Креационизам наспроти еволуционизам

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
3. Барај си професионална помош...психијатриска.
Во ред: ме навреди.

Сега, прејди на доказната постапка и убеди ме дека она кое го гледа моето вродено око, а тоа е „вртењето„ на Сонцето околу Земјава, не е точен и очигледен доказ, туку дека има и поинакви докази за поинаква вистина.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Во ред: ме навреди.

Сега, прејди на доказната постапка и убеди ме дека она кое го гледа моето вродено око, а тоа е „вртењето„ на Сонцето околу Земјава, не е точен и очигледен доказ, туку дека има и поинакви докази за поинаква вистина.
Не те навредив, сериозно го мислам тоа. Ако не го правиш ова поради тролање, ако си сериозен, тогаш потребна ти е психијатриска помош. Не е навреда!

П.С. Си чул за војаџер? Тоа е првото летало создадено од човекот кое го има напуштено нашиов сончев систем. Снимките што ги испраќа до нас, покрај другото покажуваат и тоа дека земјата е таа што се врти околу сонцето. Задоволен?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не е навреда!
Не бе, ма каква навреда, тоа саде мене така ми се чинит...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1409852190][/DOUBLEPOST]
П.С. Си чул за војаџер? Тоа е првото летало создадено од човекот кое го има напуштено нашиов сончев систем. Снимките што ги испраќа до нас, покрај другото покажуваат и тоа дека земјата е таа што се врти околу сонцето. Задоволен?
- Не, никад не сум чул за „Војаџер„. „Ја нисам одавле...„
- Снимките кои „Војаџерот„ ги испраќа, можат да бидат било какви па и „наштимани.„ Но, ако ти ги прифаќаш тие снимки, а не можеш да ја провериш нивната автентичнот (а не можеш сигурно!!!), не ти преостанува ништо друго, освен да веруваш дека снимките се точни!

Ајде, посочи ми една снимка од „Војаџер„, која недвосмислено докажува (!!!) дека Земјава се „врти„ околу Сонцето!

Лично, имам мал миљон причини за моето некористење „линкови„, клипови„, „сликици„ и слични нешта, а една од тие причини е нивната сугестибилна моќ врз субјектот, како и непроверливоста на нивната точност и вистинитост.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ајде, посочи ми една снимка од „Војаџер„, која недвосмислено докажува (!!!) дека Земјава се „врти„ околу Сонцето!

Лично, имам мал миљон причини за моето некористење „линкови„, клипови„, „сликици„ и слични нешта, а една од тие причини е нивната сугестибилна моќ врз субјектот, како и непроверливоста на нивната точност и вистинитост.
Трол....

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
„Сликица„...:pos:

1. Во реалноста, не постојат оние „вештачки„ исцртани еклиптики/елипси, по кои планетите се „вртат„ околу Сонцето.
2. Пропорциите од посочените небесни тела се несоодветни: ако Сонцето има дијаметар од 1 380 000км, тоа како волумен ќе доминира врз битно помалите волумени од останатите планети. На „сликицава„, такво неште не се гледа!:D
3. Растојанијата помеѓу Сонцето и планените се од таков размер, да е невозможно да се „фати„ целиот сончев систем (Сонце+планети) во една „фотка„. Дури и во таква „фотка„, Сонцето ќе биде со димезнии од обична ѕвезда на небото, а планетите би биле невидливи, или во најдобар случај, би личеле на ѕвезди.
4. Заклучок: „сликицава„ е за деца од пред „нулто„ одделение....

Ај докажи ми дека не сум во право...:icon_lol:

Е па, толку од твојот „Војаџер„...

П.С.

Заборавив: а дека е тоа „вртењето„ на планетите околу Сонцето? Не го заприметувам...

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.610
Поени од реакции
9.239
Потполно те разбирам.
Лично, јас мразам букви, бројки, логограми, идеограми, пиктограми, интерпункциски знаци и слични нешта, а една од тие причини е нивната сугестибилна моќ врз субјектот, како и непроверливоста на нивната точност и вистинитост.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
„Сликица„...:pos:

1. Во реалноста, не постојат оние „вештачки„ исцртани еклиптики/елипси, по кои планетите се „вртат„ околу Сонцето.
2. Пропорциите од посочените небесни тела се несоодветни: ако Сонцето има дијаметар од 1 360 000км, тоа како волумен ќе доминира врз битно помалите волумени од останатите планети. На „сликицава„, таков неште не се гледа!:D
3. Растојанијата помеѓу Сонцето и планените се од таков размер, да е невозможно да се „фати„ целиот сончев систем (Сонце+планети) во една „фотка„. Дури и во таква „фотка„, Сонцето ќе биде со димезнии од обична ѕвезда на небото, а планетите би биле невидливи, или во најдобар случај, би личеле на ѕвезди.
4. Заклучок: „сликицава„ е за деца од пред „нулто„ одделение....

Ај докажи ми дека не сум во право...:icon_lol:

Е па, толку од твојот „Војаџер„...

П.С.

Заборавив: а дека е тоа „вртењето„ на планетите околу Сонцето? Не го заприметувам...
Бреееј, у четири реченици ја девалвира цела астрономија и космологија. Наса е на колена сега сигурно.
После ова обавезно ќе се расчуе дека сонцето е тоа што се врти околу земјата, дека војаџер е измислица и дека само библијата е валиден научен извор.....иако не се базира на рационалност и логика.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Бреееј, у четири реченици ја девалвира цела астрономија и космологија. Наса е на колена сега сигурно.
После ова обавезно ќе се расчуе дека сонцето е тоа што се врти околу земјата, дека војаџер е измислица и дека само библијата е валиден научен извор.....иако не се базира на рационалност и логика.
Прочитај ги овие мои 3 реченици, во кои нема грам духовност, туку само рационалност и податоци кои не се превземени од Црквата:

„...1. Во реалноста, не постојат оние „вештачки„ исцртани еклиптики/елипси, по кои планетите се „вртат„ околу Сонцето.
2. Пропорциите од посочените небесни тела се несоодветни: ако Сонцето има дијаметар од 1 380 000км, тоа како волумен ќе доминира врз битно помалите волумени од останатите планети. На „сликицава„, такво неште не се гледа!:D
3. Растојанијата помеѓу Сонцето и планените се од таков размер, да е невозможно да се „фати„ целиот сончев систем (Сонце+планети) во една „фотка„. Дури и во таква „фотка„, Сонцето ќе биде со димезнии од обична ѕвезда на небото, а планетите би биле невидливи, или во најдобар случај, би личеле на ѕвезди...„.

и ајде, оспори ми една од нив...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Прочитај ги овие мои 3 реченици, во кои нема грам духовност, туку само рационалност и податоци кои не се превземени од Црквата:

„...1. Во реалноста, не постојат оние „вештачки„ исцртани еклиптики/елипси, по кои планетите се „вртат„ околу Сонцето.
3. Растојанијата помеѓу Сонцето и планените се од таков размер, да е невозможно да се „фати„ целиот сончев систем (Сонце+планети) во една „фотка„. Дури и во таква „фотка„, Сонцето ќе биде со димезнии од обична ѕвезда на небото, а планетите би биле невидливи, или во најдобар случај, би личеле на ѕвезди...„.

и ајде, оспори ми една од нив...
Море човек, војаџер 40 години се движи со 50 000 километри во секунда, моментално е надвор од сончевиот систем и може да го види од надворешна перспектива.....
Пропорциите се прикажани сликовито, но распоредот е тој!

P.S.Не си крив ти, јас сум што се докажувам со трол како тебе....

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Пропорциите се прикажани сликовито, но распоредот е тој!
Aaaaa, „...Пропорциите се прикажани сликовито...„ ( и сугестибилно!), но „...но распоредот е тој!...„

Леле...:confused:

А „вртењето„ од Земјата околу Сонцето, како е прикажано? Сликовито? Помалку сликовито? Перспективно? Од подалеку? Во боја? Со висока резолуција? „Фотошопирано„?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Aaaaa, „...Пропорциите се прикажани сликовито...„ ( и сугестибилно!), но „...но распоредот е тој!...„

Леле...:confused:

А „вртењето„ од Земјата околу Сонцето, како е прикажано? Сликовито? Помалку сликовито? Перспективно? Од подалеку? Во боја? Со висока резолуција? „Фотошопирано„?
Ти си за жалење.....:tapp:

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.610
Поени од реакции
9.239
Ти си за жалење.....:tapp:
Galileo Galilej iznosi konkretne dokaze u prilog Kopernikovoj teoriji:

- Mjesec je stjenovito tijelo: Zemlja nije jedino takvo nebesko tijelo,

- Sunce se vrti (sunčeve pjege): ako se vrti Sunce, onda se može vrtjeti i Zemlja,

- Jupiterovi sateliti se vrte oko Jupitera: dakle postoji još jedan centar vrtnje u svemiru, "osim Zemlje",

- Venerine faze, zvjezdana konstrukcija Mliječne staze, itd...

- jedina greška mu je bilo navođenje plime u prilog kretanja Zemlje.

Ali crkveni "astronomi" s gnušanjem odbijaju gledati kroz teleskop, jer je to "bezbožno" ili se radi o "sotoninim obmanama".

Треба ли да ти се црта!?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Galileo Galilej iznosi konkretne dokaze u prilog Kopernikovoj teoriji:

- Mjesec je stjenovito tijelo: Zemlja nije jedino takvo nebesko tijelo,

- Sunce se vrti (sunčeve pjege): ako se vrti Sunce, onda se može vrtjeti i Zemlja,

- Jupiterovi sateliti se vrte oko Jupitera: dakle postoji još jedan centar vrtnje u svemiru, "osim Zemlje",

- Venerine faze, zvjezdana konstrukcija Mliječne staze, itd...

- jedina greška mu je bilo navođenje plime u prilog kretanja Zemlje.

Ali crkveni "astronomi" s gnušanjem odbijaju gledati kroz teleskop, jer je to "bezbožno" ili se radi o "sotoninim obmanama".

Треба ли да ти се црта!?
Колку треба некој да е отиден со паметот за да спори дека земјата се врти околу сонцето......

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.610
Поени од реакции
9.239

Kajgana Shop

На врв Bottom