Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    760
Се согласувам, исто како и храватите оние заклани и силувани фрлени во масовни гробници за време на деведесетите се е тоа пичкин дим...
Зашто не ја прочиташ целата реченица ? Покрај толку други случувања Одеса е пичкин дим. Никаде не тврдам дека тоа е ништо.
Во Одеса една група која губи улични судири се повлекува во една зграда во која избива пожар (веројатно ради молотови коктели) и во кој загинуваат 40тина луѓе.И тоа таа страна не е толку невина. И од кај другите има погинати тие денови во судирите,а при тоа дур е забарикадирана и пука од кровот.
Дел пробаа да им помогнат да избегаат,дел ко тој дебелиот што на мобилен викаше дека е погоден во ногата пукаа по нив.Страшна случка секако,но не е никаков организиран злочин со цел да се исчисти една цела етничка група од одредено место како да кажеме Овчара,Сребреница и многу други по балканот.

Дури ни во овој конфликт во Украина тоа не е најстрашното што се случило. Многу поголем украински грев е дебилното гранатирање на Донецк него тоа во Одеса каде што гинат невини луѓе кои се враќаат од продавница/работа/гости.....

Значи цивилите запалени и силувани во таа зграда, и додека овие горат живи во зградата, пред зградата полицијата грицка сончоглед според тебе е пичкин дим?
Тие пукања и гомнарии ги направија фашистите под мото чиста Украина, ако кажеме за нив дека се изолирана група ондак и за касапите во Сребреница и Овчара можеме истото да го кажеме... но нели за да не бидеме лицемерни треба да ја прифатиме реалноста онаква каква што е и да не пичкиндимуваме такви злосторства...

И ?
Што сега ? Од кај знаеш што кажал он и што мислел,а што некој новинар пренел или како е напишано ? Новинарот напишал дека бил во Киев,а кој ти гарантира дека не видел избеглици во Киев ? Или пак најреално, типче што сакало да војува малце да си ја нашминка приказната тоа не значи дека се е лага.
Де бе чоек, ама се напна, ко ти да си тој што да ја кажува приказната и небаре тебе те фатив како лажеш. Ако во една приказна се открие една лага, тогаш цела приказна е лага.

Зарем треба пак да се постирааат сликите од нацисти и од другата страна ?
Види, јас сум против нацисти било каде и да се. Па и тие во Русија и тие во Македонија. А разликата помеѓу нацистите во Русија и Украина е во тоа што Украинските нацисти учествувааа во оваа војна како регуларна Украинска воена сила. Имај го во предвид тоа. Руската држава никад не застанала позади нацистите во Русија.

Да,ама на снимките се гледа и дека запалените пред тоа пукаат со пиштоли кон доле. Не е дека се некои невинашчиња.Ич не ги жалам таквите ни малку,ако си спремен некаде да протестира и да бараш припојување кон друга држава и да бараш странска интервенција треба да бидеш спремен и да погинеш за тоа. Истото важи и за другата страна или за на пример Чеченците по шумите што ќе ги скинат Русите да речеме.Или украински неонацист масакриран во источна Украина.
Ок еве да речеме имало и вандали што пукаат и од другата страна, меѓутоа, имаше слики на жени дури и една трудна и очигледно силувана пред да ја убијат.

Нема руски војници на Крим, украинците прават конц логори, нема активни руски војници загинати во Украина (иако дебилите од другата страна веројатно ради пумпање на бројки додаваат све и свашта)......
Али добро.....сепак се од руски извори е чиста вистина и имаат неверојатен кредибилитет. :свиркам:
Чек чек, ај малце сега да ја видиме оваа ситуација. Сакаш да кажеш дека е ова нешто што тешко се докажува? Ако има редовна војска во Русија и ако има некој редовен војник загинат, нема шанси барем еден леш да не дошол во рацете на Украинските сили. Јас освен тврдења, не видов никаков друг доказ.
И пази не збориме за доброволци од Русија, туку за Руска редовна армија, како што се тврдеше.

Јас не викам дека немало доброволци од Русија или пак тврдам дека некое Руско оружје не стигнало во источна Украина, но да кажеш дека Руска војска влегла(во предградијата Мариопољ), а притоа никој не може да понуди никакви релевантни докази за тоа(освен црнобели матни слики ко да се извадени од пред 100 години) е стварно дебилен став во денешно време.

И на крајот на краиштата јас тука не сум неутрален, јас за разлика од повеќето тука што глумат лудило и прават пародија од објективност, јасно и гласно завземам страна и сметам дека таа страна е добра за Македонија и Македонците од причини кои сум ги образложил, многу пати. А тие што биле присутни на форумов од порано и некогаш го прателе мојот став, ќе се уверат дека тој мој став не бил секогаш таков, туку кон тоа еволуирал од објективни причини.

Така да од мене не барај да ги откривам пропагандните шеми на Русите заради објективност, тоа нема да се случи. Но со големо задоволство ете ќе ги посочувам и најмалите багови во лагите на западната пропаганда. А притоа мораш да е сложиш дека и најмалата лага е доволна да се сруши целата приказна како кула од карти :)

И на крајот на краиштата јас тука не сум неутрален, јас за разлика од повеќето тука што глумат лудило и прават пародија од објективност, јасно и гласно завземам страна и сметам дека таа страна е добра за Македонија и Македонците од причини кои сум ги образложил, многу пати. А тие што биле присутни на форумов од порано и некогаш го прателе мојот став, ќе се уверат дека тој мој став не бил секогаш таков, туку кон тоа еволуирал од објективни причини.

Така да од мене не барај да ги откривам пропагандните шеми на Русите заради објективност, тоа нема да се случи. Но со големо задоволство ете ќе ги посочувам и најмалите багови во лагите на западната пропаганда. А притоа мораш да е сложиш дека и најмалата лага е доволна да се сруши целата приказна како кула од карти :)

Се потпишувам и јас под овој став.

Најголеми губитници во Украина се самите украинци,потоа Русија па ЕУ.Тие со ја предизвикаја целава ситуација,се преку атлантикот и се задоволни од своите акции.Повторно си ја вратија доминацијата врз ЕУ ,а нормално љугето шо гинат во Украина се само колатерална штета тоест статистички бројки.

Zapaljena kasarna sa ruskim plaćenicima

7693321.jpg

U Rusiji je zapaljena vojna kasarna u kojoj su se regrutovali plaćeni vojnici koji su trebali ići u Ukrajnu. Kasarna Naro-Fominske je nakon požara u potpunosti izgorjela – svih 600 kvadratnih metara, u roku od 4 sata. via Rusija za slobodu i Ukrajinu

http://slobodari.wordpress.com/2014/09/28/zapaljena-kasarna-sa-ruskim-placenicima/
Оваа дезинформација е од Хрватска жута страна објавена на wordpress субдомаен, најверојатно администрирана од некој поединец. Првата слика е од запален припадник на Беркут од „мирните“ протести на нацистите на Мајдан, а видеото покажува некаков пожар на некоја необележена зграда која може да се наоѓа каде било.

Зградата тешко дека е Руска воена зграда, од причина што војници воопшто не учествуваат во гасењето на пожарот, ниту пак го надгледуваат.

Ова не е ништо повеќе од беден обид за дезинформација.

Не е хрватска....
Касарна и регрутовали не постојат како зборови во хрватскиот јазик.
Војарна и регрутирали ќе бидат....ова е веројатно босанско....српски зборови на ијекавица.

Оваа дезинформација е од Хрватска жута страна објавена на wordpress субдомаен, најверојатно администрирана од некој поединец. Првата слика е од запален припадник на Беркут од „мирните“ протести на нацистите на Мајдан, а видеото покажува некаков пожар на некоја необележена зграда која може да се наоѓа каде било.

Зградата тешко дека е Руска воена зграда, од причина што војници воопшто не учествуваат во гасењето на пожарот, ниту пак го надгледуваат.

Ова не е ништо повеќе од беден обид за дезинформација.

В России подожгли военкомат в котором набирали наемников на војну в Украину
26.09.2014 16:43 / by colonel

http://укроп.org/?p=3206

Здание военкомата в Наро-Фоминске после пожара выгорело полностьју – все 600 квадратных метров. Возгорание зданија зафиксировано в 4 часа.

http://simferopol.bezformata.ru/listnews/voenkomat-v-kotorom-nabirali-naemnikov/24552399/

http://vdv-ua.com/medias/item/1312-...kotorom-nabirali-naemnikov-na-vojnu-v-ukrainu

а россии в Наро-Фоинске подожгли военкомат, в котором набирали наемников на војну в Украину. Выгоре

http://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=789877.0

Не е хрватска....
Касарна и регрутовали не постојат како зборови во хрватскиот јазик.
Војарна и регрутирали ќе бидат....ова е веројатно босанско....српски зборови на ијекавица.
Јас мислам дека на Хрватски е Рујан или не ?[DOUBLEPOST=1411929552][/DOUBLEPOST]
26.09.2014 16:43 / by colonel

http://укроп.org/?p=3206

Здание военкомата в Наро-Фоминске после пожара выгорело полностьју – все 600 квадратных метров. Возгорание зданија зафиксировано в 4 часа.

http://simferopol.bezformata.ru/listnews/voenkomat-v-kotorom-nabirali-naemnikov/24552399/

http://vdv-ua.com/medias/item/1312-...kotorom-nabirali-naemnikov-na-vojnu-v-ukrainu

а россии в Наро-Фоинске подожгли военкомат, в котором набирали наемников на војну в Украину. Выгоре

http://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=789877.0
Значи релевантноста на линковиве е еднаква на релевантноста на мубетите пред кооперација после 12 саат навечер.

Последно уредено:
Јас мислам дека на Хрватски е Рујан или не ?[DOUBLEPOST=1411929552][/DOUBLEPOST]
Значи релевантноста на линковиве е еднаква на релевантноста на мубетите пред кооперација после 12 саат навечер.
Од цел сајт само рујан е на хрватски,се друго не е.Не сум сигурен сега за месеците,но и на ОБН на пример имам видено коловоз/аугуст да напишат на одјавна шпица за од кога им е продукцијата. Можеби и босанците ги користат и двете не знам за тоа.И на почетната страница имаат доста работи за БиХ,т.е повеќето работи и се за Босна.Дефинитивно е босански сајт.

Хисторија,касарне,крст, Европа,регрутовали (повијест,војарне,криж,Еуропа,регрутирали).Нема теорија Хрват да ги искористи овие зборови,па дури ни во жаргон.Во секојдневен говор речиси и да не се користат,а не пак на некој сајт.
Посебно не последното затоа што на хрватски не завршуваат зборовите така.

Од цел сајт само рујан е на хрватски,се друго не е.Не сум сигурен сега за месеците,но и на ОБН на пример имам видено коловоз/аугуст да напишат на одјавна шпица за од кога им е продукцијата. Можеби и босанците ги користат и двете не знам за тоа.И на почетната страница имаат доста работи за БиХ,т.е повеќето работи и се за Босна.Дефинитивно е босански сајт.

Хисторија,касарне,крст, Европа,регрутовали (повијест,војарне,криж,Еуропа,регрутирали).Нема теорија Хрват да ги искористи овие зборови,па дури ни во жаргон.Во секојдневен говор речиси и да не се користат,а не пак на некој сајт.
Посебно не последното затоа што на хрватски не завршуваат зборовите така.
Е добро де, пак не е релевантен, тоа ми е поентата.

1. Имате ли какви било вести од теренот?

2. Какви се најновите пресврти во оваа граѓанска војна?

3. До каде отидоа со дејствата партизаните од Харковската и останатите новорусиски области вон Донбас?

4. Имате ли најнови карти од областите со воени дејства?

---------------------------

Ако веќе не смее темава да биде колаж, не знам што треба да биде.
Ако ставаме само врски до други страници, што правиме ако ги снема тие страници?
Темава ќе се сведе само на муабет.

Значи, колега Братот, јас посакувам темава и во иднина да биде интересно четиво и извор на докази.
Сметам и знам дека тоа е една од основните смисли на постоењето на форумите како овој - ИЗВОР НА ИНФОРМАЦИИ НЕЗАВИСЕН ОД ЈАВНИТЕ ГЛАСИЛА.

Бидејќи, сите гледаме како се однесуваат јавните гласила во Република Македонија во врска со оваа братоубиствена граѓанска војна во Украина.
На почетокот на демонстрациите (тоа е веќе одамна) се одважи само весникот "Дневник" да испрати известувач. И тоа, на неколку седмици. Згора, известуваше само од страната на протестантите, а и ништо не сфатив од сето тоа.

А сега?!!!

Сега (од симнувањето на Јанукович наваму), да не беа колумнисти во некои весници, народов немаше да знае ништо повеќе од оние јалови агенциски "вести" кои скоро сите јавни гласила во државава, здушно и папагалски ги повторуваат.

Алоооооо!!! Новинари?!!!
Какви се тоа "совест, и очи и уши на народот"?
Има ли можност уште повеќе да пропаѓа довербата во нив, во очите на народот за кој постојат за да го информираат?

--------------

Ете, колеги...
Затоа сум овде.
Затоа работев на темава.
Затоа и продолжувам да следам форуми (покрај јавни гласила).

Затоа...

Имате ли новости од теренот?[DOUBLEPOST=1411942743][/DOUBLEPOST]Дијагноза.jpg[DOUBLEPOST=1411942797][/DOUBLEPOST]Лека ноќ Македонијо, каде и да си.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom