Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 август 2014
Мислења
87
Поени од реакции
121
Дали имател на македонско и бугарско државјанство треба да ги носи двата пасоша при излез од Македонија?

Член од
6 мај 2007
Мислења
600
Поени од реакции
605
Дали имател на македонско и бугарско државјанство треба да ги носи двата пасоша при излез од Македонија?
Да пожелно е да ги имаш и двата македонскиот го даваш на македонската граница и после то пердашиш со бугарскиот низ европа и забраваш на македонскиот се дур не стигнеш пак на македонска граница и таму пак го даваш македонскиот

Член од
11 јули 2014
Мислења
120
Поени од реакции
37
Cisto informativno za onie koi podnele dokumenti za BG proishod vo Bg konzulatot vo Bitola: Dobiena im e diplomatskata posta od Sofija vo konzulatot nekoi imaat dobieno proishodi nekoi izgleda ne. Jas se javiv za mene i me baraa tamu i vika te nema, i me prasaa dali imam podneseno dopolnitelni dokumenti ama jas rekov deka koga podnesuvav vo oktomvri 2013 ne mi pobaraa dopolnitelni dokumenti. I vika javi se od ponedelnik da vidime sto da pravime so takvite slucai kako tebe. Izgubiv cela godina cekajci i pak sum na nula. Si mislam od ponedelnik ke recat dostavete dopolnitelni dokument pa ke cekame pak edna godina a jas nemam nekoi dokumenti osven ova od klubov vo strumica da go izvadam ako nesto pomaga i kako so gledam izgorevme ako ima nekoj slucaj slicen na mojov ili ako nekoj znae nesto poveke neka pise ili sovet da dade ili da kaze so da se pravi neka pise pozz

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
Cisto informativno za onie koi podnele dokumenti za BG proishod vo Bg konzulatot vo Bitola: Dobiena im e diplomatskata posta od Sofija vo konzulatot nekoi imaat dobieno proishodi nekoi izgleda ne. Jas se javiv za mene i me baraa tamu i vika te nema, i me prasaa dali imam podneseno dopolnitelni dokumenti ama jas rekov deka koga podnesuvav vo oktomvri 2013 ne mi pobaraa dopolnitelni dokumenti. I vika javi se od ponedelnik da vidime sto da pravime so takvite slucai kako tebe. Izgubiv cela godina cekajci i pak sum na nula. Si mislam od ponedelnik ke recat dostavete dopolnitelni dokument pa ke cekame pak edna godina a jas nemam nekoi dokumenti osven ova od klubov vo strumica da go izvadam ako nesto pomaga i kako so gledam izgorevme ako ima nekoj slucaj slicen na mojov ili ako nekoj znae nesto poveke neka pise ili sovet da dade ili da kaze so da se pravi neka pise pozz
cekaj dopolnitelni dokumenti za proishod ti rekoa deka ti treba ,jas se javiv deneska vo ambasada vo skopje mi rekoa ne e stignat uste proishodot

Член од
11 јули 2014
Мислења
120
Поени од реакции
37
cekaj dopolnitelni dokumenti za proishod ti rekoa deka ti treba ,jas se javiv deneska vo ambasada vo skopje mi rekoa ne e stignat uste proishodot
Ne znam za Skopje ama vo BG konzulat vo Bitola stignati se proishodite i mi rekoa deka me nema i deka mozebi ke treba dopolnitelen dokument da dostavuvam ama definitivno ke se znaelo za takvite slucai kako mene od drugiot ponedelnik i togas da se javam toa bese i se razocarav posto pak sum na nula a izgubiv cela godina. Ti ako si podnel dopolnitelni dokumenti mozebi ke dobies proishod i prodolzuvas ponatamu so intervju najverojatno. pozz

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
Ne znam za Skopje ama vo BG konzulat vo Bitola stignati se proishodite i mi rekoa deka me nema i deka mozebi ke treba dopolnitelen dokument da dostavuvam ama definitivno ke se znaelo za takvite slucai kako mene od drugiot ponedelnik i togas da se javam toa bese i se razocarav posto pak sum na nula a izgubiv cela godina. Ti ako si podnel dopolnitelni dokumenti mozebi ke dobies proishod i prodolzuvas ponatamu so intervju najverojatno. pozz[/quojas podnesov kopija od kniska rabotnicka od dedo mi ,ne znam original li treba ili kopija jas podnesov kopija kade sto pisuva deka e bugarin de te molam kazi mi dali trebase original da podnesam

Член од
11 јули 2014
Мислења
120
Поени од реакции
37
Jas ne znam dali treba original ama
Pa koga se javiv za proishodot me prasaa imas li bilo kakov dokument da doneses rekov deka nemam osven izvod od tatko mi roden 1941 rekov mozi li toa rece deka ne znae dali ke se prifati toa i da se javam vo ponedelnik pa si vikam mozebi i kopija od kniskata bi ti zavrsila rabota baraat bilo so da odneses

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
Jas ne znam dali treba original ama

Pa koga se javiv za proishodot me prasaa imas li bilo kakov dokument da doneses rekov deka nemam osven izvod od tatko mi roden 1941 rekov mozi li toa rece deka ne znae dali ke se prifati toa i da se javam vo ponedelnik pa si vikam mozebi i kopija od kniskata bi ti zavrsila rabota baraat bilo so da odneses
ti blagodaram[DOUBLEPOST=1410796856][/DOUBLEPOST]imam edno prasanje ako se zemis so nekoj sto ima bugarski pasos moze da rabotis vo zemjite vo EU ,dali imas pravo za raboten prestoj tamu i da zivees tamu se razbira aj ve molam kazi te mi

Последно уредено:
Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
Неможев да го добијам конзулатот во Битола денес..но ете има точно една година откако поднесов барање за происход.Имаше ли денес стигнато происходи од септември 2013? јас поднесов на 18 септември...минатата недела ми рекоа да се јавам оваа недела..но ете ако е така ко што велиш...стигнати се за септември и да одам утре пред амбасада! Дополнителен документ тогаш не поднесов...иако го поседувам.
Неможев да го добијам конзулатот во Битола денес..но ете има точно една година откако поднесов барање за происход.Имаше ли денес стигнато происходи од септември 2013? јас поднесов на 18 септември...минатата недела ми рекоа да се јавам оваа недела..но ете ако е така ко што велиш...стигнати се за септември и да одам утре пред амбасада! Дополнителен документ тогаш не поднесов...иако го поседувам.

Член од
11 јули 2014
Мислења
120
Поени од реакции
37

Odi odnesi go dokumentot i informiraj ako sakas da znaeme so da pravime i nie so neame dokument a kakov dokument imas?

Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
Odi odnesi go dokumentot i informiraj ako sakas da znaeme so da pravime i nie so neame dokument a kakov dokument imas?
Vencanica od baba i dedo...togas mi rekoja ajde za drzavjanstvo koga ke podnesuvas...togas ke go dades.No utre ke se javam...mozebi e sepak mojot proishod...dojden.jas se nadevam....imase li od septemvri stignato proishodi?

Член од
6 мај 2007
Мислења
600
Поени од реакции
605
ti blagodaram[DOUBLEPOST=1410796856][/DOUBLEPOST]imam edno prasanje ako se zemis so nekoj sto ima bugarski pasos moze da rabotis vo zemjite vo EU ,dali imas pravo za raboten prestoj tamu i da zivees tamu se razbira aj ve molam kazi te mi
Можеш полесно да добиеш работна виза за земјата кај шо сакаш да живееш и работиш !

Член од
11 јули 2014
Мислења
120
Поени од реакции
37
Vencanica od baba i dedo...togas mi rekoja ajde za drzavjanstvo koga ke podnesuvas...togas ke go dades.No utre ke se javam...mozebi e sepak mojot proishod...dojden.jas se nadevam....imase li od septemvri stignato proishodi?
Dobar si ti som imas dokument stignati se site proishodi javi se i prasaj dali e stignat tvojot pa informiraj posto na isto mesto imame podneseno vo Bg konzulat

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Dobar si ti som imas dokument stignati se site proishodi javi se i prasaj dali e stignat tvojot pa informiraj posto na isto mesto imame podneseno vo Bg konzulat
kako stignati se site proishodi?koga imale tie podneseno sto im se stignati?
jas imam podneseno dok isto bitola vo konzulatot na pocetokot na oktomvri,deneska se javiv prasav okolu pladne,i mi rekoa deka imalo stasano proishodi so postata ama javetese vo tekot na nedelava da prasate ne nie sredena postata tocno ne znaeme,i jas edna god cekam i pak ako nema nisto dojdeno neznam sto ke se pravi a koga podnesuvavme dok ne ni baraa nikakvi dopolnitelni dok.a i nemam

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Според европските закони можеш да работиш во која сакаш земја на ЕУ ако си венчан со европски државјанин... не ти треба визи... се вади документот лесно, но мора и брачниот другар кој е државјанин на ЕУ да работи и живее во истата држава...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom