DotA генерална дискусија

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Awe, aj nekoj da mi dade da gledam od Ursa Warrior klipove, site koga go birat lom pravat so nego, a i jas sakam da nau4am da go igram.

Fala odnapred..
:Фала:

sXe SHIT!

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Значи, одиш на странта сo stout shield, 3 branches, 1 tango, 1 flask. На странта од сикрет шоп купуваш две blades of alacrity ( +3 agility ), па после зависи со кој си на страна, ако си со некој хеалер ( варлок, дазле, абадон ), одиш phase boots, а ако си со некој станер, одиш прво вангард па phase boots па vladimir. После владимирот имаш дагер, па после не е битно што ќе земеш, по твој избор, бкб/хот и слично, јас играм со итеми за енергија, а не за атакспид + дмџ. Скил билд идеш = прва, трета, трета, втора, трета, улти, трета, втора, втора, втора, улти, прва,прва,прва.....

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Значи, одиш на странта сo stout shield, 3 branches, 1 tango, 1 flask. На странта од сикрет шоп купуваш две blades of alacrity ( +3 agility ), па после зависи со кој си на страна, ако си со некој хеалер ( варлок, дазле, абадон ), одиш phase boots, а ако си со некој станер, одиш прво вангард па phase boots па vladimir. После владимирот имаш дагер, па после не е битно што ќе земеш, по твој избор, бкб/хот и слично, јас играм со итеми за енергија, а не за атакспид + дмџ. Скил билд идеш = прва, трета, трета, втора, трета, улти, трета, втора, втора, втора, улти, прва,прва,прва.....
Абе, не разбирам со зборови вака:)
Може да ми дадеш некое твое клипче.:)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Може да си земе и lothars, со 7 секунди ќе стигне подалеку него со скок од дагер, плус за бегање на сред битка ќе му биде зверско.

Збориме ако игра pub games, пошто не е во клан и не планира клански опасни некои.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Па лотар прават у пуб оти не знаа да пуштат дагер : ))

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Abe dosta se nerviram, daj kazete zosto na www.garena.com/forum koga odam vo Macedonia Dota Room 2 da otvoram tema za da banirat nekoj igra4, nema nikade NEW REPLY ili NEW TOPIC, kako bese ...
HELP?!
inaku LOGIRAN SUM.:nesum:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Па лотар прават у пуб оти не знаа да пуштат дагер : ))
КАде каде е попрактично лотарс отколку дагер. Со лотарс имаш инвис, плус демиџ и атак спид а со дагер имаш кур по чело ако ме прашуваш мене. 2000 и кусур да потрошам за нешто што сред битка влагам и ако сум на малце после не можам да се спасам. не бе :D

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
КАде каде е попрактично лотарс отколку дагер. Со лотарс имаш инвис, плус демиџ и атак спид а со дагер имаш кур по чело ако ме прашуваш мене. 2000 и кусур да потрошам за нешто што сред битка влагам и ако сум на малце после не можам да се спасам. не бе :D
Со лотарс ти треба време да стигнеш до него, ако трча во спротивен правец а ти го бркаш, може и никад да не го стигнеш.
Со лотарс може да ти земат даст, или веќе да имаат окца, и да те лупнат од земја коа така комотно се шеташ.
Дагер? Дагер ти е чиста простоќа. Влагаш диво, за момент си до него, не се замараш да трчаш n' sheet.

Dager > Lothars што се мени тиче.

Замисли на свен да треа лотарс да му праам?
Смешки -.-

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
На урсата не и треба атак спид, ниту пак дмџ ( втора,трета,четврта ), а без дагер си бескорисен оти имаат барем еден еден херој што ќе те направа хекс, и ќе те утепат : )

Член од
15 декември 2009
Мислења
383
Поени од реакции
46
Vo pogolem broj slucai na ursata i pravat lothars za da mozat da zduvnat u sred tepacka ili pak ako sakaat da go gagnat. U toj slucaj, ako se pametni ti zimaat ward, dust ili gem pa ke se cesas, ako ne kupat niso ke gi mavas kako goveda. Dagerot e pametna rabota vleguvas kako bitanga stun, pa gi redis eden po eden, no ako te udri nekoj, mislam deka 3 sek nema da mozes da go koristis. Ali poso idam na sve ili niso, za mene u sekoj slucaj dager :wink:

Член од
26 декември 2009
Мислења
83
Поени од реакции
0
Abe ste pomislile li nekogash deka lothars e useless item .. samo u nekoj pubs onlyy for noobs moze da vi pomogne:uvo:

Kajgana Shop

На врв Bottom