On.net WADSL интернет

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Што му фали на рутингот? Од завчера е среден.
Претходно рутите идеа: оннет, мтнет, странски сервери, бугарија, унет.
Сега директ од Он.нет до Унет иде...

Tracing route to forum.kajgana.com [212.13.64.107]
over a maximum of 30 hops:

1 244 ms 472 ms 99 ms 217.16.85.1
2 13 ms 9 ms 42 ms 217.16.82.50
3 23 ms 26 ms 26 ms kajgana.un [212.13.64.107]

Trace complete.

Три хопа. Подобро од ова не може да биде...

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
e sega mene bas nisto ne mi e jasno pa neli On net zima internet od MT net i za WADSL od kaj pa sega unet aj da mi objasni nekoj ne se razbiram mnogu

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
e sega mene bas nisto ne mi e jasno pa neli On net zima internet od MT net i za WADSL od kaj pa sega unet aj da mi objasni nekoj ne se razbiram mnogu
Ова е патеката на интернетот на корисник на WADSL (јас) до форумов (кој е хостиран во Унет).

Претходно идеше преку странски сервери, излегуваше од Македонија, па идеше во бугарија, па се враќаше пак во Македонија и завршуваше во Унет. Сега иде директ од мене до Оннет, од Оннет до Унет.

Ако не ти е јасно, боље не се интересирај повеќе. Не е толку битно сега.
Битно - нема повеќе проблем со рутите како што некој погоре напиша :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
Што му фали на рутингот? Од завчера е среден.
Претходно рутите идеа: оннет, мтнет, странски сервери, бугарија, унет.
Сега директ од Он.нет до Унет иде...

Tracing route to forum.kajgana.com [212.13.64.107]
over a maximum of 30 hops:

1 244 ms 472 ms 99 ms 217.16.85.1
2 13 ms 9 ms 42 ms 217.16.82.50
3 23 ms 26 ms 26 ms kajgana.un [212.13.64.107]

Trace complete.

Три хопа. Подобро од ова не може да биде...
Дури кајгана форумот не ни беше доспаен едно време (претпоставувам поради не пропагираност на ип адресите). Инаку проблемот беше само кај Он.Нет, пошто на работа имаме АДСЛ од МтНет и се беше од како треба од пошетокот на користење на новите класи на адреси.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Ние на работа имаме Он.нет, мене таму ми се отвараше. :)
Само од дома имав проблем.

Како и да е, средено е сега. Ме интересира само со вифито што се случува... Го користи некој од вас?

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
Дајте бе дечки да притиснеме малце у Он.нет да го ревидираат ова ЊАДСЛ-ов. Барем да го напраат со брзина како СОЛО3 а зашто да не и соло101. Дај да отвориме некоја петиција, да ги пребукираме со мејлови, или да почнеме да одиме сите у салон и да поднесуваме писмени барања за ревидирање на цената и брзината (согласно договорот).

Ај мала организација....

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Немам софтвер за обработка на слики на овој компјутер на работа, инаку може место EVIL CORPS да стои On.net :pos: :pos: :pos: :pos:

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
31
decki kako da proveram kolko giga sum potrosil ili ose kolko mi ostanale?imam wadsl vrska kaj da vidam so gigovite?

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Proveruvas na stranicata biz.on.net.mk se logiras od desna strana imas my account vnesuvas username i passvord i pritiskas submit i gledas kolku imas giga preostanato koga ce vidis i sakas da iskocis obavezno se odlogiraj i toa e toa

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Дајте бе дечки да притиснеме малце у Он.нет да го ревидираат ова ЊАДСЛ-ов. Барем да го напраат со брзина како СОЛО3 а зашто да не и соло101. Дај да отвориме некоја петиција, да ги пребукираме со мејлови, или да почнеме да одиме сите у салон и да поднесуваме писмени барања за ревидирање на цената и брзината (согласно договорот).

Ај мала организација....
Јас те поддржувам, посебно во овај крај ко шо ‘‘неаме‘‘ проблеми:vozbud:

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
незнам дали да се префрлам на соло 15 или да си останам со wadsl ако се префрлам па после овде да не ја покачат брзината мајке им штознам?некој совет??

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
незнам дали да се префрлам на соло 15 или да си останам со wadsl ако се префрлам па после овде да не ја покачат брзината мајке им штознам?некој совет??
Pa ako imas pari zosto da ne se prefrlis ako znaes deka sekoj gig se placa 109 den mislam taka bese a sto ne ostavis mesec dena da vidis kako ce bide na ovoj sajt ce vidis kako se zadovolni od solo uslugata pa ako e dobro zosto da ne se prefrlis ama sto znam ako ti e za brzina ok a i kaj WADSL imas 15 GB znaci isto kako kaj solo 15 samo sto kaj WADSL ne se placa ti ja namaluvaat brzinata a ovde ce platis pa ako ne gledas kolku imas potroseno ce bides iznenaden ( ko sto vikaat ovie srede zima koga ce navrne sneg bile iznenadeni nemale sol za ulicite ) za mesec dena nisto ne gubis ne e pustena namerno pojaka brzina znaat tie sto pravat

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
Pa ako imas pari zosto da ne se prefrlis ako znaes deka sekoj gig se placa 109 den mislam taka bese a sto ne ostavis mesec dena da vidis kako ce bide na ovoj sajt ce vidis kako se zadovolni od solo uslugata pa ako e dobro zosto da ne se prefrlis ama sto znam ako ti e za brzina ok a i kaj WADSL imas 15 GB znaci isto kako kaj solo 15 samo sto kaj WADSL ne se placa ti ja namaluvaat brzinata a ovde ce platis pa ako ne gledas kolku imas potroseno ce bides iznenaden ( ko sto vikaat ovie srede zima koga ce navrne sneg bile iznenadeni nemale sol za ulicite ) za mesec dena nisto ne gubis ne e pustena namerno pojaka brzina znaat tie sto pravat
И јас така би играл. Би почекал едно месец дена да легнат работите. У меѓувреме ај ќе спремам една онлајн петиција за зголемување на брзината и трансферот на ВАДСЛ.

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
Еве го SpeedTest.Net поставен на еден сервер кој се хостира на Он.Нет.
Ај сега стварно проверете си ја брзината. Јас не ни успеав да се приближам до 512кбпс. За уплоад да не збориме. Веќе подолго време не отишло над 60кбпс, се жалев ама ручки од тапани. ёмислам дека намерно е блокиран уплоадот, немам друго објаснување.

Значи SpeedTest.NET МК
http://tinyurl.com/2dgsfn

Скриена малце нормално за да невидат Он.Нет на кој сервер е, па да го избрисат, мада ќе го најдат ама ај да искористиме.

Тестирајте и постирајте.

Kajgana Shop

На врв Bottom