Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Еве ти одговор. Ние атеистите не знаеме која од тие хипотези е точна. Додека пак како личности, имаме различни „ставови“ и „претпоставки“, свесни сме за тоа дека не „знаеме“. Ова го кажувам во мое име тоест, некои атеисти може да бидат убедени во некоја од истите или да имаат друг став во врска со прашањето. Јас како атеист, не знам и не тврдам со сигурност дека знам иако како личност ја фаворизирам хипотезата со „абиогенезата“.
Роџер, веќе му е одговорено од мене на овој начин, врати се наназад 1-2 страници, но како што гледаш, сака да трола, ко да е толку многу насфатливо дека 1000 атеисти, 1000 различни одговори. Можда и 2000 различни одговори од 1000 атеисти.
Затоа и го доби третманот кој го доби од мене, го префрлив прашањето во неговата тема.
Ако имаш свои прашања до христијаните постави слободно,како што си забележал сигурно кога сум ти одговарал не сум барал изговори, а сум се трудел да ти одговорам според моите можности за објаснување, и твоите за разбирање.
Сепак не е коректно да препоставуваш туѓо прашање, затоа што секој може да се послужи со истиот метод, и затоа го здржувам авторското право на моите прашања.:cool:
Христијаните не се фанатични подржувачи на науката, а токму атеистите и како што пишав затоа го адресирав прашањето до вас.(ова чинам го објаснив).
Ќе дадам одговор во однос на ова прашање, ама подоцна да не препишувате;), и можеби се некој ќе се појави што има поима.:rolleyes:[DOUBLEPOST=1411234173][/DOUBLEPOST]
Па прашањето е Христијанско, ме интересира ставот на Христијаните кон секој од точките поединечно. И тоа секој Христијанин посебно, со посебно објаснување за секоја точка. Што има толку многу за бунење?

Единственото безумие е верувањето да го промовираш како знаење и апсолутна Вистина! И да тврдиш дека единствено тоа во што ти веруваш е вистина, а секое останато верување заблуда. Од оваа позиција, сите прашања се излишни, бидејќи за некој што безусловно ја отфрла опцијата да мисли и ја менува со опцијата да верува, секој одговор што не се совпаѓа со неговата заблуда е несоодветен.

......[DOUBLEPOST=1411245521][/DOUBLEPOST]
Отпаднат ум е секој ум кој е богоборец против сите богови освен својот и што сите кои не веруваат во неговиот бог ги сатанизира. Отпаднат ум е оној кој што верува во верувањето на некои си такозвани свети оци демек тие знаеле. Отпаднат ум е секој што своето верување некому, го претставува за знаење.

Работава е „сам прашал-сам одговорил„: мислења по принципот „јас се согласуам со моето мислење„.

За потсетување, еве копија од моето прашање:

„...Пошто атеизмот го направи најобемниот редукционизам, кој човековиот (отпаднат) ум може да го стори, а тоа е безумието наречено „...јас не верувам во Бог...„, тогаш каков тип прашања очекуваат атеистите (од форумов, а и шире...) да добивааат од верните?...„.

......[DOUBLEPOST=1411245521][/DOUBLEPOST]

Работава е „сам прашал-сам одговорил„: мислења по принципот „јас се согласуам со моето мислење„.

За потсетување, еве копија од моето прашање:

„...Пошто атеизмот го направи најобемниот редукционизам, кој човековиот (отпаднат) ум може да го стори, а тоа е безумието наречено „...јас не верувам во Бог...„, тогаш каков тип прашања очекуваат атеистите (од форумов, а и шире...) да добивааат од верните?...„.
Не очекуваме:P

Да Мики, ништо нечуено и невидено од тебе. Сам си прашуеш и сам си одговараш.

„...Пошто атеизмот го направи најобемниот редукционизам, кој човековиот (отпаднат) ум може да го стори, а тоа е безумието наречено „...јас не верувам во Бог...
Никаков редукционизам нема направено атеизмот и не е безумие неверувањето во твојот бог. Поголемо безумие е безумието наречено “знам дека мојата вистина е единствена вистина а сите кои не веруваат во мојхата вистина ќе горат некаде“. А уште поголемо безумие е безумието наречено “знам оти верувам“
„, тогаш каков тип прашања очекуваат атеистите (од форумов, а и шире...) да добивааат од верните?...„.
Ко ќе ги тргнеш розовите наочари и ќе видиш дека црквата те лаже за тоа што е атеизмот, ќе знаеш какви прашања.

Никаков редукционизам нема направено атеизмот и не е безумие неверувањето во твојот бог. Поголемо безумие е безумието наречено “знам дека мојата вистина е единствена вистина а сите кои не веруваат во мојхата вистина ќе горат некаде“. А уште поголемо безумие е безумието наречено “знам оти верувам“

.
Знам дека мојата вистина, за тоа дека сите кои праат срања ќе горат некаде, е единствена вистина, а сите кои не веруваат во мојата вистина ќе горат некаде, ако праат срања. Исто и тие кои веруваат во мојата вистина.

И покрај сите несогласувања со Христијаните, морам да им признам нешто, а и подадам рака.
Единствено они се тие кои имаат муда да дискутираат и бранат своите убедувања безразлика колку и да се исправни/погрешни. Нема да ги заборавам и Телемитите!!!
НО, некако припадниците на религијата на мирот (читај Ислам) се кријат ко змијата нозете.
Да се запраша човек кај се? :confused:

И покрај сите несогласувања со Христијаните, морам да им признам нешто, а и подадам рака.
Единствено они се тие кои имаат муда да дискутираат и бранат своите убедувања безразлика колку и да се исправни/погрешни. Нема да ги заборавам и Телемитите!!!
НО, некако припадниците на религијата на мирот (читај Ислам) се кријат ко змијата нозете.
Да се запраша човек кај се? :confused:
Барај ги у наука и технологија, нивната религија е основа на науката денеска......куранот ги содржи сите патенти, и теории....откриени и неоткриени.

Барај ги у наука и технологија, нивната религија е основа на науката денеска......куранот ги содржи сите патенти, и теории....откриени и неоткриени.
:pos: Да не пукнеш, ме изнасмеа

Па тоа е случај секогаш кај сите скептици, не само кај атеистите.
Интересно е што ти како верник го потенцираш ова како нешто кое треба да се практикува, а сепак тоа што тебе те дефинира како верник - верувањето е дијаметрално спротивно на овој принцип.
Нешто си ги збркал преставите, забрана за мислење,читање, кај верниците:rolleyes:.

Роџер, веќе му е одговорено од мене на овој начин, врати се наназад 1-2 страници, но како што гледаш, сака да трола, ко да е толку многу насфатливо дека 1000 атеисти, 1000 различни одговори. Можда и 2000 различни одговори од 1000 атеисти.
Затоа и го доби третманот кој го доби од мене, го префрлив прашањето во неговата тема.

Па прашањето е Христијанско, ме интересира ставот на Христијаните кон секој од точките поединечно. И тоа секој Христијанин посебно, со посебно објаснување за секоја точка. Што има толку многу за бунење?
Потенцирав дури дека секој да си даде свое мислење. По оваа логика вие имате различни разбирања за се и не треба да бидете прашувани?
Прашањето неможе да го препоставуваш кај ќе ти текне, мое си е инсистирам на моите авторски права:свиркам:.
Да одговори ти дека немаш поима, и сега остај може и некој друг да даде одговор различен од твојот.[DOUBLEPOST=1411396973][/DOUBLEPOST]
Како ќе ја дефинираш догмата поинаку?
Која догма кој канон вели забрана за соодветното што го набројав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom