?
..........
Гостин
Одеса е пичкин дим.
Се согласувам, исто како и храватите оние заклани и силувани фрлени во масовни гробници за време на деведесетите се е тоа пичкин дим...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Одеса е пичкин дим.
Зашто не ја прочиташ целата реченица ? Покрај толку други случувања Одеса е пичкин дим. Никаде не тврдам дека тоа е ништо.Се согласувам, исто како и храватите оние заклани и силувани фрлени во масовни гробници за време на деведесетите се е тоа пичкин дим...
Де бе чоек, ама се напна, ко ти да си тој што да ја кажува приказната и небаре тебе те фатив како лажеш. Ако во една приказна се открие една лага, тогаш цела приказна е лага.И ?
Што сега ? Од кај знаеш што кажал он и што мислел,а што некој новинар пренел или како е напишано ? Новинарот напишал дека бил во Киев,а кој ти гарантира дека не видел избеглици во Киев ? Или пак најреално, типче што сакало да војува малце да си ја нашминка приказната тоа не значи дека се е лага.
Види, јас сум против нацисти било каде и да се. Па и тие во Русија и тие во Македонија. А разликата помеѓу нацистите во Русија и Украина е во тоа што Украинските нацисти учествувааа во оваа војна како регуларна Украинска воена сила. Имај го во предвид тоа. Руската држава никад не застанала позади нацистите во Русија.Зарем треба пак да се постирааат сликите од нацисти и од другата страна ?
Ок еве да речеме имало и вандали што пукаат и од другата страна, меѓутоа, имаше слики на жени дури и една трудна и очигледно силувана пред да ја убијат.Да,ама на снимките се гледа и дека запалените пред тоа пукаат со пиштоли кон доле. Не е дека се некои невинашчиња.Ич не ги жалам таквите ни малку,ако си спремен некаде да протестира и да бараш припојување кон друга држава и да бараш странска интервенција треба да бидеш спремен и да погинеш за тоа. Истото важи и за другата страна или за на пример Чеченците по шумите што ќе ги скинат Русите да речеме.Или украински неонацист масакриран во источна Украина.
Чек чек, ај малце сега да ја видиме оваа ситуација. Сакаш да кажеш дека е ова нешто што тешко се докажува? Ако има редовна војска во Русија и ако има некој редовен војник загинат, нема шанси барем еден леш да не дошол во рацете на Украинските сили. Јас освен тврдења, не видов никаков друг доказ.Нема руски војници на Крим, украинците прават конц логори, нема активни руски војници загинати во Украина (иако дебилите од другата страна веројатно ради пумпање на бројки додаваат све и свашта)......
Али добро.....сепак се од руски извори е чиста вистина и имаат неверојатен кредибилитет.![]()
И на крајот на краиштата јас тука не сум неутрален, јас за разлика од повеќето тука што глумат лудило и прават пародија од објективност, јасно и гласно завземам страна и сметам дека таа страна е добра за Македонија и Македонците од причини кои сум ги образложил, многу пати. А тие што биле присутни на форумов од порано и некогаш го прателе мојот став, ќе се уверат дека тој мој став не бил секогаш таков, туку кон тоа еволуирал од објективни причини.
Така да од мене не барај да ги откривам пропагандните шеми на Русите заради објективност, тоа нема да се случи. Но со големо задоволство ете ќе ги посочувам и најмалите багови во лагите на западната пропаганда. А притоа мораш да е сложиш дека и најмалата лага е доволна да се сруши целата приказна како кула од карти![]()
Оваа дезинформација е од Хрватска жута страна објавена на wordpress субдомаен, најверојатно администрирана од некој поединец. Првата слика е од запален припадник на Беркут од „мирните“ протести на нацистите на Мајдан, а видеото покажува некаков пожар на некоја необележена зграда која може да се наоѓа каде било.Zapaljena kasarna sa ruskim plaćenicima
![]()
U Rusiji je zapaljena vojna kasarna u kojoj su se regrutovali plaćeni vojnici koji su trebali ići u Ukrajnu. Kasarna Naro-Fominske je nakon požara u potpunosti izgorjela – svih 600 kvadratnih metara, u roku od 4 sata. via Rusija za slobodu i Ukrajinu
http://slobodari.wordpress.com/2014/09/28/zapaljena-kasarna-sa-ruskim-placenicima/
Оваа дезинформација е од Хрватска жута страна објавена на wordpress субдомаен, најверојатно администрирана од некој поединец. Првата слика е од запален припадник на Беркут од „мирните“ протести на нацистите на Мајдан, а видеото покажува некаков пожар на некоја необележена зграда која може да се наоѓа каде било.
Зградата тешко дека е Руска воена зграда, од причина што војници воопшто не учествуваат во гасењето на пожарот, ниту пак го надгледуваат.
Ова не е ништо повеќе од беден обид за дезинформација.
Јас мислам дека на Хрватски е Рујан или не ?[DOUBLEPOST=1411929552][/DOUBLEPOST]Не е хрватска....
Касарна и регрутовали не постојат како зборови во хрватскиот јазик.
Војарна и регрутирали ќе бидат....ова е веројатно босанско....српски зборови на ијекавица.
Значи релевантноста на линковиве е еднаква на релевантноста на мубетите пред кооперација после 12 саат навечер.В России подожгли военкомат в котором набирали наемников на војну в Украину
26.09.2014 16:43 / by colonel
http://укроп.org/?p=3206
Здание военкомата в Наро-Фоминске после пожара выгорело полностьју – все 600 квадратных метров. Возгорание зданија зафиксировано в 4 часа.
http://simferopol.bezformata.ru/listnews/voenkomat-v-kotorom-nabirali-naemnikov/24552399/
В России подожгли военкомат в котором набирали наемников на војну в Украину
http://vdv-ua.com/medias/item/1312-...kotorom-nabirali-naemnikov-na-vojnu-v-ukrainu
а россии в Наро-Фоинске подожгли военкомат, в котором набирали наемников на војну в Украину. Выгоре
http://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=789877.0
Од цел сајт само рујан е на хрватски,се друго не е.Не сум сигурен сега за месеците,но и на ОБН на пример имам видено коловоз/аугуст да напишат на одјавна шпица за од кога им е продукцијата. Можеби и босанците ги користат и двете не знам за тоа.И на почетната страница имаат доста работи за БиХ,т.е повеќето работи и се за Босна.Дефинитивно е босански сајт.Јас мислам дека на Хрватски е Рујан или не ?[DOUBLEPOST=1411929552][/DOUBLEPOST]
Значи релевантноста на линковиве е еднаква на релевантноста на мубетите пред кооперација после 12 саат навечер.
Е добро де, пак не е релевантен, тоа ми е поентата.Од цел сајт само рујан е на хрватски,се друго не е.Не сум сигурен сега за месеците,но и на ОБН на пример имам видено коловоз/аугуст да напишат на одјавна шпица за од кога им е продукцијата. Можеби и босанците ги користат и двете не знам за тоа.И на почетната страница имаат доста работи за БиХ,т.е повеќето работи и се за Босна.Дефинитивно е босански сајт.
Хисторија,касарне,крст, Европа,регрутовали (повијест,војарне,криж,Еуропа,регрутирали).Нема теорија Хрват да ги искористи овие зборови,па дури ни во жаргон.Во секојдневен говор речиси и да не се користат,а не пак на некој сајт.
Посебно не последното затоа што на хрватски не завршуваат зборовите така.