Па се смени тоа што лугето имаат генерално поисполнет живот.
Тоа, дали е поисплонет или е попразен, зависи до менатлната отпика, преку која ја гледам(е) „полнотијата„ и „празнотијата„.
Она кое за „световњаците е „поисполнетост„, за верните е џабе изгубено време.[DOUBLEPOST=1410439205][/DOUBLEPOST]
Мики не заебаај сеа и ти.
Навистина околу крајниот исход – смртта, не е сторено речиси ништо, но сепак не може да се отфрли влијанието на развојот на медицината, пред се, а и на технологијата, во продолжувањето на просечниот животен век, споредено со пред 2000 години, како и со олеснувањето на битисувањето на оваа планета, која очигледно служи како место за отслужување на казната што самиот Бог ни ја одредил.
Donald,
равојот на медицината е страотно дискутабилен и дискутиран процес: дали реално постои или е привид.
Субејктивни ставови и пристрасност кон медицината, не ми се по кеиф.
Ако никој не ми понудил чаре за смртта, можам да си го поарчам животов и во најкомфорни услови, ама пак ќе умрам....нели.
Технологијата, како што е очигледно, привидно го олеснува живеењето, а повратно, од човекот прави зависник и глуп конзумнент на најновиот „Ај фон„.[DOUBLEPOST=1410439346][/DOUBLEPOST]
Ништо мики, све је исто. Ете например, јас паметам као Исуса објавите ги ставаше на Твитер.Тоа уше пред 2000 године. И коа го гледавме на телевизија "Мојсие" шоуто. Најбоља епизода му беше онаа од коа го подели Нилон.Исти се и лекарите. Паметам, јас лично, коа пред едно 5000 години прв пат слушнав за стентовите, она шо им ставаат во крвните садови во срцето кај шо има инфаркт. Или па она операциите шо им ги правеа на слепо црево. Вади докторот сатарот, овај скалпелот, цак сече цревото зима една врвца , врзува таму она таквото и пациентот мака нема. Све то исто е и денес. Архитектура и градежништво = исто.
Земјоделство = исто.
Транспорт и комуникација = исто.
Буквално сѐ.
Сталкерот,
еден убав ден, ко‘ ќе порасниш, ќе почниш да разликуваш „форма„ од „содржина„.
Формалниот „напредок„, во кој живее Светов, има за последица невидено и неповратно арчење на материјалните ресурси од Земјава, како и во историјата непознато ниво на општо планетарна загаденост.