Полагање на 16 години

• Креатор на темата Креатор на темата Landstalker
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 септември 2014
Мислења
6
Поени од реакции
2
Ме интересира за да се полага на 16 години за Б категорија потребно ли е последната година да си одличен или последното тримесечие ?
Кои се другите услови за полагање на 16 години ?

Полагање за кола на 16 години, bad idea...
?

Баш е подобро да полага на 16 него на 18.
После тоа коа ќе напуни 18 немора да чека 2 год искуство него коа ќе полага на 18 да чека до 20 год.

?

После тоа коа ќе напуни 18 немора да чека 2 год искуство него коа ќе полага на 18 да чека до 20 год.
Аха секако е подобро на 16 години да вози кола низ град...
Не се доволно зрели за на 16 години да учествуват во сообраќај со кола.

Мислам дека треба да си одличен на крај од година и да добиеш потпис од класен раководител. Исто и лична карта ќе мора да си извадиш ако немаш до тогаш.

Аха секако е подобро на 16 години да вози кола низ град...
Не се доволно зрели за на 16 години да учествуват во сообраќај со кола.
Сакаш да ми кажеш дека Американцине што се толку глупи и тромави се по зрели за да возат коли на 16 год него ние тука.
Кажими ти колку разлика од 16 до 18 ти прави.
Ако на лекарски преглед утврдат дека е способен да вози моторно возило, тогаш е зрел.

Мислам дека треба да си одличен (иако за ова нес сум сигурен дали треба), да имаш извадено лична карта и потврда од лекар дека си способен за да возиш моторно возило.

Но мене ако ме прашуваш, подобро ти е да полагаш во периодот од 19-22 години, одколку на 16:)

Сакаш да ми кажеш дека Американцине што се толку глупи и тромави се по зрели за да возат коли на 16 год него ние тука.
Кажими ти колку разлика од 16 до 18 ти прави.
Ако на лекарски преглед утврдат дека е способен да вози моторно возило, тогаш е зрел.
Не споредувај Америка те молам. Едноставно возачка не ти треба сега, и тоа е тоа.

?

Возач почетник е секој возач на моторно возило до 21 година .

А ако положи на 30 а нема фатено волан претходно не е почетник? :ROFLMAO:
Нему му беше зборот ако положел на 16 до 18 се рачуна како почетник и ке може да ја носи пичката во планина во 2 сабајле да ја дупи .
Јас му кажав дека иако ке има 2 години искуство пак се смета почетник додека не дувне 21 свеќа .....

Нему му беше зборот ако положел на 16 до 18 се рачуна како почетник и ке може да ја носи пичката во планина во 2 сабајле да ја дупи .
Јас му кажав дека иако ке има 2 години искуство пак се смета почетник додека не дувне 21 свеќа .....
Аха, моја грешка.
Али сега како што гледам многу многу не го ебат законот за искуство.

Аха, моја грешка.
Али сега како што гледам многу многу не го ебат законот за искуство.
Они не го ебат законот,законот ги ебе нив со 400 евра .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom