Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Абе не ме зафркавај, како ќе ви текне така лабаво си правите шеми. Немавте живо пиле на трибина, и одеднаш фешти во Тетово во пресрет на двете најјаки утакмици со Вардар и Тетекс :)

Има докази дека до мечот со Хоризонт навивавме, погледај ги видеата од натпреварите ќе видиш.[DOUBLEPOST=1411766463][/DOUBLEPOST]Дома само против Силекс не навивавме.

http://sportmedia.mk/ffm-ja-kazni-p...10201852529474189&fb_action_types=og.comments
На истиот натпревар тренерот на Влазрими ги гаѓање навивачите на Победа со тврд предмет, ама за нив неважа закони, казни и такви работи, тие се привилегирани граѓани од прв ред...

Ajde smirete se vie... MESTACI edni!

MESTACIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII...

1. Гостување
Комити се плашат да дојдат во Тетово, Војводи немале виза итн итн, детски муабети. Комити во Тетово беа со сите екипи освен со Шкендија(ете последната се отиде). Ако јас се плашам од некого сигурно нема да идам во негов град каде што 90% се Албанци, и тоа во бројка од 30 души. Ако ми е страв ич не идам. ФАКТИ има како и ДОКАЗИ, Комити секогаш имале забрана за во Тетово со Шкендија, а кога се тргнало имало заебанции на патарина и се враќало, ептен чудо сега што се стигна и до Тетово, ама секако бусот назад. За карти да не збориме дека неможе никој да земе освен ако не си Албанец.

Вие секогаш гостувате да, точно. Ама не сте вие криви, туку нашата влада што ви ги лапа на сите ко праска. Јас да идам во Тетово со маица Вардар карта нема да земам, а ќе бидам нападнат од сите околни. Додека пак во Скопје вие ќе бидете придружувани од огромен број специјалци и ќе добиете карти. Затоа што после ќе се повикувате на рамковен и ќе плачете како ве дискриминираме па мора да добиете карти и влез, а спротивно ние немораме. Кога влагате на трибина исто се опкружени со специјалци.

Се курчите како сте некој хулигани, ветрот да дувне ко знамето од Кичево сите ќе паднете. Напад на градски у Скопје (дур стигнам до другата трибина) ќе заврши утакмицата што не е случај во Тетово на помал стадион и трибини(истото важи и за сите други стадиони). Исто така на градски Вардар не е битно дали игра со Шкендија или пријателска со Славија, желки врие стандардно и на терен и на трибина. Јас во Тетово на ваша трибина и на ваша утакмица немам видено желки.

На билетара минатата сите 20 души јадевте ќутек, додека пак сеа 30 души Комити "пички" ви седат без шипки, а вие најмалце дупло вооружани со шипки, стапови и камења само урлате на 20 метра од нас и тоа со ДУРИ 6 џандари - ПЛАВЦИ. Хулигенс? ха, ха, ха.... Слободно вадете пароли зошто не нема и како вие гостувате.

2. Навивање
Вие плачете колку сакате во наша држава ќе ве нарекуваме како сакаме и ќе ве вреѓаме на начини како што ние сакаме. Мене УЧК, Албанија, Косово и се што е поврзано со вас ништо не ми дале. Додека пак вас Македонија ви даде дом, леб, привилегии и сте заштитени. Тоа што ви се дозволува е само кривица на идиотите политичари што седат во фотељи, ама се си има крај. Вардар секоја утакмица е казнуван за зига зага песните, и тоа во сопствена држава. И некако немаше да боли тоа толку, после изјавата на комесарот за безбедност дека он не разбирал Албански (Шќипри етнике и Илирида). За пеење анти Македонски песни, симнување на државен симбол и вреѓање на истиот се лежи затвор и робија, ама пак не сте вие криви туку политичарите што ви дозволија.

Секогаш затварате врати и наоѓате изговори за после да провоцирате, ама лице во лице се виде неколку пати колку сте јаки. За таквите ко вас еден шприц у вена и јавно на телевизија да се гледа погубувањето како ви прскаат вените, тогаш ќе ви дојде памет. А, до тогаш... продолжете си по старо и живејте си го филмот дека сте некој навивачи што идат само на дерби утакмици. (Не ми ги бројте албанците од локалниот град или од тетово што тргнале како навивачи).
epa znaes sam kako bidna u biletara u sk.ako ne sakas da se davas nemoj da spomenuvas zs znaes kako e,i sigurno ne e kako kazuvas ti.vie u gostuvanje idete kako u svadba?

1185858_776306375765803_6974936729346632670_n.jpg

полека но сигурно

1185858_776306375765803_6974936729346632670_n.jpg

полека но сигурно
Море сите овакви што маицава и партијата им се пред се друго и имаат влажни соништа со пастирот нека ги исколат ич око нема да ми трепне. Повеќе патиме од нив него од зелките.

Најјаки сте, четири пати во сезона ве има, ви поминаа зимниците, сега две утакмици ви се поврзаа, па пак назад во планина, извинете али реалноста ви е таа, самите си пишавте дека имате некои проблеми во групата, и после 2 дена се вративте на трибина од II-zh до 50 годишни...

Хахах, сеа потење како се најјаки. Две утакмици се појавуваат у цела сезона, ќе запалат бакљи ќе направат 3-4 слики и ќе замараат дека се најдобри на свет

Најјаки сте, четири пати во сезона ве има, ви поминаа зимниците, сега две утакмици ви се поврзаа, па пак назад во планина, извинете али реалноста ви е таа, самите си пишавте дека имате некои проблеми во групата, и после 2 дена се вративте на трибина од II-zh до 50 годишни...

Сезонава на домашните натпревари и покрај сите проблеми само против Силекс не навивавме. Сме биле во пшомал број, ама ете и Комити последниве мечеви се 50-100 души.

Која било група на дерби натпревари ќе има повеќе навивачи од стандардот.

Иначе денес пекол беше во Тетово, трите трибини навиваа заедно со Балистите. Ваква атмосфера во Македонија се прави само во Тетово кога игра Шкендија, за другите е сон и утопија!

Ne Dve,tuka samo na 1 utakmica da se sobereme e dovolno ...vie cela sezona ne mozete,dokazi,fakti i dokumenti eden kup :) 10.000 apsoluten rekord ,i se razbira sex na teren :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom