Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Ми треба некој дали знае за лечење на лимфобластна леукемија итно.. се работи за моја пријателка.Во почеток е,хемотерапии и пресадување на коскена срж од нејзиниот брат не даваат резултати како и алтернативна медицина.....
Каде и пресадоја коскена срж?

Зашо ми белее косата а енос 16 години имам највеќе бели влакна имам одозгоре.

Има ли нешо помош освен фарбање?
имаш некои препарати на интернет но немам читано дали има успех со нив ниту па познавам некој што користел :) обновување вака само од себе нема, попросто да се изразам, снемало боја кај што расте влакното :icon_mrgr: и ќе расте како бело за навек.

Сабајлево доживеав да речеме голем стрес. Од тогаш навака почнав да чувствувам притискања/притисок во главата и страшна болка. Чувството ми е како главата да ќе ми експлодира од тоа притискање. Неможам на ништо да се сконцентрирам од тие болки и притискања, а вечер сум на работа.

Што да правам за да ми помине?:)

Дали има во Мк интервентен радиолог што прави склеротерапии ?

Е не знам точно,да те излажам... или во Скопје или во Солун.Од тие две едно.Зошто ?
Во Скопје не се пресадува коскена срж, а во Солун па ич. Информациите не ти се точни.

Се трансплантира и во Скопје и во Солун.
Од кога тоа? Зашто до скоро време се отепаа од реклами за хуманитарни концерти за собираање пари за трансплантација на коскена срж во странство?[DOUBLEPOST=1411069421][/DOUBLEPOST]
Во Скопје е пресадено,типот на леукемија е AML.
А каква е таа транспантација? Автологна или алологна?

Од кога тоа? Зашто до скоро време се отепаа од реклами за хуманитарни концерти за собираање пари за трансплантација на коскена срж во странство?[DOUBLEPOST=1411069421][/DOUBLEPOST]
А каква е таа транспантација? Автологна или алологна?
Одамна, тимот за трансплантација го води Професор Борче Георгиевски кој е одличен доктор. Во странство се трансплантираат само мал број пациенти за кои нема услови да се трансплантираат овде.
Штом пиша дека трансплантацијата е од братот на пациентката значи е алогена. Во Скопје прават и автологна трансплантација, и алогена, не прават само хаплотрансплант колку што ми е познато.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom