Кои ви се омилени предмети ?

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.309
Поени од реакции
5.928
Кои се вашите омилени предмети во основно училиште, во средна и на факултет ??? И зошто ви се омилени ??? Како создател на темава прв ке напишам мислње. Отсекогаш омилен предмет ми бил Ликовно :) мозокот на пасење кретивноста уклучена... наставничката ни беше предобра па дозволуваше и музика. Едвај чекав да имаме час. Штета што повеке немам часеви по ликовно.

Во основно ОТП, во средно би рекол математика и хемија, а на факултет тешко можам да кажам, сите се горе доле same shit...

ОТП беше убедливо најзабавен предмет, а математика и хемија шо знам, самите предмети ми беа интересни...

Ликовно ми беше омилен на час по математику :ROFLMAO:

Aj ск озбиљно
Географија и Историја. Ненормално мноо памту датуми,настани,територие,изохипсе,мориња,рељефи и сфаштарие од овија два предмета.Интересираф ме такфи работе, како приказне су ми. А да не знаеш географију треа да си изгубено теле што глеа у шарени врата и мисли дека е на елезди.

А ск што работу ми е како на час по ОТеПе.

Немав омилени предмети. Самиот поим школо го мразев, а и сега да ме прашаш какво мислење имам за школото, пак ќе ти речам дека го мразам.
Среќен сум што го завршив еднаш за секогаш и што сега сум слободен човек:):coffee:

Омилни преднети ми се: Нож, клешта, камен и животинска кожа.

Во основно: физичко со фудбалот.
Во средно: филозофија, социологија и македонски.
На факултет: казнено право, казнено процесно, филозофија на право, социологија на право, реторика, криминалистика, криминологија, пенологија, почесто пиење и то.

Дупла тема, модераторите си ги ладат. :гик:

Mora orudie da se ima. Opasni vreminja dojdoa.
Како не дојдоа лоши времиња кога наместо да ги учат децата занает на ОТО, тие ги учат да седат на компјутер и после олеле, е олеле де... Најдобра работа беше тоа техничкото образование, а и физичкото исто така беше многу добро. Историјата не е за во училиштата, биологија +1, географија +1, македонски јазик +1 ,странски јазик+1 и некоја етика да се стави не ќе биде лошо, САМО да не е религија.[DOUBLEPOST=1410276211][/DOUBLEPOST]
Во основно: физичко со фудбалот.
Во средно: филозофија, социологија и македонски.
На факултет: казнено право, казнено процесно, филозофија на право, социологија на право, реторика, криминалистика, криминологија, пенологија, почесто пиење и то.
Овие кај тебе сите на право, нема некој кривина да фати. :pos:[DOUBLEPOST=1410276305][/DOUBLEPOST]
Во основно ОТП, во средно би рекол математика и хемија, а на факултет тешко можам да кажам, сите се горе доле same shit...

ОТП беше убедливо најзабавен предмет, а математика и хемија шо знам, самите предмети ми беа интересни...
А навистина, еднаш не ја дознав кратенката за ОТП, јас го знаев како општо техничко образовање...Што значи тоа П-то?

Последно уредено:
А навистина, еднаш не ја дознав кратенката за ОТП, јас го знаев како општо техничко образовање...Што значи тоа П-то?
ОТП = Основа на Техниката и Производството ;) Барем така се викаше ја коа одев во школо, но мислам дека сега е сменето името и како што кажа се вика Општо Техничко Образование ;)

ОТП = Основа на Техниката и Производството ;) Барем така се викаше ја коа одев во школо, но мислам дека сега е сменето името и како што кажа се вика Општо Техничко Образование ;)
Абе баш постарите го викаа ОТО, а мислам дека после беше сменето во ОТП. Јас кога го учев тој предмет, ни го кажуваа како ОПТ, тоа беше 2005-2006 некаде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom