Турција тајно разработува нуклеарно оружје

• Креатор на темата Креатор на темата Realen.
  • Време на започнување Време на започнување
тоа беше чиста шпекулација пред неколку месеци што се вртеа муабети од некои албански медиуми.[DOUBLEPOST=1411637023][/DOUBLEPOST]
:pos: хахахах абе гркофилче ти најде да трескаш вакви глупости..:icon_lol: Навистина од срце ти пожелувам ментално здравије...

Шупелка..:tapp:
Може незнам, ама знам и сега се актуализира поготово Грујо е во Турција ,се зборат предвремени избори пак бидејки СДСМ не влага у собрание , Грујо ке тера на предвремени за да ги згази прпаднатите СДСМ а можеби значи мое мислење е таа јака партија на ЕРдоган која ке биде од ТУрци и незадоволни албанци со нив да прави коалиција а Аљи шут карта

[DOUBLEPOST=1411626620][/DOUBLEPOST]
ова е друго, овие се бомби по друг основ кој му се дадени на турција. Не се проектили. Нуклеарните проектили беа под команда на америка и тие се повлечени, овие бомби му се дадени на Турција, и нив во случај на војна турската армија ќе ги користи, така да за нивно повлекување треба договор меѓу Турција и Русија

Како и да, факт е дека Турција моментално поседува боеви глави без разлика кој и ги дал. Без разлика што не се проектили и што неможат да се лансираат дирекно врз Израел на пример.

Она што не ми излегува од глава е еден емисија што ја гледав пред извесно време каде гостинот зборуваше за враќањето на Османлиската империја, односно нејзино обновување. За таа цел Турција мора прво да го збрише Израел и Ерусалим да биде под Турска власт. Незнам колку е ова веројатно, но со оглед на геополитичките земјотреси што се случуваат последниве години нема да ми биде воопшто чудно вакво нешто да се случи во наредните години.

Како и да, факт е дека Турција моментално поседува боеви глави без разлика кој и ги дал. Без разлика што не се проектили и што неможат да се лансираат дирекно врз Израел на пример.

Она што не ми излегува од глава е еден емисија што ја гледав пред извесно време каде гостинот зборуваше за враќањето на Османлиската империја, односно нејзино обновување. За таа цел Турција мора прво да го збрише Израел и Ерусалим да биде под Турска власт. Незнам колку е ова веројатно, но со оглед на геополитичките земјотреси што се случуваат последниве години нема да ми биде воопшто чудно вакво нешто да се случи во наредните години.
А шо ќе му е на Турција Израел??
Турција си бара Европа, влијанијата на Турција да се протега Македонија, Косово, Албанија, Босна.
Ни да се тепа ни да се бори ни да се замерува с други странски сили, вака ќе си земе мирно и безболно то шо и треба.

А во едно со се овие по се изгледа има и 100% сопствени нуклеарки со логистика од Пакистан.. Ова што го кажуваат германците тоа значи де факто и без НАТО Турција е нуклеарна сила. Значи освен нуклеарките од НАТО има и сопствени нуклеарки од Пакистан. Јас мислам ради тоа германците се вознемирени чим нивните медиуми пишуваат јавно околу ова за нуклеарките и за прислушкувањето на Турција од страна на германските разузнавачки служби..
Јас имам сопствена кола од татко ми.

Aко со колата која е на татко ти а ти ја управуваш, направиш прекршок, кој ќе го казнат?

На пример, ако ми ја украдат? :)

Турција не поседува нуклеарно оружје.
САД кај Турција (Холандија, Белгија, Италија итн) чува нуклеарно оружје, кое само САД може да даде наредба да се употреби.

Со оглед на тоа што се дел од исламот и со оглед на тоа што спаѓаат во групата на Чкљ, не ме чуди ништо:)

На пример, ако ми ја украдат? :)

Турција не поседува нуклеарно оружје.
САД кај Турција (Холандија, Белгија, Италија итн) чува нуклеарно оружје, кое само САД може да даде наредба да се употреби.
Тоа оружје им е предадено на турската (и другите армии) во случај на ненадејен нуклеарен напад врз Америка или НАТО кога ќе паднат комуникации или бидат уништени командни центри и нема кој на кого да издава наредби, тие бомби турски персонал го става на турски авиони и турски пилоти ја носат до целта. Бомбите во турски бази гиу обезбедуваат турски војници.
Башка во тиеземји и на други места си имаат Американците СВОИ бази каде во свои магацини нивен прсонал чува атомско ужје које во лучај на потреба амерички пилоти ќе го ифрлт на непријателот.
Башка програми се тие и неја НАТО земј има добиено Америчко атомско оружје.

• Ми се допаѓа
Reactions: oon
А шо ќе му е на Турција Израел??
Турција си бара Европа, влијанијата на Турција да се протега Македонија, Косово, Албанија, Босна.
Ни да се тепа ни да се бори ни да се замерува с други странски сили, вака ќе си земе мирно и безболно то шо и треба.

Не е баш така. Замисли колкава моќ држи секоја држава што под своја капа го има Ерусалим, град во кој се судираат трите најголеми религии во светот. Затоа цел муслимански свет го мрази Израел и сака да го уништи. Затоа се воделе и Крстоносните војни.

Прочитај го внимателно овој текст и мислам дека ќе знаеш што се обидувам да кажам. Текстов исто ја објаснува и позицијата на Германија околу Турција, исто како на темава каде што Германците се загрижени за нуклеарното оружје на Турција.
http://www.gatestoneinstitute.org/3728/germany-new-ottoman-empire

Со jaкнене на турската икономика, jaкнат и претензиите на турската држава. Нормално дека таа има интерес на просторот на старата Отоманска империja. Еве вчера Ердоган направи скандал во ОН со Египет.
Турциja во моментот нема атомен капацитет. Фактот дека сака по примерот на Иран да развива мирна атомна енергетика е добро за да покрие потребите на електрична енергиja,но каде ке оди отпадот?! Се уште Турциja не отговара на тоа, не е кажала и дали ке има договор за извозот. Тоа е може би наjбитното. Тоа е косвениот индикатор за амбициите на режимот во Турциja.
Целостно Турциja станува се потежко предвидима во НАТО. От самиот Уикилиjкс разбравме,дека САД веке не им верува, но во моментот не може да ги замени. Нема да ме изненада,во среден план, Турциja посака да напушти НАТО заштото неjните интереси много почнаха да се разминават со таа организациja.
Турциja нема интерес,а и се страхува от финансирането на курдите от страна на доста д'ржави за борба со Исламската држава.Затоа и е обвинувана,дека тивко подкрепи ИД.

Последно уредено:
Упс се упрпале нешто нашиве драги јужни соседи Јунанистанциве а и нивните братчиња Германците ...
Епа Германците никогаш не ќе смеат да создадат нуклеарно оружје бидејќи си добија црвен картон во ’45 и сега можат само да си седат и да посматраат што се случува ширум светот додека државата од ден на ден им прераснува се повеќе и повеќе во Германистан :)
Кој високо лета ниско паѓа а и нашиве јужни соседи кад-тад ќе ја осетат Турската чизма повторно од тоа нема бегање, нема чичко Сем вечно да им биде ангел чувар !

• Ми се допаѓа
мислам дека се авио бомби во прашање, НО, не е никаква пречка да се развијат ракети кои би ги носеле тие боеви глави или да се прилагодат постоечки ракети да ги носат
ПС
еве сега гледам, во таа програма за додела на атомско оружје се Италија, Холандија, Белгија и Турција, а од нив Турција има најмногу боеви глави 60-70 во воената база Инџирлик. Податоците се од 2008

Инџирлик е американска база во Труција. Какви црни турски пилоти, за какви какво турско озбезбедување зборуваш не знам.

Колку јас што имам пратено нема таков договор. Мислам дека беше на жими мајка ке ги тргниме, ама од друга страна кој ке си дозволи таков луксуз да не го испочитува договореното па макар во 4 очи кога ситуацијата беше на раб на нуклерана војна. Мислам дека на дискавери беше или на некој сличен канал баш за кубанската криза и дека немаше официјален договор само ради популизмот. Да не испаднат САД дека попуштија или така нешто што искрено мене некако ми нема логика. Во очите на јавноста испадна дека СССР ја свитка опашката и САД излегоја ако ништо друго морални победници во очите на јавноста. Зошто СССР би си дозволил такво нешто само тие си знаат.

Хрушчов се стави во пат ситуација од која нема излез освен нуклеарна војна или повлекување од Куба што би изгледало кукавички. За да не изгледа слаб пред светот се договараат со американците да се повлечат ракетите Јупитер од Турција, кој и онака се веќе застарени.

Иначе и Грција до 2001 г. имаше нуклеарни бомби Б61 на своја територија, во воената база Араксос на Пелопонез, само како што пишав на една друга тема, со распаѓањето на комунизмот, Грција ја губи таа вредност на единствена некомунистичка земја на Балканот + други фактори, како нивната несолидарност со НАТО, па американците запираат да плаќаат голем дел од воениот буџет и си ги собираат нуклеарките. Грците не можат да го плаќаат преголемиот воен буџет без америчка помош, а се премногу арогантни да го намалат, па гледаме до каде стигнаа.

Инџирлик е американска база во Труција. Какви црни турски пилоти, за какви какво турско озбезбедување зборуваш не знам.

Ај пополека ќе ти објаснам иако и тебе ти се достапни овие информации,

ПРВО
The United States Air Force and the Turkish Air Force are the primary users of the air base, although it is also used by the Royal Air Force.
Incirlik Air Base is the home of the 10th Air Wing (Ana Jet Üs or AJÜ) of the 2nd Air Force Command (Hava Kuvvet Komutanlığı) of theTurkish Air Force (Türk Hava Kuvvetleri). Other wings of this command are located in Merzifon (LTAP), Malatya/Erhaç (LTAT) andDiyarbakır (LTCC)

ВТОРО
As part of this European stockpiling, Turkey, which is a partner of the US-led coalition against Iran along with Israel, possesses some 90 thermonuclear B61 bunker buster bombs at the Incirlik nuclear air base. (National Resources Defense Council, Nuclear Weapons in Europe , February 2005)

TРЕЌЕ
Under NATOnuclear weapons sharing, the United States has provided nuclear weapons for Belgium, Germany, Italy, the Netherlands, and Turkey to deploy and store.This involves pilots and other staff of the "non-nuclear" NATO states practicing, handling, and delivering the U.S. nuclear bombs, and adapting non-U.S. warplanes to deliver U.S. nuclear bombs

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Хрушчов се стави во пат ситуација од која нема излез освен нуклеарна војна или повлекување од Куба што би изгледало кукавички. За да не изгледа слаб пред светот се договараат со американците да се повлечат ракетите Јупитер од Турција, кој и онака се веќе застарени.

Иначе и Грција до 2001 г. имаше нуклеарни бомби Б61 на своја територија, во воената база Араксос на Пелопонез, само како што пишав на една друга тема, со распаѓањето на комунизмот, Грција ја губи таа вредност на единствена некомунистичка земја на Балканот + други фактори, како нивната несолидарност со НАТО, па американците запираат да плаќаат голем дел од воениот буџет и си ги собираат нуклеарките. Грците не можат да го плаќаат преголемиот воен буџет без америчка помош, а се премногу арогантни да го намалат, па гледаме до каде стигнаа.
Имаш една фалинка во логиката.
Преместувањето на ракетите од Турција беше далеку од општопознато баш ради очите на светот. Значи пред светската јавност СССР се повлече од Куба а за возврат не доби ништо освен ветување дека САД никогаш нема да ја нападнат Куба. Дури ни преместувањето на ракетите не се одвиваше одма туку по одреден период баш ради да не се поврзат работите.
Значи како што реков, имаш грешка во логиката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom