SuBZerO
Бигус Дикус
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 3.863
- Поени од реакции
- 4.815
Koj si ti da kazuvas sto e realna percepcija a sto ne? Dali tvojata crkva\institucija ja ima dokazano ovaa percepcija!Затоа што мојата/нашата е реална а вашата имагинарна не го разбирате Бог.Пример ? еве ти одма еклатантен пример,јас ти наведов пример за човек слеп кој прогледал во црква во село до Охрид(не ми текнува на името од селото) ти ми викаш ДАЈ ПРИМЕР.Гледаш.. јас физички и реално(писмено) ти наведов пример ти не го примети,а замисли да приметиш чудо на Бог.Попрво јас претседател на Камбоџа ќе станем..
Jas se potpiram na mojte setila ne na tudzite! Mene ne mi treba crkva ili religija da mi sto e realno sto ne! Kako ne razbiras?Kako moze da veruvas vo nesto koa nemozes ni samiot da go objasnis sto e, da go vidis,pocustvuvas so nekoe tvoe setilo...slepo veruvas vo nesto imagirnano oti drug nekoj taka zapisal rekol?
Ti mi navede primer? Kakov ? Usmen ? Pa ako jas kako edinka gi zemam zdravo za gotovo site raboti kazani od "nekoj si" togas jas ne prestavuvam svesno bitie...tuku zaspano (so bi rekol Djurdzo) Jas ti navedov primer so iminja na pacienti,doktori i dokumentirana\objasnata medicinska procedura...Kade e tuka verbata,molitvata religijata da pomogne?Ti mi navedi primer od covek od Ohrid i sakas ozbilno da te sfatime! Druze magare moze da leta samo vo imaginacijata tvoja ne vo realnosta. I mene baba mi kazuvase deka koa grmi dedo boze valkal burinja ...tocno li e toa sto mislish ti ?