Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Погледнете со какви сили располага македонската полиција
Милазим Кадри лидер на водот на единицата за специјални намени на полицијата ima koj da ne cuva i brani
na kolku dusi e lider so kolku luge raspolaga kadrivo kako lider na vod?
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd...._=1416572436_0378ed7391c4711a31a56e9d3f56df8c
A eve kako se vrabotil ovaj sigurno ke ni e lojalen!
http://sitel.com.mk/foto-poglednete-so-kakvi-sili-raspolaga-makedonskata-policija
Повеќе пати имам изјавено дека за добар специјалец не ти се потребни секси мускулни тела и сл, туку добра физичка подготвеност, психичка како и соодветен коефициент на интелегенција.Познавам многу специјалци кои ни малку не се мускулести и сл а далеко се поспремни од секој мускулест батка!

Албанци има доста и во полицијата и во армијата некои од нив се доста лојални на оваа држава.
НВо секоја специјална единица,не се изучува одредена вештина,туку имаат концепт од сите вештини,најкорисното во едно.Еден од таквите принципи е и џит кун до,кај што имаш од се,најкорисното...бокс,кик-бокс,таи бокс,џиу џица,удари од таеквондо,винг чунг,удари со голи раце,вежбање со ескрима и нож...меѓутоа ако не ти се тренира тоа,добро би ти дошло и кик боксот или боксот,меѓутоа како што кажав,они вежбаат СЕ,бидејќи треба да знаат да се снајдат и на земја,и на нозе,и со поголем,со помал противник,од зафати за врат рака нога...буквално се.

Најдобра боречки вештини за специјалец е Крав Мага, Руската СИСТЕМА потоа MCMAP (Marine Corps Martial Arts Program).Иако како што кажа JETKUNDO специјалците во текот на обуките изучуваат повеќе боречки вештини за реагирање во различни ситуации.

Znam deka vo 1997 bese veke pripadnik na ESN VOLCI ama dali bese i porano neznam no samo do 1999 ko go stavija grujo finansier pa od togas mu cuvat grb, koja god vleze vo volcite ako znae nekoj tocno neka pise znam deka vo 99 izleze od tamu

Па веројатно од 91 кога ја основале...а причината никој не ја знае,вистинската,не таа по медиуми што се врти.[DOUBLEPOST=1409951658][/DOUBLEPOST]
Повеќе пати имам изјавено дека за добар специјалец не ти се потребни секси мускулни тела и сл, туку добра физичка подготвеност, психичка како и соодветен коефициент на интелегенција.Познавам многу специјалци кои ни малку не се мускулести и сл а далеко се поспремни од секој мускулест батка!

Албанци има доста и во полицијата и во армијата некои од нив се доста лојални на оваа држава.

Најдобра боречки вештини за специјалец е Крав Мага, Руската СИСТЕМА потоа MCMAP (Marine Corps Martial Arts Program).Иако како што кажа JETKUNDO специјалците во текот на обуките изучуваат повеќе боречки вештини за реагирање во различни ситуации.

Сепак и џит кун до-то е добра вештина за специјалец,доколку и се додадат и техники со оружје,односно борење со оружје како во крав магата...барем на балканов,не се изучува само 1 вештина,туку секоја единица си има свој концепт и зимаат од сите по нешто,на кој како му одговара...кај нас,нашите тренери имаа неколку тренинзи со сите специјалци,и воени и полициски,и како што кажуваа им се допаднала ептен вештината.

А како што имам читано,кај нас ептен се практикувало каратето(што воопшто не е вештина за специјалец) и џудото,што е ОК за специјалец,но далеку од доволно.

Сепак и џит кун до-то е добра вештина за специјалец,доколку и се додадат и техники со оружје,односно борење со оружје како во крав магата...

За да не се додава ниту одзима ништо, најдобра е Крав Мага, сите модерни западни специјални единици воени и полициски ја користат Крав Мага како примарна боречка вештина.

Џиит другар да не згреши нешто?Волците се на 1 март 1994 не се во 1991.Пантер другар јас само едно знам дека тој бил волк пред многу многу години.Имам слика од него во 98 заедно со други волци.Тој беше во нив и додека се викааше пантери па подоцна и волци.Е сега за која година детално влегол таму незнам

Дали има разлика меѓу првата,втората и третата слика ? или само третата е обоено црно дрвото ?

Истата пушка си е м70 аб2.Исто така волците ја имаат и м90 во црна варијанта

Ептен случајно ги најдов,барав на google во images некои пантолони од Миле Драгич и на една од сликите беше првата woodland варијанта,влегов на линкот од сликата и внатре беа и останатите.

Знае ли некој кај можам да купам чизми какви што носат тигрите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom