kooperativa
Г-ин Пола Милениум
- Член од
- 2 октомври 2012
- Мислења
- 7.633
- Поени од реакции
- 8.601
Роџер, веќе му е одговорено од мене на овој начин, врати се наназад 1-2 страници, но како што гледаш, сака да трола, ко да е толку многу насфатливо дека 1000 атеисти, 1000 различни одговори. Можда и 2000 различни одговори од 1000 атеисти.Еве ти одговор. Ние атеистите не знаеме која од тие хипотези е точна. Додека пак како личности, имаме различни „ставови“ и „претпоставки“, свесни сме за тоа дека не „знаеме“. Ова го кажувам во мое име тоест, некои атеисти може да бидат убедени во некоја од истите или да имаат друг став во врска со прашањето. Јас како атеист, не знам и не тврдам со сигурност дека знам иако како личност ја фаворизирам хипотезата со „абиогенезата“.
Затоа и го доби третманот кој го доби од мене, го префрлив прашањето во неговата тема.
Па прашањето е Христијанско, ме интересира ставот на Христијаните кон секој од точките поединечно. И тоа секој Христијанин посебно, со посебно објаснување за секоја точка. Што има толку многу за бунење?Ако имаш свои прашања до христијаните постави слободно,како што си забележал сигурно кога сум ти одговарал не сум барал изговори, а сум се трудел да ти одговорам според моите можности за објаснување, и твоите за разбирање.
Сепак не е коректно да препоставуваш туѓо прашање, затоа што секој може да се послужи со истиот метод, и затоа го здржувам авторското право на моите прашања.
Христијаните не се фанатични подржувачи на науката, а токму атеистите и како што пишав затоа го адресирав прашањето до вас.(ова чинам го објаснив).
Ќе дадам одговор во однос на ова прашање, ама подоцна да не препишувате, и можеби се некој ќе се појави што има поима.
[DOUBLEPOST=1411234173][/DOUBLEPOST]