Креационизам наспроти еволуционизам

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Сталкерот,

еден убав ден, ко‘ ќе порасниш, ќе почниш да разликуваш „форма„ од „содржина„.

Формалниот „напредок„, во кој живее Светов, има за последица невидено и неповратно арчење на материјалните ресурси од Земјава, како и во историјата непознато ниво на општо планетарна загаденост.
Мики нерационалното искористување на ресурсите предизвикува несакани и непријатни последици како што е загадувањето.

Него Мики, некој ден, не толку далеку во иднината од денес,коа ќе подостариш ќе имаш можност да бираш помеѓу медицинскиот напредок и црковната догма. Шо ќе избереш? Доктор или поп?

Дали под креационизам потпаѓа и мојот омилен матрикс? Или уште една интересна теорија дека сме ние овде на замјава некаква лабораторија на “некои“, па дека си играат играчки со нашите гени, еволуцијата и сл работи?
Се' додека е прифатено само како “бог“ креационизмот, до тогаш и ќе постои очигледното.....библија:ТЕ[DOUBLEPOST=1410442077][/DOUBLEPOST]
Мики, големо прашање е ДАЛИ навистина живееле 900 години
Ако се потврди тоа, тогаш и може да се земе во предвид некаквото библиско објаснување, а сега за сега е рекла-казала тоа со 900год

Da i toa e kreacionizam. Se diskutiralo ova nanazad.

Primer prais genetski izmenet vid koj ti pomaga u unistuvanje na odeden stetnik u zemjodelie.

Toa e evolucija ili ne?

Intervencija od strana sto e?

Itn...

Eden kup prasanja.[DOUBLEPOST=1410442675][/DOUBLEPOST]
ќе имаш можност да бираш помеѓу медицинскиот напредок и црковната догма. Шо ќе избереш? Доктор или поп?

Kad ja umrem draga
Ti ne zovi popa
Neka mene moja
Mafija pokopa

Последно уредено:
Мики нерационалното искористување на ресурсите предизвикува несакани и непријатни последици како што е загадувањето.

Сталкерот,

денешниот „напредок„ се заснова само на една работа: испумпувај, копај и арчи неограничено!

Da i toa e kreacionizam. Se diskutiralo ova nanazad.

Primer prais genetski izmenet vid koj ti pomaga u unistuvanje na odeden stetnik u zemjodelie.

Toa e evolucija ili ne?

Intervencija od strana sto e?

Itn...

Eden kup prasanja.
Дефинитивно не е еволуција.Генетски инжинеринг.Еден вид на вештачка селекција.Од страна на човекот.:P

Него Мики, некој ден, не толку далеку во иднината од денес,коа ќе подостариш ќе имаш можност да бираш помеѓу медицинскиот напредок и црковната догма. Шо ќе избереш? Доктор или поп?

Докторот не ме спасува од смртта, а попот не ми гине...

Ако се потврди тоа, тогаш и може да се земе во предвид некаквото библиско објаснување, а сега за сега е рекла-казала тоа со 900год

Штом Бог, преку пророците, вели дека живееле, немам дилема дали живееле или не.
Да, живееле.

Ako e golem zbor...Pr: Akoe bev kako superman......!

Toa za medicinata e tacno ....Porano se umiralo od nastinka...Denes presaduvame organi.....Porano umirale pred 50 setata...Denes se raboti do 65 tata...isto i so religijata....Porano lecelea ..ups greska...i denes ne .....se e isto miki zavisi kako go gledas....!

Da mudro rece vladikata kliment i se kaci vo mercedesot...posto konjska kocija ne se sovpaga so ortodoxnite parametri za raj na zemjava i bezbednosta zaedno so komfortnosta...!

SuBZero,

зашто не си олку бучен и кога ти поставувам прашање, а?...:sneaky:

А вака е по лесно: сам прашал-сам одговороил.[DOUBLEPOST=1410442986][/DOUBLEPOST]
Од смртта не, ама ако те фати срце најверојатно ќе имаш време да подразмислиш.

Ти така правиш, не?
Те фаќа срце и почнуеш да мислиш....:pos:

SuBZero,

зашто не си олку бучен и кога ти поставувам прашање, а?...:sneaky:

А вака е по лесно: сам прашал-сам одговороил.
Vidi micko posle tolku bespolezni diskusi so tebe moram da si pripazam i na izgubenoto vreme!
Nego ne mi odgovori na prasanjeto ...Dali gi pronajde cetirite kosinja na zemjata?

Тоа, дали е поисплонет или е попразен, зависи до менатлната отпика, преку која ја гледам(е) „полнотијата„ и „празнотијата„.

Она кое за „световњаците е „поисполнетост„, за верните е џабе изгубено време.[DOUBLEPOST=1410439205][/DOUBLEPOST]

Мики стално ако сметаш дека не ти е исполнет животот можеш да идеш во манастир и да не си го губиш времето со световните работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom