23 години независна Република Македонија

Ќе ви го честитаат вечер празникот.
Ако изгубиме испод 5-0 славејте вечер, бидејќи се испод 5-0 е успех.

Нека ни е за многу години празникот !
Можеби оваа наша млада државичка не ни ги овозможува најдобрите услови за живеење и како што гледам по мислењата на форумот сите сакаат да избегаат од тука во прва прилика бидејќи државата не им нашла работа (социјалистичко воспитување)
Но не заборавајте го нашиот долг кон оние кои целиот свој живот го посветиле за создавање на држава во која сите македонци слободно и обединето, што тие добија за возврат, дури некои и куќите си ги продале за да земат парче оружје, Можеби мојата татковина е корумпирана и има непостоечка економија но сепак е моја и јас имам само еден дом, оставено ни е од нашите предци да се залагаме нашите поколенија да имаат подобар живот како Македонци.

Нека ни е за многу години празникот !
Можеби оваа наша млада државичка не ни ги овозможува најдобрите услови за живеење и како што гледам по мислењата на форумот сите сакаат да избегаат од тука во прва прилика бидејќи државата не им нашла работа (социјалистичко воспитување)
Но не заборавајте го нашиот долг кон оние кои целиот свој живот го посветиле за создавање на држава во која сите македонци слободно и обединето, што тие добија за возврат, дури некои и куќите си ги продале за да земат парче оружје, Можеби мојата татковина е корумпирана и има непостоечка економија но сепак е моја и јас имам само еден дом, оставено ни е од нашите предци да се залагаме нашите поколенија да имаат подобар живот како Македонци.
Од штаб те пуштија ?

Среќен празник земјо, нашиот народ го заборави ропството и почна да плука по слободата, да постиш уште толку колку што името ти постои, ти си нашето гнездо и ќе те сакам, ќе се борам до дека можам, мојата борба не е борба само за твоето постоење и нашата слобода, повеќе од почит кон оние кои си го дале единствениот живот за ние денес да живееме слободно, ако не друго...

Дефинитивно не ме разбра шо сакам да кажам, сакав да кажам дека сите се прават патриоти на форумов а половината имаат бугарски пасош. Инаку мене кур ме боли за Македонија и во прва прилика би избегал од тука да имам шанса.

Во ред. Инаку, фактот дека имаш Бугарски пасош или било каков друг не те прави помалку Македонец. Битно е како ти се чувствуваш и како гледаш на работите. Се друго е обид за егзистенција и подобар живот за себе и своето семејство.

Во ред. Инаку, фактот дека имаш Бугарски пасош или било каков друг не те прави помалку Македонец. Битно е како ти се чувствуваш и како гледаш на работите. Се друго е обид за егзистенција и подобар живот за себе и своето семејство.
Да ама по 50 години бугарите ќе си стават документ еве колку се Бугари, а еве Македонци. И после што? Пак македонскиот народ си го уништуваме. Ти како сакаш осеќајсе, ама кога ќе го видат пасошот, ти си Бугарин. Од каде сега тие ќе знаат како ти се осеќаш :)
Млад сум јас, уште немам грижи за егзистенција и такви работи. Белким нема да дојде дереџе и јас да барам бугарски пасош.

Честит празник до сите македонски граѓани каде и да се.

Последно уредено:
Честит нека е независноста на нашата држава. Каква и да е, сите ја сакаме. :)

Иначе зошто не би се славел денот на изгласување на Декларацијата за независност (25 јануари 1991)? Знае некој таа информација, зошто баш 8-ми септември? Мое мислење е веројатно зошто тогаш народот го кажал своето мислење, па некаква симболика посебна има тој датум.

ќе ја биде, ќе ја биде... што не биднало. па Македонија. :icon_mrgr:

Кога нашите предци би станале од гробовите да видат што направивме од државата за која умреја и ја отцепивме а ја немавме со векови.. тоа би бил најголем ''меѓуграѓански'' масакар со милион жртви..

Едните ја ограбија тотално,затворија се што Комунизмот градеше 50 години,капитални фабрики со по 12.000 работници а овие другиве им се посраа на овие што умреа да ја создадат.Не се знае кој од кого е полош,дали овие тогаш или овие сега..

И се радувате на оваа независност ? никогаш не требаше ни да се отцепиме ако знаевме дека сегашноста ќе биде ваква а иднината драматична.. среќа само што други држави од Југославија излегоја пред нас а Србите ја правеја србија до токија.. инаку ќе беше срам за век и векови.СРЕЌА.

Maкедонскиот народ е еклатантен психолошки експеримент и пример дека цел народ може да страда од хронична амнезија и болна шизофренија..

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom