Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
да оти на цел форум му се допадна, затоа и мене ми се допадна. :facepalm:

Приказната ми беше одлична у филмот, истотака како Вес Андерсон ја обработил таа приказна ми беше претерано добро + она што уживав во целите 100 минути и ниту во еден момент не ми беше досаден.

И како сето ова не е за сите ? :eek: Тој дел го чекам.

Добра режија, саундтрак, сцени, костимографија, сценографија плус Ралф плус британски акцент, плус интересна приказна, плус Едвард Нортон.

Шо филмови се Raid: Redemption и Raid 2, гледам многу високи оцени како за акциони филмови?

Raid:Redemption e пример каква структура треба да има еден акционен филм. Нискобуџетен, кинематографски боите не пасираа и прочитав дека не бил едитиран како шо треба, ама си ја заслужува оцената.
И не е bollywood movie, dont worry.

Шо филмови се Raid: Redemption и Raid 2, гледам многу високи оцени како за акциони филмови?

Ако сакаш чиста акција без некоја посебна прича ама со многу квалитетно млатење, тоа се филмовите што треба да ги глеаш. Одлично снимени за разлика од многу други “филмови со тепање“, затоа и имаат високи оценки, пошо претпоставувам никој не тргнал да ги гледа очекувајќи нешто подлабоко. :)

^А си изгледал 10 исто како сите да си ги изгледал. Слично и со хорор и романтични филмови. Ма да секој со своите преференци.

The first colorized film ever- Annabelle Moore's Serpentine Dance (Edison Company, 1895)

9sJOTpi.jpg
[DOUBLEPOST=1411526362][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
Edge of Tomorrow - онака, ОК. Дека е подобар од Oblivion, е, ама дека е до толку добар, @Io Sono Interista , sorry, ама не е. Мене не ми направи толкав мерак како тебе. Морам да признаам дека и @wot претера со остриот напад и можеби оценката (2/5, ако не се лажам, што е еквивалентно на 4/10, наспроти осмицата на Io), ама сосема е во право за ефектите и изгледот на вонземјаните. Башка, скоро гледав многу слични вонземјани на овие, барем налик на нив во движењата, во The Darkest Hour, каде што дури и уште пострашно делуваа. Акцијата, нарацијата, сетот = се тоа е ОК, ама не видов ништо што не го бев видел претходно, а особено нешто што не го бев видел претходно во филм на Том Круз. Да не бидам и јас преостар во оценувањето, иако можеби заслужува една солидна 5ка, му давам 6че само оти ме начека расположен. :P

Oblivion = HAL2000 + неговите роботи/дронови шо неможат да ја погодат целта цел филм.
Come on guys.

Е добро, ај да ве видам: листа на топ 10 вонземјани во филм, според вас?

Инаку edge of tomorrow океј приказнава ајде помина некако блокбастерски ама тие алиените беа премногу сентинелски (Matrix Revolutions ) исто и тие роботските машини што ги носеа беа слични. Во секој случај малку конфузен крај на филм што е блокбастер ама некако дури и очекувано после сите inception/oblivion kinda movies

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom