Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Ми открија бактерија. Ми препорачаа лидаприм. За колку време би требало да ми помине и дали смеам алкохол да конзумирам?
Која бактерија ти ја најдоја? И никако алкохол додека пиеш антибиотик.

На задниот дел на главата над тилот ми излезе нешто со кружна форма некаде со дијаметар 1 цм. Косата на таа површина ми е отпадната. Прво мислев дека е акна, но еве втора недела како уште ми стои. Не чувствувам никаков бол. А површината изгледа како да е наполнета со течност. Што би можело да биде?

Која бактерија ти ја најдоја? И никако алкохол додека пиеш антибиотик.
Ми кажаа име,не запамтив...ентеро нешто имаше,појма неам :D

На задниот дел на главата над тилот ми излезе нешто со кружна форма некаде со дијаметар 1 цм. Косата на таа површина ми е отпадната. Прво мислев дека е акна, но еве втора недела како уште ми стои. Не чувствувам никаков бол. А површината изгледа како да е наполнета со течност. Што би можело да биде?

Според ова шо го пишуваш би рекол дека е атером. Лесно се вади на хирургија со локална анестезија.

Ми кажаа име,не запамтив...ентеро нешто имаше,појма неам :D

Лидаприм се користи за инфекции на бубрези, мочен меур или мочни патишта па по некоја логика мислам дека за Ешерихија Коли се работи... :D Како и да е прескокни го викендов не пиј алкохол и не претерувај со антибиотикот бидејќи ешерихијата е дел од природната флора кај човекот и можеш драстично да го намалиш нејзиниот број па да си предизвикаш некое секундарно заболување.

И јас го имам исто, и боли само кога ќе го претиснаш,некогаш ќе ти биде подуено некогаш не, бев на кожен пред 4 месеци и ми рекоа ништо страшно ако не ти смете немораш да го одстраниш.

Од пред 2-3 дена ме пукна некоја опасна настинка кашлам како ментален,и имам температура.Пиев далерон,ми ја намалува температурата некој 2-3 саати и после иста песна.Сабајле ми се тресеа раце и нозе неможев вода да си стаам.За кашлањево ми даде некој шумечи таблети што те терале да кашлаш повеќе за да го исфрлиш шлајмот.Можно е да е нешто посериозно ?

Од пред 2-3 дена ме пукна некоја опасна настинка кашлам како ментален,и имам температура.Пиев далерон,ми ја намалува температурата некој 2-3 саати и после иста песна.Сабајле ми се тресеа раце и нозе неможев вода да си стаам.За кашлањево ми даде некој шумечи таблети што те терале да кашлаш повеќе за да го исфрлиш шлајмот.Можно е да е нешто посериозно ?
Брат ако е настинка и температури како што кажуваш, продолжи со далерон, на 8, 5 или еве максимум 4 саати, зашто кажа дека после 2-3 саати ти се враќа омалаксаноста. Мој личен избор последниве 2-3 години за температура ми е кафетин колд апчиња, бајаги поскапи од парацетамолот (далерон) али прилично ефикасни за мене. Не знам за тие шумечите, јас периодов кашлам бајаги и се козам за да исфрлам шлајм, али исфрлам на крајот. Од оние сирупите за кашлица кога сум пиел, било ОК. Не би требало нешто поозбилно да е...

Повеќе од 2 недели одвреме навреме имам напади на краток здив / глад за воздух кои траат околу половина час па ми поминува. За време на "нападот" имам низок притисок и малку вртоглавица, зашеметеност, нерамнотежа...

Повеќе од 2 недели одвреме навреме имам напади на краток здив / глад за воздух кои траат околу половина час па ми поминува. За време на "нападот" имам низок притисок и малку вртоглавица, зашеметеност, нерамнотежа...
Може малце да објаснеш каков е тај напад јас порано имаше а к сеа чат пат понекогаш неможам убаво да земам возду т.е неможам до крај да земам воздух и не само едншка туку на пр 15-20 мин и јас имам понекогаш вртоглавица.

Може малце да објаснеш каков е тај напад јас порано имаше а к сеа чат пат понекогаш неможам убаво да земам возду т.е неможам до крај да земам воздух и не само едншка туку на пр 15-20 мин и јас имам понекогаш вртоглавица.

Па онака не можеш да вдишеш длабоко, како да има некоја пречка, и те фаќа паника... поради недостаток на воздух веројатно мозокот не добива доволно кислород и затоа имаш вртоглавица.... Гадно чувство е, ти се чини дека секој момент комплетно ќе ти прекине дишењето и ќе колабираш...

Па онака не можеш да вдишеш длабоко, како да има некоја пречка, и те фаќа паника... поради недостаток на воздух веројатно мозокот не добива доволно кислород и затоа имаш вртоглавица.... Гадно чувство е, ти се чини дека секој момент комплетно ќе ти прекине дишењето и ќе колабираш...
Е те тоа и на мене ми се случуваше ојде на дплтпр и ми кажаа дс прекинам со тренинг некое време и после еден месец ојде на тренинг и после 2-3 треннинга ми се слоши и више прекина и не одам на тренинг а сеа ретко така само неможам да земам воздух. А од некна 2-3 пати ми се деси ко си легнам да спијам тамн шред да заспиам наеднш како да снемам воздух и само станам земам воздух и после нишо не ми е.

Не ти кажаа која е причината?
Рече ми замор и да не одам на треминг ако продуже така да одам на испитување ама на мене после месец нишо не ми беше ко ојде на тренинг тогај малце имаше проблеми и затоа престана и не ни ојде послето сеа ко играм нешто чат пат така имам проблеми а вака цело лето оти не беше у МК 1 месец ништо не сум играл и нишо не ми е било.

Mi gorea bemka na grbot pred eden mesec ( prethodno pocna da raboti da me stega, da me tupka) pred dva dena mi padna ranickata ama uste me tupka i me stega. Se javiv na dojtorot sto ja rabotese mi rece hidrogen za da prodolzi procesot i potoa jod. Sega sum ispanicena i ne znam dali da pocekam nekoja nedela za da se zatvori dupjata ili eventualno ako ostanalo nekoe parcence Od bemkata da se isusi i toa pa da padne. Mislenje ili iskustva i siveti se dobredojdeni. Se izvinuvam za latinicata

Ми треба некој дали знае за лечење на лимфобластна леукемија итно.. се работи за моја пријателка.Во почеток е,хемотерапии и пресадување на коскена срж од нејзиниот брат не даваат резултати како и алтернативна медицина.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom