Поскапување на патарините!?

• Креатор на темата Креатор на темата uggrin
  • Време на започнување Време на започнување
Aj ke te molam mene izracunajmi kolku treba da platam pri registracija.Imam tri vozila koi gi koristam samo jas. Od sekoe imam potreba i go registriram a samo edno e sposobno(novo) za na avtopat. Dali treba po tvoe da platam tripati marza za patarini?
Од кога тоа само ново возило е “способно“ и смее да вози по автопат. Aј опиши ги малку како изгледаат тие другите две возила што ги регистрираш а не се “способни“ за на автопат..?? Да не се тие двете возила само за во шума за крадење огревно дрво или ??

А да, ќе заборавев, ич да не се секираш..имам и јас возило. За жал или за среќе само едно. Редовно си го регистрирам и го користам за сите потреби, вклучително и за возење по автопат. Тебе мора да ти е многу тешко..да регистрираш дури три возила а само едно да ти биде асално за на автопат :)

Од кога тоа само ново возило е “способно“ и смее да вози по автопат. Aј опиши ги малку како изгледаат тие другите две возила што ги регистрираш а не се “способни“ за на автопат..?? Да не се тие двете возила само за во шума за крадење огревно дрво или ??

А да, ќе заборавев, ич да не се секираш..имам и јас возило. За жал или за среќе само едно. Редовно си го регистрирам и го користам за сите потреби, вклучително и за возење по автопат. Тебе мора да ти е многу тешко..да регистрираш дури три возила а само едно да ти биде асално за на автопат :)

Da. Ima i vozila za posebni potrebi ama kopito kako tebe toa ne moze da go svati.

Aj ke te molam mene izracunajmi kolku treba da platam pri registracija.Imam tri vozila koi gi koristam samo jas. Od sekoe imam potreba i go registriram a samo edno e sposobno(novo) za na avtopat. Dali treba po tvoe da platam tripati marza za patarini?

Da. Ima i vozila za posebni potrebi ama kopito kako tebe toa ne moze da go svati.
Имам три возила кои ги користам само јас бла бла бла...од кога тоа копиле со посебни потреби како што си ти еден час користи специјално возило за лица со посебни потреби друг час користи “обично“ возило..?? Изгледа дека си ти лице со посебни потреби во главата.
(нека ми простат лицата со посебни потреби што ги споменувам во ваков контекст, немав и немам намера да им се потсмевам)

Имам три возила кои ги користам само јас бла бла бла...од кога тоа копиле со посебни потреби како што си ти еден час користи специјално возило за лица со посебни потреби друг час користи “обично“ возило..?? Изгледа дека си ти лице со посебни потреби во главата.
(нека ми простат лицата со посебни потреби што ги споменувам во ваков контекст, немав и немам намера да им се потсмевам)

Vozam nekoj drug .prosteno ti e .

Застанала темата, да и направиме рифреш...особено што пред некој ден објавија дека започнува модернизација на наплатните станици и ќе има опција без застанување да се регистрира возилото а плаќањето да биде при или пост паид.
Со ова ќе им се скрши атерот на некои форумџии тука што многу љубеа патарината да ја платат така што ќе застанат (ако има гужва и ќе почекат) и ќе му пружат кеш на чичкото низ прозорчето.
Не дека ова со модернизацијата е идеално, башка што за таа модернизација на турците (турска компанија е изведувач) ќе им ги нарусиме очите со скоро 20 милиони евра, ама како и да е ќе има опција да поминеш без застанување со намалена брзина...а тоа е во секој случај подобро.

Мене ми се допаѓа проектот со електронска наплата, на раат да си возиш без да мислам на секое за застанување, за гужви, па дали сум имал кеш и сл.
Е сега се поставува прашањето дали овој проект ќе повлече и повторно поскапување на патарините.

Мене ми се допаѓа проектот со електронска наплата, на раат да си возиш без да мислам на секое за застанување, за гужви, па дали сум имал кеш и сл.
Е сега се поставува прашањето дали овој проект ќе повлече и повторно поскапување на патарините.
Нормално дека ќе поскапи. Туку, со цел памет мислиш дека ќе прелеташ низ патарина? Исто ќе си биде, само наместо кеш пара, ќе си платиш електронски.

Не мислам дека ќе прелетам со 120 но веројатно ќе биде побрзо, плус нема работење со кеш, па да мислам дали сум зел ситни пари или не. Мене лично ми одговара, ја барем неколку пати во месецот одам до Скопје и назад и го користам автопатот.

Од ова само добро е што на припадниците на некои племиња кои што опстојуваат на територијата на западна Македонија ќе им биде наплатено при поминување. Бидејќи кога и да поминам не плаќаат туку се лепат до тој пред нив и летаат пред да се спушти рампата.

Кога се лепи некој така зад мене, јас кочам и се правам на тошо, па да мора да плати. Ама тоа е само еден, а вака сите ќе платат.

Е сега за цена поскапување сеуште немаат објавено, не верувам дека ќе остане моменталната уште долго.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom