Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Нема да повторувам, во потполност се согласувам со муабетот на ЈоЦоИнтераш. (y)
+1 за Боро и неговата Рибља Чорба.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
13-9 за Хаустор, резултати од минатиот дуел.

Овој пат одиме дуел Korn vs Faith No More на предлог на членот @LordDragonII

vs

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Ja би за Фејт. Од тој бран 90-ти, сум ги слушал порано така почесто. Кај Корн се најдува по некоја ок песничка, али никогаш како бенд максимално не сум ги примил. Некако ми се несериозни, повеќе за деца во средно кои сакаат да бидат металци, да речеме и така.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Faith, ............... апсолутно поарен од Корн. Је да и Корн знаат да бидат добри, во глобала сепак Фејт

S

StormRage

Гостин
Не очекував вакво нешто. FNM +1 во секој случај, само Patton ги јаде Пченкиве за ужина. Да не прам муабет за цел бенд. Сум пораснал со Easy, на касетата која уште ми стои заглавена во радиото од југото. Korn фрлиле нешто али не се мерат со FNM никако.

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Faith no more ги немам многу слушано, со Korn почнав да слушам метал кога бев 7мо, во 2007. Но кога ги издадија последните 2 албуми, се откажав од нив, тотално.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Предложив ваков дуел бидејќи мислам дека хронолошки FNM им предходат на Korn, нели тие алтернативи, дисонанти, фанкови и металики... а темите се персонални за разлика од традиционалните теми во метал жарнот.

Двата бенда од металско/сатанистиките не се сметаат/сместуваат во жарнот на метал туку во/кон алтернативен метал/рок, Korn посебно во њу метал (термин, музички не постои) пост-гранџ....
Korn има влијаније врз groove metal и djent бендовите.

Ќе гласам за Korn (да биде изедначено хаха) и поради по психоделичните/стонерски (апла метлска верзија на Cypress Hill; песнте им се како рап инструментали) гитари и бавни рифови, море воопшто структури на песните.

Ако не сте запознаени вреди да се преслушаат барем Korn (1994), Life is Peachy (1996) и Follow The Leader (1998)...

цел албум;

p.s. Queen of the Damned е дело на JD, вокал на Korn.

FNM се легендарен бенд се до Angel Dust...

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Океј, слабо, па се враќаме на екс - ју, овде очекувам поголемо тепање одколку на Чорба - Хаустор.

Ekatarina velika vs Azra

VS

@turvior

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Најтешкиот избор, Азра сепак, мене лично ми се допаѓаат повеќе и сметам дека имаат оставено поголем печат на екс-ју сцената, сам по себе Џони е институција, посебна класа.

Член од
21 јули 2011
Мислења
1.339
Поени од реакции
3.202
Еииии дуелов е изберен максимално добро. Тешко да се одлучам за кого да гласам, ќе пишам за 2-3 дена, да преслушам неколку песни. Како и да е, 2 одлични групи (y)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Абе Бомбастичен, мислиш не ми текнало на дуелов :D Ама намерно не го поставив, за да не се мачам и самиот да мислам, кој, зошто и како.

Би рекол Азра, заради поголемите спомени кои ми ги носи бендот, само заради тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom