. А напишам нешто против одма ке речат ме избркале. Тоа е како што напишав, завист. Оти тие да не се, а Јас сум. Е па некој мора да биди, подобро јас отколку некој друг.
П.с За @SuBZerO пошто го избриша постот. Јавно признавам дека сум државно, како божем криминал вршам. Како го кажа како макро да сум или дилер на дрога. Нормална легална работа на државна цицка. А ти тоа што мислиш дека паразитирам врз грбот е твое мислење. Работа како работа, некој треба и тоа да го работи. Ти да беше на мое место што ке направеше. Ке делеше на сиромашните, нешто во стил Робин Худ или ке одбиеше?
А што ке ги учам моите поколенија? Што велиш ти , вака од прва. Немој сине да те лажи умот државно да одиш, оди приватно нека ти ја вадат душата. Дај не заебавај, биди сериозен. И реално утре да те викнат државно , ке одбиеш?
Никој не те мрази али дефинитивно им е преку кур од ретардирани дегенчиња кој што а напишат нешто а труе на глупоча им солат памет за тоа колку е арно во државата, и црева им се превртуваат кога ќе помислат дека тие такви малумни паразитираат од даноци шти тие ги плаќаат, тоа е маката немаат нишо против тебе идиот како идиот плус минус еден а бил а не бил, ама кога некој таков скоро неписмен ќе почне да им јаде гомна за економија а во седмо тако му фаќал врски за да не му остане кец математика и да не поњавља а тие магистри по економија па уше и кога ќе слушнат дека такво имбицилче зима 20000+ а тие мораат да рмбаат за 15000 за да гомно ја фали економијата и економската политика на владата е тогаш пичкина и курна жила им се превртуе.
Иначе на толку глупости трескање сите беа свесни дека со веење знаме си во некоја државна институција не се секирај за тоа дека не знаеле.

Еве јас се јавувам дека ке одбијам, и сега лицемер сум според твојава логика. Еве ја мојата логика, плата 25 000 во државно, два животи ми требаат за да заработам за да си го живеам животот како што сакам и да си ги остварам амбициите.

Не навлегувам во тоа кој како работи во државно..има и таму што се утепуваат од работа, и што се утепуваат од лежење, кој како си ја наредил. што секако не ми се допаѓа.

Еве јас се јавувам дека ке одбијам, и сега лицемер сум според твојава логика. Еве ја мојата логика, плата 25 000 во државно, два животи ми требаат за да заработам за да си го живеам животот како што сакам и да си ги остварам амбициите.

Не навлегувам во тоа кој како работи во државно..има и таму што се утепуваат од работа, и што се утепуваат од лежење, кој како си ја наредил. што секако не ми се допаѓа.
Убава ти е логиката, само што има разлика од дали си ги остварил амбициите или допрва планираш и се надеваш да си ги оствариш?
И јас како помал имав разно разни планови и амбиции ама домашниот есап не излегува на пазар секогаш.
Е сега неможам да си дозволам живот како да земам 1000 евра плата, ама од друга страна пак за многу работи рајат сум, не се секирам. Знаше стрес и останато. А и не сум човек што сака којзнае што во животот, што би рекле не сум баш амбициозен. Нејќам некоја огромна нова кола која кошта колку една поголема куќа, арна ми е и оваа што ја имам, ми брка работа. Нејќам некое брзинско моториште да се пуфкам, си имам веспа кинеска 50 цц.Нејќам куќа на 4 спрата и два базени, доволна ми е и оваа што ја доправам . Можам да речам дека дури и скромен сум. Кој сака повеќе, нека се потруди повеќе, мене ова ми е доста. Мирно и сталожено да си го истерам животот.[DOUBLEPOST=1412294327][/DOUBLEPOST]
Никој не те мрази али дефинитивно им е преку кур од ретардирани дегенчиња кој што а напишат нешто а труе на глупоча им солат памет за тоа колку е арно во државата, и црева им се превртуваат кога ќе помислат дека тие такви малумни паразитираат од даноци шти тие ги плаќаат, тоа е маката немаат нишо против тебе идиот како идиот плус минус еден а бил а не бил, ама кога некој таков скоро неписмен ќе почне да им јаде гомна за економија а во седмо тако му фаќал врски за да не му остане кец математика и да не поњавља а тие магистри по економија па уше и кога ќе слушнат дека такво имбицилче зима 20000+ а тие мораат да рмбаат за 15000 за да гомно ја фали економијата и економската политика на владата е тогаш пичкина и курна жила им се превртуе.
Иначе на толку глупости трескање сите беа свесни дека со веење знаме си во некоја државна институција не се секирај за тоа дека не знаеле.
Како збораш за другите, демек ти божем имун си. Ти не се нервираш а?
И чудо бе едно толку време си на форум, те банирале незнам колку пати и пак не научи да си ги контролираш мислите. Изгледа не е се до факултетот.

Последно уредено:

Nema poubavo od drzavno. Isto e i tuka i tamu. Jas prv bi vlegol ic oko ne mi trepnue, ako nekoj moze da zavrsi rabota ima 5 bona na raka. Problemot e so neam fakultet mada i toj problem se resava so edno 5-7 bona.:icon_mrgr:
E sega, fakt ostanuva deka narodov vo drzavava se deli voglavnom na 3 grupi:
- javna administracija,drzavni pretprijatija i drzavni monopolisti
- tie so ne se vo gornata grupa
- mal procent bogati seljaci, biznismeni, privatnjaci, sverceri.
Jasno e koj od ovie nonstop go merka zapadot, i jasno e zosto. I opravdano. Bez razlika sto si vo drzavno(koj nejke neli) treba i sam da priznaes deka si(ste) neopravdano privilegirani vo odnos na ostanatiot del od naselenieto vo MK, i so platite,i so toa kolku i sto rabotite, rabotnoto vreme itn.....
Najlesno se fali drzavata kacen na drzavna fotelja.[DOUBLEPOST=1412320942][/DOUBLEPOST]
Валво е во право не го напаѓајте одма изгуглајте како Кина полека ја купува цели држави во Африка кои се плодни за Кинескиот пазар кој станува се поголем потрошач, средната класа што ја снемува во западот таму се појавува[DOUBLEPOST=1412287053][/DOUBLEPOST]Германија е најголем извозник на кафе во светов а нема ниту една грмушка кафе во Германија каде се грмушките?? Во јужна Америка.
Imase nekade nekoja statija deka kinezite ja zemale 5% od ukraina pod zakup, da sadat zito. Vo Srbija vo Vranje i Leskovac vekje se naseleni prvite kineski familii, si kupile ogromni farmi za bespari i im se smeat na srbite.[DOUBLEPOST=1412321238][/DOUBLEPOST]
На кој пазар ке излезе таа сработена земја и производи , еве ти почни работи земја, батали коли едно друго , ама не ти држи гзот. Плачеше за во администрација да си влегол а сега сакаш земја да работиш , кинези ке влегле :tapp:.
Momentalno za tie zemjodelci sto znaat so da sadat ima sekogas siguren plasman. Nitu nekogas sum kopal niva nitu pak se razbiram od zemjodelie. Ama fakt e deka pokolenijata na tie so se razbiraat od ovaa rabota i pokraj toa sto ima uslovi za ubava zarabotuvacka i dobar zivot svesno go zamenuvaat zemjodelieto so lezenje vo administracija, gabolebarenje po kafici i kladionici i najcudno rabotenje za sitni pari po privatni firmi. samo da ne kaze nekoj deka si seljak i nedaj boze da zivees na selo.

Последно уредено:
Nema poubavo od drzavno. Isto e i tuka i tamu. Jas prv bi vlegol ic oko ne mi trepnue, ako nekoj moze da zavrsi rabota ima 5 bona na raka. Problemot e so neam fakultet mada i toj problem se resava so edno 5-7 bona.:icon_mrgr:
E sega, fakt ostanuva deka narodov vo drzavava se deli voglavnom na 3 grupi:
- javna administracija,drzavni pretprijatija i drzavni monopolisti
- tie so ne se vo gornata grupa
- mal procent bogati seljaci, biznismeni, privatnjaci, sverceri.
Jasno e koj od ovie nonstop go merka zapadot, i jasno e zosto. I opravdano. Bez razlika sto si vo drzavno(koj nejke neli) treba i sam da priznaes deka si(ste) neopravdano privilegirani vo odnos na ostanatiot del od naselenieto vo MK, i so platite,i so toa kolku i sto rabotite, rabotnoto vreme itn.....
Najlesno se fali drzavata kacen na drzavna fotelja.[DOUBLEPOST=1412320942][/DOUBLEPOST]
Imase nekade nekoja statija deka kinezite ja zemale 5% od ukraina pod zakup, da sadat zito. Vo Srbija vo Vranje i Leskovac vekje se naseleni prvite kineski familii, si kupile ogromni farmi za bespari i im se smeat na srbite.[DOUBLEPOST=1412321238][/DOUBLEPOST]
Momentalno za tie zemjodelci sto znaat so da sadat ima sekogas siguren plasman. Nitu nekogas sum kopal niva nitu pak se razbiram od zemjodelie. Ama fakt e deka pokolenijata na tie so se razbiraat od ovaa rabota i pokraj toa sto ima uslovi za ubava zarabotuvacka i dobar zivot svesno go zamenuvaat zemjodelieto so lezenje vo administracija, gabolebarenje po kafici i kladionici i najcudno rabotenje za sitni pari po privatni firmi. samo da ne kaze nekoj deka si seljak i nedaj boze da zivees na selo.

За 5 бона може да се сликаш. Леле што читам не ми се верува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom