Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    800
Турција е во НАТО од 1952.
Па тоа сакам да кажам значи НАТО дозволи една членка да и земе територија на друга членка значи меѓу нив нема заштита и правила[DOUBLEPOST=1409812358][/DOUBLEPOST]
По се изгледа Порошенко нема моќ да ги победи бунтовниците на истокот на земјата и тоа најверојатно ќе значи најголемата победа на Русија над Западот (читај САД) во последните неколку години.

Доколку ова се случи, ова ќе биде последната во низата победи над САД. Грузија, антиракетниот штит, Јужен и Северен поток, Сирија, се само дел од настаните во кои Русија е на позитивната страна од исходот. Кој би рекол пред само 15тина години дека Русија ќе му врзува вакви шлаканици на САД...

Јас би рекол дека текот на настаните е сосема природен, имајќи предвид што се наследи Русија од СССР, како и огромните ресурси што и се на располагање, кои во иднина (а и сега) ќе се користат за наметнување на влијание во светот. Крајно е едноставно, доколку некоја држава влезе во развој (или веќе е развиена) има потреба од енергенси доколку сака да продолжи да ја развива економијата. Што поефтини тоа подобро. Во иднина, покрај Европа, голема потреба од енергенси ќе има и далечниот исток (Ј.Кореја, Кина, Тајван, Виетнам итн) каде Русија има добри предиспозиции за снабдување со истите.

Може да се очекува со голема веројатност дека моќта на Русија во светот ќе продолжи да расте.
Мое мислење е дека баш тие ресурси се трн во окото на САД тоа им е крајната цел.

Последно уредено:
Во Романија ќе се стационираат борбени авиони на НАТО

Претседателот на Романија извести дека неговата земја дозволи стационирање на борбени авиони на НАТО, кои заедно со романските воздушни сили ќе бидат дел од интегрираниот одбранбен систем на НАТО.

Во Романија ќе бидат сместени и околу 200 пилоти и друг персонал.

Басеску ја повика Европа да превземе поостар став према Русија заради Украина, а НАТО да го засили своето источно крило, во случај ситуацијата да се влоши.
Он повика да му се достави оружје на Украина за да ги помогнат во борбата против проруските сили.

Басеску подржува пооостри санкции против Русија.

Полска: Помош на Украина за да спротивстави на воените закани

Претседателот на Полска вели дека ставот на Полска е дека Украина освен со санкции , треба да добие и широка воено-техничка подршка.

Обама: Ќе донесеме ново засилување на Балтикот

Обама им вети на Балтичките сојузници дека САД ќе биде покрај нив, и дека ќе пратат нови воздухопловни единици на Балтикот. Обама рече дека САД го засилиле воените активности во регионот Балтик, и дека непрекинато ротираат авиони и персонал.

.

Со 150 војници во балтичките земји и 200 пилота во Романија ќе се бранел Балтикот и Романија?
:tapp:

Веќе балтичките земји трпат големи последици од руското ембарго на увоз на храна, ако Русија стави санкции за извоз на гас, економиите на Романија и Балтичките земји целосно ќе колабираат, зошто се целосно зависни од евтиниот природен гас.[DOUBLEPOST=1409818875][/DOUBLEPOST]
САД ќе ги предводи воените вежби во Украина

Од 13-26 септември во западна Украина ќе се одржат воени вежби кои ќе ги предводат САД.

Заборави да кажеш дека се работи за дури 200 војници.:pos:[DOUBLEPOST=1409818958][/DOUBLEPOST]
I sega kako stojat rabotite... NATO se sili i ke formiraat voeni formacii za brzo dejstvuvanje, stacionirani vo Baltichkite zemji, i Obama otide vo Estonija da gi uveri Estoncite da ne se sekiraat, ako Rusja mrdne da gi napagja NATO ke gi brani zhestoko, so site raspolozhivi sredstva, neka spijat mirno, NATO bdee nad niv.
NATO Unveils Rapid-Response Force to Counter Russian Troops in Ukraine
http://www.rense.com/general96/natorapid.html
Toa kurvicheto Pezident na Evropskata Komisija Jose Manuel Barroso, obelodeni neshto od telefonskiot razgovor so Putin i veli deka Putin se zakanil , ako saka (ili ako e neophodno)za dve nedeli ke go okupira Kiev (ushte edno podmolno demoniziranje na Putin/Rusija). Rusite tvrdat deka toa bilo izvadeno od kontekst i ke objavat snimka i transkript od razgovorot pa da se vidi dali Putin se zakanuval.
http://en.itar-tass.com/russia/747764
...Iako jas lichno veruvam deka Ukraina ne bi izdrzhala nitu dve nedeli otvoren konflikt so Ruskata Armija.
Inaku na bojnoto pole Istochna Ukrain rabotite se odvivaat "tak normaljno" so to speak. 30-40 iljadi Novorusi ja mavaat ukrainskata armija do sto i edna i nazad...Chudni raboti se sluchuvaat, navodno Ruskata armija vleguva vo Ukraina a nema nikakvi opiplivi dokazi, a zname deka nadaleku poznatata nadgleduvachka tehnologija n NATO/USA snima i sledi 24/7 shto se sluchuva vo regionot. I dosega nemaat nishto da go potvrdat toa. Navodno imalo 1000 vojska, Poroshenko tvrdi 10 000 pa ke slushnesh i pogolemi brojki, am aza chudo nikakvi snimki od nadaleku poznatite USA sateliti. Shto stnuva ovde...Ruskata Armija se neshto kako "sad ga vidish, sad ga ne vidish", kako da ne mozhat da gi fatat ni z aglava ni za opash...A Ukrainskata Armija trpi porazi, voenata avijacija veke ne postoi, tenkovi pretvoreni vo krsh, stopeni, bez somnenie se raboti za Ruska voena tehnologija...Neshto shto Zapadnite Demokrati i borci za sloboda i mir ne go ochekuvaa?
Ako ova shto se sluchuva vo Istochna Ukraina e pokazhuvanje na muskuli pomegju NATO i Rusija...hmmm..Nishto od tie Rapid-Response Forces

Ама тие сили за брзо распоредување ќе се формирале дури во 2018 година.
Сега сме 2014 година.

I sega kako stojat rabotite... NATO se sili i ke formiraat voeni formacii za brzo dejstvuvanje, stacionirani vo Baltichkite zemji, i Obama otide vo Estonija da gi uveri Estoncite da ne se sekiraat, ako Rusja mrdne da gi napagja NATO ke gi brani zhestoko, so site raspolozhivi sredstva, neka spijat mirno, NATO bdee nad niv.
NATO Unveils Rapid-Response Force to Counter Russian Troops in Ukraine
http://www.rense.com/general96/natorapid.html
Toa kurvicheto Pezident na Evropskata Komisija Jose Manuel Barroso, obelodeni neshto od telefonskiot razgovor so Putin i veli deka Putin se zakanil , ako saka (ili ako e neophodno)za dve nedeli ke go okupira Kiev (ushte edno podmolno demoniziranje na Putin/Rusija). Rusite tvrdat deka toa bilo izvadeno od kontekst i ke objavat snimka i transkript od razgovorot pa da se vidi dali Putin se zakanuval.
http://en.itar-tass.com/russia/747764
...Iako jas lichno veruvam deka Ukraina ne bi izdrzhala nitu dve nedeli otvoren konflikt so Ruskata Armija.
Inaku na bojnoto pole Istochna Ukrain rabotite se odvivaat "tak normaljno" so to speak. 30-40 iljadi Novorusi ja mavaat ukrainskata armija do sto i edna i nazad...Chudni raboti se sluchuvaat, navodno Ruskata armija vleguva vo Ukraina a nema nikakvi opiplivi dokazi, a zname deka nadaleku poznatata nadgleduvachka tehnologija n NATO/USA snima i sledi 24/7 shto se sluchuva vo regionot. I dosega nemaat nishto da go potvrdat toa. Navodno imalo 1000 vojska, Poroshenko tvrdi 10 000 pa ke slushnesh i pogolemi brojki, am aza chudo nikakvi snimki od nadaleku poznatite USA sateliti. Shto stnuva ovde...Ruskata Armija se neshto kako "sad ga vidish, sad ga ne vidish", kako da ne mozhat da gi fatat ni z aglava ni za opash...A Ukrainskata Armija trpi porazi, voenata avijacija veke ne postoi, tenkovi pretvoreni vo krsh, stopeni, bez somnenie se raboti za Ruska voena tehnologija...Neshto shto Zapadnite Demokrati i borci za sloboda i mir ne go ochekuvaa?
Ako ova shto se sluchuva vo Istochna Ukraina e pokazhuvanje na muskuli pomegju NATO i Rusija...hmmm..Nishto od tie Rapid-Response Forces

Уште не се готови сликите, немале доволно хартија и боја, бидејќи доказите биле обемни.

Во меѓувреме, за консултации околу доказите, нема поверодостоен извор од Колин Пауел.

powell_un_2.jpg

колку ми се смешни прозападниве форумџии, до пред некоја недела сите свршуваа како федералистите паѓаат и со самото тоа Русија уште еднаш ги остава своите луѓе на цедило и ја губи битката со западот, за да сега ја сменат реториката и ништо не спомнуваат како Русите прават партали од украинската армија и најверјаотно ке издејстуваат федерализација, туку муабетите им се како Русите и Русија како држава безправно се вмешале во конфликтот и како тие биле лошите а западот добрите и такви прикаски за мали деца.

колку ми се смешни прозападниве форумџии, до пред некоја недела сите свршуваа како федералистите паѓаат и со самото тоа Русија уште еднаш ги остава своите луѓе на цедило и ја губи битката со западот, за да сега ја сменат реториката и ништо не спомнуваат како Русите прават партали од украинската армија и најверјаотно ке издејстуваат федерализација, туку муабетите им се како Русите и Русија како држава безправно се вмешале во конфликтот и како тие биле лошите а западот добрите и такви прикаски за мали деца.
А западот сосема „легитимно“ се меша.

Украинските власти официјално побараа од НАТО и САД да им пратат авијација

Украинските власти официјално побараа од САД и НАТО алијансата да им биде пратена авијација која ќе го бомбардира Донбас.

Властите во Украина истакнале дека таква помош треба да и биде пружена на Украина по истиот принцип како што помош им се пружа на ирачките Курди.

Тие истакнале дека на Киев му е неопходна помош во борбите против бунтовниците, а оваа информација ја објави агенцијата

UNIAN повикувајќи се на своите извори во дипломатијата на Полска.

Оваа информација е интересна, посебно бидејќи на одреден начин ја потврдува и информацијата дека цела украинска авијација е срушена.

Имено, на 17 август е срушен последниот, 35-ти по ред, авион на украинската авијација, а сите авиони кои се гледаат над украинското небо после 17 август се авиони кои НАТО членките и ги отстапува на Украина.

Игор Панарин, еден од водечките руски експерти за информационо војување и геополитичка анализа, тврди дека Украина веќе ги користи авионите на НАТО земјите.

Тој вели дека тие авиони најверојатно доаѓаат од Полска, Бугарија или Хрватска.

Украинските власти официјално побараа од САД и НАТО алијансата да им биде пратена авијација која ќе го бомбардира Донбас.

Властите во Украина истакнале дека таква помош треба да и биде пружена на Украина по истиот принцип како што помош им се пружа на ирачките Курди.

Тие истакнале дека на Киев му е неопходна помош во борбите против бунтовниците, а оваа информација ја објави агенцијата

Оваа информација е интересна, посебно бидејќи на одреден начин ја потврдува и информацијата дека цела украинска авијација е срушена.

Имено, на 17 август е срушен последниот, 35-ти по ред, авион на украинската авијација, а сите авиони кои се гледаат над украинското небо после 17 август се авиони кои НАТО членките и ги отстапува на Украина.
Игор Панарин, еден од водечките руски експерти за информационо војување и геополитичка анализа, тврди дека Украина веќе ги користи авионите на НАТО земјите.

Доколку ова е вистина, тогаш западот нема никакво право да ги критикува Владимир Путин и Русија, без разлика дали ги поддржуваат и потпомагаат новоруските бунтовници во источна Украина или не.

Зашто сите што коментирате овде не се ставите во поглед на другиот. Тие што се проив русија нека се стават на нејзино место за да ги разберат нејзините потези.

Значи ако русија дозволи нато да дојде на крим, ако дозволи да бидат победени прорусите и нато дојде до граница на русија. што да очекува понатаму. Затоа и она како во шах презема мерка бидејќи предвидува два три потега унапред. И затоа има и помош за прорусите и руска војска на територија на укрина.

Зашто западот сака да ја надвладее русија и да ја контролира. Па вратете се назад во историјата, од римското царство, до наполеон и да не ги набројувам, сите тие сакале да има еден владтел над целиот свет со една влада итн.

Затоа нели е потребно да има баланс. Сигурно нема да е добро ако земе русија да надвладее над западот исто како што ни западот тоа исто да го направи.

Знач исе води војна за доминација и владавина за целиот свет. Дали некој ова може да го исконтролира и да го менаџира, ако учиме од историјата тешко изводливо.

Во секој случај не е добро оваа дестабилизација на светотот.

Како и да ја вртиме работава,Украина и Европа се во шах-мат.Русија им порачува :

10577065_10153628568903539_3099860335262941550_n.jpg

А Русија губи 4,5 милјарди евра месечно, самоубиство. (сеуште купуваат бродови од западните земји, едино што имаат природни богатства па можат да кренат малце глава)

Верувам дека има доволно будали кои би активирале нуклеарки. Но, оваа ситуација во Украина не е ни блиску до тоа (за сега). А баш ми е криво затоа што светот тргна добро од сите страни да се отвори и да се тргнат некој стереотипи. Ама тоа е мора да се случува нешто за никогаш да не му биде досадно на обичниот човек, а уствари луѓето што владеат со светов се бројат на една рака. Пак ние бедниците и обични сме што ќе умреме први. Они ќе живеат. :)

А Русија губи 4,5 милјарди евра месечно, самоубиство. (сеуште купуваат бродови од западните земји, едино што имаат природни богатства па можат да кренат малце глава)
Па ако немаш природни богатства хартиите од вредност или парите еден ден ништо нема да вредат. А ако мислиш дека неможат брод да изградат се лажеш бидејќи најдобрите подморници се руски. Знаеш ли зошто Јапонија имаат огромен долг?? над 100% од бдп ме мрзи да барам сега? Затоа што мора да увезува огромна количина ресурси, без нив Јапан - капут а има мн такви сега е војна за ресурси и тоа е трн во окото на нато големата руска територија и мн мн ресурси

Ресурси бе в'лај, затоа ти цепиш и креваш дрва а они имаат топла вода нон стоп, целосно затоплување на станот заедно со топол под а ти спиеш со 3 јоргани и 2 ќебиња у зима. Запали ги парите ако не и греј се на нив.

да не забегуваме,ама Јапонија надмина со долгот 230% од БДП а имам прочитано и дека стигнало до 240

Што ако им дадат авиони кога они ќе ги изгубат и новите одма зошто ги користат на катастрофален начин.Украинците имаа и сеуште имаат огромни залихи оружје,нивниот проблем е што немаат доволно луѓе кои сакаат да се борат и офицери кои се корумпирани и во најмала рака неспособни.

Имаше на live leak видео каде буквално им оставиле на сепаратистиве цела шума ( и не претерувам буквално цело складиште муниција ) 120 мм гранати за минофралачи ,град ракети и муниција за БТР.Не ја ни уништиле кога бегале.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom