Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
шта речи, а не заплакати :place:
Ако е такој тој е пропуст .. како што се веќ сви сагласисмо ккв ткв по 7 скока мин. обавезно прави на тој надодава около 15 поена .. што можев да бидев круцијални за у нашу лигу и борбу сс јаки екипе плус како што некој спомна уиграност сс Курчу и тмн си е .. ама тој е, његов став е дека нема да се врати док е овај управа.

За Уроша како што чу не била работа за паре него трењер не га сакаја у екипу. :facepalm:

Кажи кој га сака њега , само тија што се палив на едно две закуцавања кажи ми како игра одбрану , кажи ми колко блока направи у напад и колко утакмице смо изгубиле од његови ЗАКОВАНИ ШАЈКЕ У ТАБЛУ па цела европа му се смее , ако некој зима 4000 ЕУ плату и е странац дојден на печалку треба да се понаша како професионалац барем на тренинзи и утакмице , две контре не можа да истрчи пада у темпо и нормално петорка не функционира.
Лично за мене он треба да се намава од земју да не пропагира антикошарку .
Црногорац е за њега 3 пута пошколован кошаркар барем знае да изигра акцију што су гу спремале и тој ме радуе.[DOUBLEPOST=1411495748][/DOUBLEPOST]
очигледно тој е став на управу...

Браво за управу , так,в анти талент не ни треба , он да е толко добар би играја у Србију или у МЗТ или у Работнички знаев они боље од нас што мустра е и колко вреди , водија га татко му у Севиљу у камп после два д,на си отишле немогаја да ги издржи тренинзи, затој постои КК Куманово па ке си ги музе плата 4000 еу .[DOUBLEPOST=1411496098][/DOUBLEPOST]
Ако е такој тој е пропуст .. како што се веќ сви сагласисмо ккв ткв по 7 скока мин. обавезно прави на тој надодава около 15 поена .. што можев да бидев круцијални за у нашу лигу и борбу сс јаки екипе плус како што некој спомна уиграност сс Курчу и тмн си е .. ама тој е, његов став е дека нема да се врати док е овај управа.

Па и Бобан Марјановиќ од Ѕвезду има 220 цм и он има по 2-3 блокаде , 10-12 коша 5-6 скока , па Саша Ѓорѓевиќ не га зема у репрезентацију за светско .
Модерна кошарка се базира на брзину и експозивност а не на тромост , погледнете ги амери и французи има ли некој од њима 215-220 цм не , одлични су ни центри само треба екипа да се наштелуе и уигра ништо више.

Последно уредено:
Искрено и до негде се и слажам сс Спид Мен .. дека управа кд направи визију за нешто треба да гу прати туј визију .. ама ако не се најде добар некој центар можда и е требало да се задржи затој што поени под кош ни фалив, и ја сам личност што имам огромно поверење у управу и ги подржују затој што сакава да сменив некои ствари .. само неможемо толко да га пљукамо затој што има много утакмице што ги е решија што е помогнаја на клуб и све тој .. дека е тром и малце мрза тој е факт ама дека даде придонес за клуб тој е исто факт, е сг кд мењасва барем квалитетни центри да се најдесва а не црногорца дрво га најдесва дај боже да грешу ама што знам ке видимо ... барем едн квалитетан центар .. ништо друго :D

Кој квалитетан играч сс памет би дошја да игра у Македонију општо па посебно у Куманово. Туј само ќе дојдев срби од втору српску лигу или некои пред пензију да спечалив нешто. Урош е добар за наши услови али да се има солидан бекап за њега пошто неможе дечко да игра 40мин. Он 2 пут га изоди терен снема душу... њега висина га вади т.е тија одбојкарски потези, иначе грбна техника 0, слободни 0, одбрана му се состои у блокаду само ако му дојде некој под кош иначе многу пут и преко њега ни бодесва тројчиња. Ајде сга имамо 2 центра ваљда ќе се надопунуев па нема да га осетимо отсуство на Уроша.

Ако браво за управу ама донесе доброга центра ја не викам дека Луковиќ е добар ама за нашу лигу е повише од тој. Викаш зашто не га земале мзт или работнички он лани можеше у работнички слободно ако сакаше еве га сга у кожув кој е едн од најстабилни на финансиски план

Па не га прогласива за најдоброга центра на годину и за најдоброга дефанзивнога играча на годину, зашто ги е најсимпатичан, него врз основу на статистику. Тој како прво. Како друго: дечко играше сас срце за овј град. Поштуеше ги навивачи и они њега... Степа се у Скопје...(добро не викам дека га оправдују тој, ама и по тој се гледа колко ти е битан клуб и победа, пошто паре ќе се земев свакако. Пошто наша управа му откажала „љубав“, сга тој исто ќе га прави за Гевгелију. Незнам, мене лично ми е криво. Надам се само дека нема да га исвиркав у салу, пошто, ако е тачно овој за што дискутирамо, дечко стварно не га е заслужија тој.

Куманово ќе учествуе на турнир у Бугарију, на кој ќе играв још екипе на Рилски, Берое и Јамбол само незнам за кд е закажан да се одигра :)

а до почетокот на првенството се планира да се одигра и уште еден натпревар со КК „Куманово“, екипа од која штипјани загубија во својата сала „Јордан Мијалков“.

Како и увек се ќути .. кд како играв...

Куманово ќе учествуе на турнир у Бугарију, на кој ќе играв још екипе на Рилски, Берое и Јамбол само незнам за кд е закажан да се одигра :)
рилски на 26,27прави турнир али на њега учествуе мзт,лукоил и драма.. ее сга ако после тој има још некој...

Има поголеми експерти и од тија од федерацију... а тој су овија некои туја што све знаев :sick:

Ебало ве и грбна техника, и слободни ве ебале...
Не играја Луковиќ одбрану??? па тој само неписмени и слепи ќе га кажев, па кој доминираше лани у рекет??? кој толко противнички центар се изнаигра против Луковиќа, кој плеј се осмелуеше такој лсно да прави улази у рекет, а да не изеде банану???
Човек за нашу лигу е Шекил, за еднога центра најбитна е доминација у рекет, најважна работа су му скокови (тој Урош га правеше и у напад и у одбрану), за доброга центра 2 блокаде у просек су топ(Урош натпросечан 5-6), викате после 2 напада се заморуе а дечка га исцрпуесва и по пола сат, па играше.

И за кој ку*ац ќе му е грбна техника и ќе даде на тј начин 5-6 поена и ви би биле среќни... а дечко што надопунуеше сс по 5-6 офанзивни и одма забиваше тој се забравља... Таква доминација на центра никад не е ни имало у нашу лигу. 39 индексни поени у просек само на сн некој друг кошаркар у нашу лигу ќе ги направи.
И он има негативни стране, али да е идеалан он нема туја да игра за 4-5 иљаде евра, него у некој гигант у Европу или НБА и ќе зима миљонске суме(свугде се тражив доминантни центри)

И дечко погоре спомна га Бобана Маријановиќа, па друже бе зашто он е тга прв центар на Звезду, а Звезда е евролигашка екипа??? зашто не игра он тамо у некоју Слогу, Металац или ОКК Београд/

ДОМИНАЦИЈА Е БИТНА ЗА ЦЕНТРА ДА ЦАРУЕ У РЕКЕТ. Кд играчи од калибар на Јао Минг и Шон Бредли по 2.30 играсва у НБА све треба да ви е јасно.

Ај да видимо ваш Радоје што ќе прикаже, само да не биде мавање на поласезону, битно грбну технику да има да ви га напуни срце, бројке и не су толко битни

Има поголеми експерти и од тија од федерацију... а тој су овија некои туја што све знаев :sick:

Ебало ве и грбна техника, и слободни ве ебале...
Не играја Луковиќ одбрану??? па тој само неписмени и слепи ќе га кажев, па кој доминираше лани у рекет??? кој толко противнички центар се изнаигра против Луковиќа, кој плеј се осмелуеше такој лсно да прави улази у рекет, а да не изеде банану???
Човек за нашу лигу е Шекил, за еднога центра најбитна е доминација у рекет, најважна работа су му скокови (тој Урош га правеше и у напад и у одбрану), за доброга центра 2 блокаде у просек су топ(Урош натпросечан 5-6), викате после 2 напада се заморуе а дечка га исцрпуесва и по пола сат, па играше.

И за кој ку*ац ќе му е грбна техника и ќе даде на тј начин 5-6 поена и ви би биле среќни... а дечко што надопунуеше сс по 5-6 офанзивни и одма забиваше тој се забравља... Таква доминација на центра никад не е ни имало у нашу лигу. 39 индексни поени у просек само на сн некој друг кошаркар у нашу лигу ќе ги направи.
И он има негативни стране, али да е идеалан он нема туја да игра за 4-5 иљаде евра, него у некој гигант у Европу или НБА и ќе зима миљонске суме(свугде се тражив доминантни центри)

И дечко погоре спомна га Бобана Маријановиќа, па друже бе зашто он е тга прв центар на Звезду, а Звезда е евролигашка екипа??? зашто не игра он тамо у некоју Слогу, Металац или ОКК Београд/

ДОМИНАЦИЈА Е БИТНА ЗА ЦЕНТРА ДА ЦАРУЕ У РЕКЕТ. Кд играчи од калибар на Јао Минг и Шон Бредли по 2.30 играсва у НБА све треба да ви е јасно.

Ај да видимо ваш Радоје што ќе прикаже, само да не биде мавање на поласезону, битно грбну технику да има да ви га напуни срце, бројке и не су толко битни

Убаво си кажа за Јао Минг, Шекил , па ако сакаш и за Пол Гасол ИГРАСВА у НБА , модерна кошарка се базира на брзу подвижну одбрану њену трансформацију од чување на човека у зонску одбрану , од брзу транзицију у напад пола контре и брзо вракање назад, модерна кошарка коју сака Игор да гу успостави а виде се по акцие под кош дека се работи на тој и се вежба и се мењав некои навике како на пример шутирање тројке од мамино си . За Луковиќа можу едно да кажу дека ми е мило што не е више дел од КК Куманово па макар и нек ни даде 50 коша у 2 коло, они не су свесни што су примиле у тим , ке се освестив после 3-4 кола .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom