Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    800
Да не се лажеме, САД го запалија светот, нормално со загуби, меѓутоа загубите од другата страна се десетици пати поголеми.

Но не гледам врска на овој муабет со темата. Повторно се забега со мерење на стапот. Русија и НАТО во моментов се навијачи во Украина, а не играчи. Тие што гинат се претежно Украински државјани. Што ќе се случи со Украина зависи само од тие што живеат во Украина. Добро, не баш :) они само наседнаа.

Хунтата успеа да го крене антагонизмот на толку високо ниво, што сметам дека истокот, ако не во оваа војна, тогаш во некој друга прилика ќе се отцепи.

Како и зошто Русија и Америка интервенираат таму, можеме само да нагаѓаме. Но нервозната пропаганда на западот ни покажува дека Путин треба да биде новата баба рога, со која ќе ги држат одврзани ќесињата на буџетите за воената каса. Се повеќе ми личи дека за западот, проектот Украина беше повеќе маркетиншки отколку геостратешки потег. Исходот им беше јасен, а целта им беше сатанизација на Путин. Како почна хунтата ентузијастички со „антитерорирстичката“ акција, можам да замислам што све не им ветиле од запад.

Веќе има најави за нов воен блок во кој би учествувале Кина, Индија, можеби Иран и некои Латиноамерикански земји попут Куба, Аргентина и Бразил. Све у свему проектот Украина се завршува успешно.
Ти сериозно мислиш, имајќи во предвид колку Русија може да добие и загуби од овој конфликт, дека русите се само навијачи странични? Не ме смеј.

Тоа што украинците баш и не ги бива многу за војување (заостаната и во лоша состојба техника, кадар кој е таму со врски бутан и напредуван кој нема благе везе што прави и треба да прави, слаба желба за борба кај народот, многу малку војници кои се уствари од местата каде што се водат борбите,а не од 1000 километри западно итн.) не е некоја кривица или слабост на НАТО.

Hmmm..Ukraincite ne gi bivalo za vojuvanje, losha tehnika, kadar, nikoj vo taa armija nema vrska shto pravi i taka natamu, mozhebi e taka do nekade, ama zaboravash deka protivnikot, vo ovoj sluchaj Novorusite (chitaj Rusija) e protivnikot koj gi doveduva vo takva sostojba. Avijacijata e unishtena, tenkovskite edinici "stopeni", nachinot, spremnosta i taktikata na proruskite borci e besprekorna, i toa e toa shto go drzhi NATO vo pat pozicija. Veruvam deka ne ochekuvaa vakov otpor...Zaneseni od "pobedite" shto gi izvojuvaa nad utepani i od sankcii osakateni narodi Srbija, Avganistan, Irak, mislea ova ke bide ushte eden" business as usual, piece of cake" so to speak i da se nasadat na Krim kako shto toa go napravija na Kosovo.
Ama se zaebaa, domashniot esap na pazar ne se otstvari i pokraj aktiviranjeto na cela taa bagra od zlostornici,snajperi, Blackwater, i razni penzionirani voeni struchnjaci aktivirani da ja sredat Ukraina po niven terk. Po se izgleda ovoj pat go jadat stapot, a i veke vreme beshe da go izedat. I samite priznavaat deka direkten sudir so Ruskata armija e "out of question" koga gledaat shto ke gi docheka ako stapnat na teritorijata na Istochnoto Carstvo...Mozhat samo da se silat od strana i da gi turkaat malite nacii shto se granichat so Rusija da im bidat buffer zona i nishto poveke.
Mozhe NATO da izvrshi invazija na Rusija kako shto go praveshe toa nad YU, Avganistan...Frlaj bombi komu ide, tepaj se zhivo i divo, vrati gi vo kameno doba i posle "mission acomplished" demokratijata pobedi, go oslobodivme narodot od tiranija, tipichno holivudska propaganda...Dzhon Vejn ke te pretepa ama za tvoe dobro, treba da si sreken. Pak ke povtoram...Ke pagjaat avioni poveke otkolku tie nivni t.n "smart bombs" shto bea hit za vreme na invazijata vrz YU/Srbija i ne se pokazhaa mnogu smart after all, nishto poveke od genocid nad nevino naselenie.

I shto im ostanuva da pravat... Ke odat niz Baltichkite zemji i ke glumat nekakva sila koja ke gi brani od gjavolot Putin i negovata Evil Empire, ke go plashat narodot od Ruska invazija, osobeno Polsk, a realnosta e deka nema ama bash nikakva zakana od Rusija, ke formiraat nekakvi ekspres voeni formacii za brzi akcii, koi sprema toa shto go gledame vo Istochna Ukraina ke bidat stopeni dodeka trepnesh, ako priparat na teritorijata na Istochnoto Carstvo...NATO-vcite toa mnogu dobro go znaat i kruzhat okolu Rusija "k'o kisha oko Kragujevca" dragi moi.
NATO e izhiveana alijansa, instrument na Anglo-Saksonskata hegemonija koja gi drzhi Germanite pod okupacija posle 70 godini...So site sili se trudi da go opravda svoeto postoenje am koncite pukaat...Voenata sila izrazena vo brojki izgleda deka ne znachi nishto...Videte shto se sluchuva na terenot...

Bidete pozdraveni....

Ти сериозно мислиш, имајќи во предвид колку Русија може да добие и загуби од овој конфликт, дека русите се само навијачи странични? Не ме смеј.
Кога ќе прочиташ, ќе праиме муабет..Уствари, не се замарај...

Базите на НАТО.

nato.jpg
О Дарди види Русите колку блиску ја поставиле државата до базите на НАТО. Случајност ? Не би рекол. Војна сакаат, намерно ја формирале државата блиску до НАТО базите . Да провоцираат. :D

Само што ми стигна оваа информација од Пентагон
russia_wants_war_look_how_closely_they_put_country_to_our_military_bases.jpg

Вчера имаше еден интересен натпис гласеше - Европската централна банка ги намали каматите на рекордно ниско ниво од претходното рекордно ниско ниво или во бројки од 0,15% на 0,5% што значи тоа? Тоа значи еуропише унион монетару за брзо капут?! Е вака сега сите тука знаеме дека Франција, Германија, Англија се сите историски непријатели но што е тоа што ги држи заедно лицемерно последниве 60-70 години - паритеее, а кога ќе снема пари одма иде распад на бракот. Така да ова не е Америка каде што сите држави се сплотени и имаат мешан идентитет. Еу е составено од различни нации и култури и големи социо економски разлики така да имаат голема тешкотија за опстанок. Украина и да влезе во еу единствената разлика ќе биде што ќе им земат се што е профитабилно и тие ќе ракуваат со тоа. ЕУ е модерен финансиски империјализам ништо повеќе. Друга огромна споредба е што како што гледате во ЕУ во подем се ултра националистичките партии затоа што се загрозени од напливот на емигранти за брзо време мн работи ќе се променат во ЕУ.[DOUBLEPOST=1409902628][/DOUBLEPOST]Линков е од пред скоро 3 години но можете да си анализирате дали се случуваат некои работи што се напишани тука
http://www.gatestoneinstitute.org/2722/european-union-collapse

Последно уредено:
Прекин на огнот.. започнува во 18.00 часот, во моментот кога АРМ ке пука со топови од касарната Илинден по повот денот на независноста :icon_lol:

Немаше прекин на огнот кога цивилите беа убивани и раселени, на сега Порошенко ја губи војната и тој одеднаш сака прекин на огнот!

Украинскиот народ почнува да ја гледа владината пропаганда и цензура и тој се соочува со бунт во Киев. Веста за протекување на информации дека 14.000 украински војници биле изгубени во оваа бесмислена граѓанска војна на етничко чистење на етничките Руси и уништување на Источна Украина на индустриски капацитети и инфраструктура!
Порошенко знае дека ако го изгуби Донбас, бунтовничките сили ке одат по него во Киев за извршени воени злосторства и злосторства против човештвото!

Да се надеваме дека овој прекин на огнот е вистински и фашистичката Десен сектор ке ја почитува декларацијата на Киев!

Прекин на огнот.. започнува во 18.00 часот, во моментот кога АРМ ке пука со топови од касарната Илинден по повот денот на независноста :icon_lol:

Немаше прекин на огнот кога цивилите беа убивани и раселени, на сега Порошенко ја губи војната и тој одеднаш сака прекин на огнот!

Украинскиот народ почнува да ја гледа владината пропаганда и цензура и тој се соочува со бунт во Киев. Веста за протекување на информации дека 14.000 украински војници биле изгубени во оваа бесмислена граѓанска војна на етничко чистење на етничките Руси и уништување на Источна Украина на индустриски капацитети и инфраструктура!
Порошенко знае дека ако го изгуби Донбас, бунтовничките сили ке одат по него во Киев за извршени воени злосторства и злосторства против човештвото!

Да се надеваме дека овој прекин на огнот е вистински и фашистичката Десен сектор ке ја почитува декларацијата на Киев!

Немој така, ќе се навредат обожавателите на САД и НАТО.

Тоа што Дарди и останатите од негов калибар сакаат да го прочитаат е денешната статија на БиБиСи за стегнувањето на обрачот околу Путин.

http://www.bbc.com/news/world-europe-29076189

Ukraine crisis: Is the noose around Putin tightening?

Немој така, ќе се навредат обожавателите на САД и НАТО.

Тоа што Дарди и останатите од негов калибар сакаат да го прочитаат е денешната статија на БиБиСи за стегнувањето на обрачот околу Путин.

http://www.bbc.com/news/world-europe-29076189

Ukraine crisis: Is the noose around Putin tightening?

БиБиСи се на ниво на Сител, инаку земјите таму Летонија, Моронија Естонија, и пред нив и позади нив е руска земја Калинградска е во срцето на Европа опасно наоржана со тополи... мора некој да ги утеши и да им собере арач за да ги брани, нивното членство во нато го разбирам како моментот кога потпишуваш со животна осигурителна компанија и одговараш на прашањето: Наведи член кој во случај на твојата смрт ке ги наследи парите од компанијата:LOL:

Dali chovek da veruva deka ke ima prekin na ognot i pregovori? Poroshenko, sprema ona shto go veli, se soglasuva na pregovori i duri na Ukrainska Federacija (YU na Crnot More?) Da vidime shto ke bide, se nadevam deka najposle Zapadot i Poroshenko ,se razbira po niven sovet, svatija deka mozhat i mnogu poveke da izgubat ako prodolzhi tepachkata. Pouchen od kurvinskite politichki igri shto EU/USA se sposobni da gi priredat ostanuvam skeptik...ama ke vidime.

Porošenko spreman na decentralizaciju i ekonomske slobode Donjecku i Lugansku

http://www.vestinet.rs/u-fokusu/por...aciju-i-ekonomske-slobode-donjecku-i-lugansku

Ukraine Ceasefire Signed, Calm Returns to East
http://news.antiwar.com/2014/09/05/ukraine-ceasefire-signed-calm-returns-to-east/

Dali chovek da veruva deka ke ima prekin na ognot i pregovori? Poroshenko, sprema ona shto go veli, se soglasuva na pregovori i duri na Ukrainska Federacija (YU na Crnot More?) Da vidime shto ke bide, se nadevam deka najposle Zapadot i Poroshenko ,se razbira po niven sovet, svatija deka mozhat i mnogu poveke da izgubat ako prodolzhi tepachkata. Pouchen od kurvinskite politichki igri shto EU/USA se sposobni da gi priredat ostanuvam skeptik...ama ke vidime.

http://www.vestinet.rs/u-fokusu/por...aciju-i-ekonomske-slobode-donjecku-i-lugansku

http://news.antiwar.com/2014/09/05/ukraine-ceasefire-signed-calm-returns-to-east/

На долги стази работи западот. Пред неколк угодини колку беа далек од русија сега се во укриана. Значи кога ќе се укаже шанса после неколку години пак ќе направат нешто за да ја имаат русиај под контрола како што е сега нивна укрина. Путин нема вечно да живее, дали некој ќе ја продолжи неговата агенда е тешко да се предвиди.

Не сакаа единечна национална држава во која рускиот јазик ќе биде втор службен јазик само во регионите каде што Русите се мнозинство, па затоа сега ќе завршат со поголемото зло - украинска федерација, каде што Русите ќе си имаат сопствена држава, која ќе може да се отцепи кога сака од украинската федерација и да се придружи кон Руската Федерација кога сака.

А токму федерализацијата и отцепувањето на територии од Украина беа двете работи кои чоколадираниот Порошенко ги негираше и на кои им објави војна кога почна да гранатира невино цивилно население во источна Украина.

Но и на неговиот квази-патриотизам му дојде крајот, па сега и тој ќе танцува или по музиката на Владимир Путин и Русија, од кои е зависен економски и енергетски, или по музиката на САД, НАТО и ЕУ од кои е зависен политички.

Ако е доволно паметен, а не верувам дека е, ќе си направи добар бизнис со Путин и ќе му го заврти грбот на лицемерниот запад кој го остави сам на цедило како риба на суво.

Украинците навистина се за жалење, дозволија западот да ги изманипулира и на крајот го извлекоа подебелиот крај.

Последно уредено:
Сепаратистите се бореле заради втор службен јазик. :pos:
Ова како УЧК-ите што се бореа за ‘човечки права‘.

Сепаратистите се бореа за припојување кон Русија, заради дупло поголемиот стандард, то ест за пари.
Русија да сакаше отцепување и голтање на Донбас досега ќе го добиеше, ама руските интереси и сепаратистичките не се совпаѓаат целосно.

Донецк и Луганск ќе имаат можност да дадат вето на било какви барања на Киев за влез во ЕУ и НАТО.

20 посто од народот ќе владеат со другите 80 посто. Познато ви е тоа од некаде?

Запна чоекот и Крим ќе го враќал а кутриот не може ни Киев да си го задржи. Во суштина можеби и може уште некој месец. Откако виде дека го испуши и на исток и на запад од каде што доби тапшање по рамо и гиди гиди лоши русишта сега може само да си го тегне наназад и да си го стави во сопствениот и онака отворен шупак. А курвите европски го имаат на нишан, еден погрешен чекор и оп виза за хаг добива и безплатен престој во холандија доживотно. А оној што квичеше Путин врати ми ги децата ќе му носи цигари
Пенисенко се залета ко мува на гомно ама изгледа се залепи бајаги и цел живот ќе си лапаш сакал ило не сакал

Сепаратистите се бореле заради втор службен јазик. :pos:
Ова како УЧК-ите што се бореа за ‘човечки права‘.

Сепаратистите се бореа за припојување кон Русија, заради дупло поголемиот стандард, то ест за пари.
Русија да сакаше отцепување и голтање на Донбас досега ќе го добиеше, ама руските интереси и сепаратистичките не се совпаѓаат целосно.

Донецк и Луганск ќе имаат можност да дадат вето на било какви барања на Киев за влез во ЕУ и НАТО.

20 посто од народот ќе владеат со другите 80 посто. Познато ви е тоа од некаде?

Ептен познато е ова последново што го спомнуваш, 20 посто од народот да владеат со другите 80 посто, но не заборавај дека тоа е изум на западот, кој Русите сега го испробуваат.

Истовремено не заборавај дека Русите секогаш ги копираат рецептите на западот и прават многу подобри копии. Ја копираа атомската бомба од американците, па ја направија Цар Бомбата - најмоќното нуклеарно оружје кое било детонирано во историјата на човештвото.

Па сега, од западот го копираат рецептот за "мирољубив мултиетнички соживот" помеѓу мнозинството и малцинствата.

И јас и ти знаеме како функционира тоа на Балканот, но допрва ќе видиме како ќе профункционира тоа во Украина.

Гледај и учи.

Back
На врв Bottom