Поскапување на патарините!?

• Креатор на темата Креатор на темата uggrin
  • Време на започнување Време на започнување
Треба да се воведе данок на глупост. Така ти веднаш ќе банкротираш.

Тебе ќе ти го воведат. Идеите за нови даноци се за полнење на касата. Да биде државата богата.

Кола дека е луксуз, е луксуз, особено за македончето. Немаат сол у очите, коли возат, и се праат фаци. Живеат од пензијата на дедо му, ќе земе кредит, кола ќе вози, има за гориво и за регистрација, а се буни за беспатен паркинг. Боже сачувај.

кола е потреба а не луксуз, луксуз е да имаш кола од 50к евра или да имаш 3 коли дома за тебе жената и детето. Колата за се се наоѓа и добро и лошо, ако ти немаш сол у очите ко што викаш вози точак.
И нормално дека македончето ќе се буни, кај се видело да плаќам визока патарина на разоран автопат кој има кратери на средина? На кои мало невнимание може и живот да те чини, и што сум должен ја да плаќам толку високи регистации па сега и покачувања. Груевски да не ми ставил бензин во колата или пак ми ја сервисирал? Или моите пари идат за барокот на ГТЦ и Евн или за фонтаната нова што ја прават на плоштад.

Треба да се воведе регистрација и осигурување на возила во невозна состојба ! Како во некои држави. Да има РЕД

Паметен ти е предлогов, споменик за тебе, се надевам дека Груевски ќе го прочита твоево мислење и ќе те награди. Со вакви бистри умови како тебе догуравме до тука.

Тебе ќе ти го воведат. Идеите за нови даноци се за полнење на касата. Да биде државата богата.

Серизоно, ти ги читам постовите и се чудам. Како ти успева да бидеш толку глупав? Мислам, натприродно си глупав. Космички глупав, поглупав од самата глупост.

Вежбаш за тоа, природно ти доаѓа, некој специјален режим на исхрана имаш?

Не зборувај за Југославија, она е репер за успешна светска држава.

For 450 000 this is just fine...[DOUBLEPOST=1405461141][/DOUBLEPOST]

Југославија за оваа калакурница е Шведска, Швајцарија и Германија заедно.

Не верувам дека сте ја „фатиле“ Југославија, но и да сте ја фатиле исто е. Само топло би ви го препорачал да го прочитате ова парче http://predragrajsic.blogspot.nl/2014/03/the-economy-of-titos-yugoslavia.html

И Северно Корејците што живеат во Демократска Република Кореа, исто мислат дека им е супер. Дури и се светски шампиони во фудбал за 2014, со победа на Португалија 7-1 во финалето.

Не верувам дека сте ја „фатиле“ Југославија, но и да сте ја фатиле исто е. Само топло би ви го препорачал да го прочитате ова парче http://predragrajsic.blogspot.nl/2014/03/the-economy-of-titos-yugoslavia.html

И Северно Корејците што живеат во Демократска Република Кореа, исто мислат дека им е супер. Дури и се светски шампиони во фудбал за 2014, со победа на Португалија 7-1 во финалето.

Јас сум 1971 годиште, па веројатно знам по малку и за Југославија, и за Македонија. Југославија за оваа вукојебина која служи само за 1000 фамилии баснословно да се обогатат, беше Швајцарија. ОК?

А функционерите од Југославија можеш да ги споредиш со народот!?

Тооо!
Ретки се тие шо ги гледаат работите какви шо се.

@Ron Burgundy , за македонец кој живее со мајка му и колата ја има купено од кредит или позајмица, кола е луксуз. И најјакиот муабет, се буни оти треба да плаќа приватен паркинг.
Дека колата го олеснува животот, го олеснува, ама одржувањето кола не му е у приоритетите на македончето, кој ќе ја купи колата, ќе ја вози два месеци, ќе нема за леб и ќе ја продаде. На тој му е за луксуз, за да биде фаца пред пички.

А функционерите од Југославија можеш да ги споредиш со народот!?

Да не ја труеме оваа тема, има посебна тема со прашањето дали подобро се живееше во Југославија. Може таму фино да се објасниме.

Q2LS4.jpg

Ќе почнат да се градат автопатите.Само да се придособере уште некоја пара.ОВа со патарините е заради банкините.А кредитите орочени се со камата.Вие 20 години без автопат сега одма ја запнавте.На наредните избори ќе почнат да ги копаат темелите.Сега за сега само со сатарот ќе се мава..../...................Се додека не се направи револуција и да се исчисти целиот џган политички не бива ништо.А и откако ќе се исчисти тие новите што ќе дојдат ќе бидат исти.
Треба самите да бидеме свесни.Националната партија,патриотската политика ни ебе матер па не некој друг да биде.

60 денари = евро и пол :D
...за топло добредојде. Не дека тие го разбираат курсот

123.jpg

60 денари = евро и пол :D
...за топло добредојде. Не дека тие го разбираат курсот

Прегледај го приврзокот 98087
Мислам дека ова е заради патната такса која не ја плаќат странците кои идат во МК.
Е сега имам 2 дилеми. Едната, шо ако платат во денари и шо ако македонци платат во евра?

Знам дека треба некаде да се представам како за почеток но нов сум на форумов па не се снаоѓам баш како за почеток па ќе го оставам тоа претставување за понатаму...

туку за патарините ми беше муабетов, кога ќе стане збор за патарините и автопатиштата (какви такви), мене мислата воопшто не ме влече кон цената туку воопшто кон тоа дали треба да се наплаќа воопшто патарина на овој начин со наплатни станици, застанување на секои 15-20 км, ситни пари, кусур, мито и корупција, пола пола, злоупотреби, змиски очи и магарешки стапови...
Наместо тоа 100 пати подобро за секого би било кога 20-те милиони европејци да ги поделат на 300.000 автомобили , 30-тина илјади камиони незнам колку автобуси и мотоцикли соодветно според категорија и при регистрација да се наплатат да речеме по 30 евра по автомобил и ќе можат со експлозив да ги дислоцираат наплатните станици.

Знам дека треба некаде да се представам како за почеток но нов сум на форумов па не се снаоѓам баш како за почеток па ќе го оставам тоа претставување за понатаму...

туку за патарините ми беше муабетов, кога ќе стане збор за патарините и автопатиштата (какви такви), мене мислата воопшто не ме влече кон цената туку воопшто кон тоа дали треба да се наплаќа воопшто патарина на овој начин со наплатни станици, застанување на секои 15-20 км, ситни пари, кусур, мито и корупција, пола пола, злоупотреби, змиски очи и магарешки стапови...
Наместо тоа 100 пати подобро за секого би било кога 20-те милиони европејци да ги поделат на 300.000 автомобили , 30-тина илјади камиони незнам колку автобуси и мотоцикли соодветно според категорија и при регистрација да се наплатат да речеме по 30 евра по автомобил и ќе можат со експлозив да ги дислоцираат наплатните станици.

Со ова би се согласил кога барем 50% од меѓуградските патишта се автопати... Иначе нема логика

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom