Е тоа е. Се надевав барем со Јуве да сме во полн состав, ама тешко.
Гарсија денес потврди дека Де Роси ќе е аут до средината на октомври, што значи ќе ги пропушти утакмиците со Сити и Јувентус.
И од денес Кеита ни е трет капитен. Ако Тоти не е стартер со Парма значи Кеита ќе ја носи капитенската лента.
![Facepalm :facepalm: :facepalm:](http://forum.kajgana.com/styles/default/xenforo/emot/facepalm.gif)
[DOUBLEPOST=1411497385][/DOUBLEPOST]
Hrvat u Ligi prvaka: Pratio sam Inter, a završio u Romi
Silvio Anočić debitirao je za Romu u juniorskoj LP, a Osijek ga je prodao za 150.000 eura
22.9.2014. 16:51:08
U Osijeku za mene nisu imali u planu profesionalni ugovor, a sada svaki dan u kampu viđam Francesca Tottija...
Proteklog tjedna odigrani su prvi dvoboji i u 1. kolu juniorske Lige prvaka. Hrvatska u tom natjecanju nema svog predstavnika, ali naš je nogomet i tu predstavljen sa tri igrača.
Robert Murić član je Ajaxa,
Domagoj Drožđek igra za Borussiju Dortmund, a
Silvio Anočić nastupa za Romu.
Silvio Anočić je mladi igrač koji je ovoga ljeta napustio redove
Osijeka, te se zaputio u Romu. Igra na poziciji lijevoga beka, a prošao je i sve dosadašnje selekcije Hrvatske. Silvio Anočić s talijanskim je velikanom potpisao trogodišnji ugovor, a do mladog talenta došli smo posredstvom njegovog menadžera
Miroslava Bičanića...
"Nakon isteka stipendijskog ugovora čelnici Osijeka nisu imali pravi plan, nisu Anočiću ponudili profesionalni ugovor. Tada se javila
Roma i Anočić se zaputio u Italiju" kazao je za Goal Miroslav Bičanić, te nadodao kako je Osijek za usluge mladog igrača inkasirao 150 tisuća eura.
"Osijek je prema naknadi za treniranje i razvoj mladog igrača trebao dobiti 100 tisuća eura, ali kako je riječ o mom bivšem klubu, uspjeli smo se nagoditi i Osijeku omogućiti dodatan novac" zaključio je Bičanić.
Silvio Anočić dolazi iz
Narda, simpatičnog mjestašca nedaleko od Valpova. U Osijeku je bio predvodnik sjajne generacije 1997. godišta, no čelnici prvoligaša s Drave nisu imali dovoljno razumijevanja za razvoj mladog igrača...
"Dolazak u Romu za mene je ostvarenje sna. Veliki užitak, ali i zadovoljstvo je biti dio ovoga kluba, pravog velikana talijanskog i europskog nogometa. Prvi dojmovi su fantastični, iznenađen sam gotovo svime. Veličinom kluba, uvjetima za treniranje, cjelokupnom klupskom organizacijom. Baš sam oduševljen, dolazak u Romu za mene je bio pravi potez" sretnim se glasom javio Silvio
Anočić, koji je bio na meti brojnih talijanskih klubova:
"Pa i mene je malo iznenadio ovaj interes Rome. Mnogo se pisalo, pogotovo u talijanskim medijima, kako me želi
Atalanta, no onda je uslijedio poziv Rome. Kako u Osijeku za mene nisu u planu imali profesionalni ugovor lakoćom smo se odlučili za dolazak u Romu. Ovdje sam potpisao trogodišnji ugovor, a priznajem kako je i ponuda Rome bila korektna i konkretna."
OK, je li Roma oduvijek jedan od vaših favorita u Serie A? Ili ste bili fan nekog drugog talijanskog kluba?
"Recimo da mi je Roma oduvijek bila jedan od najdražih klubova. No, iskreno, u posljednje sam vrijeme više pratio
Inter, posebice otkako je
Mateo Kovačić otišao tamo. Ali, ne brinite sve znam o Romi."
Kako izgleda jedan vaš "radni dan" u Rimu?
"Živim u klupskom kampu koji je zaista fantastičan i pruža mi sve uvjete za normalan život. Treniramo jednom dnevno, poslijepodne, dok u jutarnjem terminu pohađam školu. Nema nikakvih problema, moram završiti srednju školu. Polako učim i talijanski jezik, srećom svi u klubu imaju strpljenja sa mnom. Ljudi su razumni, vjeruju u mene i pružaju mi podršku. To je najvažnije".
Jeste li razgovarali s trenerom prve momčadi
Rudijem Garcijom? Možda čak i upoznali
Francesca Tottija?
"Haha, nisam. Svaki dan vidim i trenera Garciju i sve igrače prve momčadi Rome jer su oni također većinom u tom klupskom kampu. U prolazu se znamo pozdraviti, ali ništa više od toga."
Kakva je mlada momčad Rome? Ima li pravih igrača?
"Momčad je vrlo dobra, a imamo jednog zaista čudesnog igrača. Zove se
Daniele Verde, igra desno krilo, i ne znam što se mora dogoditi da on ne postane pravi igrač. Ima odličan udarac, strašan dribling. Često se sukobljavamo na treninzima, zanimljivi su to dvoboji."
Što vam donosi budućnost?
"Nadam se da ću kroz godinu-dvije početi trenirati s prvom momčadi, tada vjerojatno potpisati i novi ugovor. Volio bih godinama ostati ovdje, riječ je o sjajnom klubu koji nudi veliku perspektivu. Uživam ovdje, od nas se očekuju što bolji rezultati, ali nema nekakvog velikog pritiska".
Kako su roditelji reagirali na vaš odlazak u Rim?
"Evo, do sada su bili kod mene zajedno s kumovima. A gledajte, kada mi Osijek nije ponudio profesionalni ugovor mi smo znali da ću karijeru nastaviti u inozemstvu. I spremali smo se na takav scenarij. Ali, ni prije nisam toliko ovisio o roditeljima, u Osijeku sam također živio sam. S time nemam nikakvih problema." zaključio je Anočić za
Goal.
Hrvatski nogomet očito ne treba brinuti za budućnost. I ovaj najmlađi naraštaj (1997. godište) hrvatskom je nogometu već dala Ćorića (Dinamo), Brodića (Club Brugge), Dabru (Fiorentina), a sada i Anočića (Roma)... Igrače velike perspektive i sjajnih mogućnosti.