Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Колку време по дијагностициран Хепатит А особата треба да мирува пред да се врати на професионално тренирање спорт. Додека не се стабилизираат парамтерите на црниот дроб или може и порано?
Додека не се стабилизираат ништо не се прави, само одмор.

Иам брунка на пенисо и порано сум имал и ми поминувале ама сеа ме боле многи ко ја допрам или ко лежам на мешето?

Иам брунка на пенисо и порано сум имал и ми поминувале ама сеа ме боле многи ко ја допрам или ко лежам на мешето?
Оди на уролог. Да не те плашам, ама можно е да си закачил некоја сексуално пренослива болест.

Ke te bole nogi koa go muskas deka stasas.
Sala nastrana idi na urolog da ne e reprezentativnata bolest

Дај кажете некои апчиња за смирување што не би предизвикале многу side effects?

Persen, на природна база се од Valeriana главно така да не би требало да има side effects.

Иако би ти препорачал ако можеш да не пиеш апчиња за смирување пошто лесно ствараат психичка зависност.

Знам дека ствараат зависност и ако ги пијам, ќе ги пијам по потреба, зашто сум прилично смирена и секоја нервоза ја потиснувам, само ете, бар еднаш месечно ми се случува да ми пукне филмот и многу тешко се смирувам...

Helex, 0,5 mg. Хелексот милуе, ствара зависност, али за потребата што ја опиша подоле немаш гајле, you will sleep like a baby.

Оди на уролог. Да не те плашам, ама можно е да си закачил некоја сексуално пренослива болест.
Не суум имал сексуални односи чера течеше нешто бело од неа и исчисти тоа ама па по малце ме боле.

А оти не си пиеш чајчиња за смирување? Жалфија, мајчина душица, камилица,валеријана. У билна аптека прашај, имаат миксови од билки за таа намена.

Последно уредено:
Не мора да имаш сексулни односо за да закачиш некоја стрептокока, ќе се чепнеш за нос, после доле и оп ете ти бубуљици.
Затоа штом не поминува иди си кај уролог, ќе ти земе брис од винкито и после ќе се лечиш по наодот.
А можеш да пробаш да се промиваш со концентриран чај од камилица и тоа помага.

и нема репрезентативна болест, те дупат...

Не мора да имаш сексулни односо за да закачиш некоја стрептокока, ќе се чепнеш за нос, после доле и оп ете ти бубуљици.
Затоа штом не поминува иди си кај уролог, ќе ти земе брис од винкито и после ќе се лечиш по наодот.
А можеш да пробаш да се промиваш со концентриран чај од камилица и тоа помага.

и нема репрезентативна болест, те дупат...
Аха ок фала за советите иначе сеа ми е намалена болката ке видам утре сабајле како ќе биде.

Ми открија бактерија. Ми препорачаа лидаприм. За колку време би требало да ми помине и дали смеам алкохол да конзумирам?

Ми открија бактерија. Ми препорачаа лидаприм. За колку време би требало да ми помине и дали смеам алкохол да конзумирам?
За првово не знам зависи од организмот а второво дефинитивно не :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom