Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    761
Абе ти почна да постираш „докази„, јас само ти велам дека тоа се смешки а не докази. И други убаво објаснија, но ако ти сакаш да веруваш... верувај бе. :)

Тоа дека САД и Русија водат прокси војна во Украина, е повеќе од јасно. Секако дека во Украина СЕ вмешани и САД и Руската Федерација.

Него, зошто не прочиташ и нешто друго освен меинстрим медиумите (како њусвик). Ете погледај го претходниов линк од http://www.zerohedge.com.
Иначе @ManowaR не ми е јасно како уопште си почнал да слушаш Мановар со вакви меинстрим убедувања. Во тој случај посоодветно е да слушаш бљувотини како Бијонс, Лејди Гага, Мајли Сајрус и таквите... пошто они ти се музички пандан на меинстрим медиумите за вести. ;)

Значи прави разлика, да веруваш не значи дека е доказ. Доказот мора да биде издржан. Овие слики:
1. Не може да знаеме која територија прикажуваат. Што се тиче мене ова може да е снимано во Македонија. Докажи дека не е.
2. Не може да знаеме кое време прикажуваат. Може да е снимано лани или пред 3 години. Докажи дека не е.
3. Не можеме да знаеме дали се ова воени возила. Може е ова колона камиони кои идат на ископ некој или рудник. Докажи дека не се.
4. Не можеме да знаеме дали тоа воопшто Руски возила. Може да е ова колона Амерички борбени возила во САД. Докажи дека не се.

Поентата на НАТО и САД е токму таа, немаат докази, но сакаат ти да им веруваш. И можеш слободно да им веруваш никој не ти брани. Само немој да не праиш будали сите тука.[DOUBLEPOST=1409271985][/DOUBLEPOST]Иначе пак според непотврдени информаци, прорусите се прегрупирале во гратчето Македоновка северно од Мариопољ и веќе се води битка во предградијата на Мариопољ.
Геолокација на сликите.

BPSdKoG.jpg

Се работи за место 4 километра северно од Краснодон, Украина. Едно 20-30 километра од руска граница.

https://www.google.com/maps/@48.3676765,39.6997052,1693m/data=!3m1!1e3

На крај краева, Digital Globe e комерцијална компанија која ги продава своите сателитски снимки на сите заинтересирани купувачи, секој може да купи снимка и да ја провери валидноста, дебилно би било да се манипулира со нешто што премногу лесно се верифицира.
Доказ ќе биде доказ било каде, но проблемот е во утврдувањето на веродостојноста на „доказите„.

Прва работа, ова се снимки од Digital Globe, приватна фирма.
Второ каде се сателитските снимки од САД/НАТО?
Се кладам дека имаат зилион сателите насочени кон источна Украина (и Русија). Нели имаат и софтвер за распознавање на лице од сателитски снимки.

Што со ова, се гледаат некои возила со величина од пар пиксели. Но дури и да се гледаа ознаките, што со тоа... не ли можат Украинците (кои ја имаат истата воена опрема) да прават местенка?

Еден интересен коментар за истово, од амерички сајт:
LOL... Google has a better image of the BBQ grill in my back yard. Maybe these are USSR movements from the 1960s? I might buy that.

Peek propaganda.

Единствен колку толку веродостоен одговор би можеле да дадат од ОБСЕ, ако се на руско-украинската граница. А ако ОБСЕ не се таму и покрај руските повици да се распоредат, тогаш запрашај се зошто е тоа така и зошто ОБСЕ и покрај повикот не се таму каде што треба да бидат...

Си ги помешал лончињата. Јес да сите знаеме дека Русија е и тоа како вмешана, но докази за „финансирање и вооружување„ едноставно НЕМА.

Да имаше било какви опипливи докази САД и марионетите веднаш ќе покренеа неколку меѓународни спорови и акции и што-се-не.
Доброволците се... доброволци. Идат на своја рака и своја одговорност.
Доброволци и имаш и од Србија (на пример), па никој не вели дека Србија „официјално е воено вмешана во Украина„. М’хм? ;)

Не сум сигурен дали си озбилен. Но во случај да си, ти треба еден риалити чек.
Ај провери кој направи пуч во Украина пред неколку месеци, па врати се овде.

Мојoт проблем не е националноста, туку промовирањето на Голема Албанија. Нешто што дечкото сесрдно го прави (кога не провоцира на рандом теми, како оваа). Провери му го значењето на никот, па потоа ако така љубиш: лајкај го пак.[DOUBLEPOST=1409272537][/DOUBLEPOST]
Во вера се верува, но вистината се докажува.[DOUBLEPOST=1409273176][/DOUBLEPOST]Само уште ова, ако навистина те интересира што се случува во Украина тогаш прочитај го ова (наместо мозокперењето од CNN):
http://www.zerohedge.com/news/2014-08-28/summarizing-wests-russia-ukraine-propaganda
Кои глупости се изнапиша морам да те поздравам.
Украина прават местенка на територија длабоко под сепаратистичка контрола во близина на граничен премин кој оддамна е под сепаратистичка контрола. Колку ли треба да бидеш забеган да сам себе се уверуваш во вакво нешто, камоли пак други.

И читај си ти ‘западни коментари‘ кои не разликуваат сателитска снимка од Google Street.

И што се ОБСЕ па они да се распоредат на граница долга 500-600 километра? Вие што мислите дека е ОБСЕ?
ОБСЕ имаат свои луѓе на 2 гранични премини и тоа е тоа, јас само не знам зошто руските медиуми лажеа за силен мониторинг на ОБСЕ на границата.

И зошто Сахарченко и останатите екс и сегашни лидери на сепаратистите со месеци лажеа дека нема никаква инволвираност на руски војници во конфликтот?
Ако немаа што да кријат зошто од старт не си кажаа дека имаат доброволци од страна на руската армија кои на летен одмор доброволно поминуваат гинејќи за Путин да избори пристап до Крим по земја?

Геолокација на сликите.
Наивноста ти е од незнаење или од ограниченост?
(3та опција е дека со сила се правиш глуп, што е форма на лажење)

http://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=how+to+fake+geolocation

Кои глупости се изнапиша морам да те поздравам.
Украина прават местенка на територија длабоко под сепаратистичка контрола во близина на граничен премин кој оддамна е под сепаратистичка контрола. Колку ли треба да бидеш забеган да сам себе се уверуваш во вакво нешто, камоли пак други.
Ти си донесе свој заклучок за локацијата. Заклучок донесен врз основа на работи како геолокациски параметри, нешто што многу лесно се манипилира и лажира (како што можеш да видиш на претходно поставениот линк).

Еве на ова треба само да налепам фејк геолокациски податоци и ете ти „доказ„:
http://forum.kajgana.com/attachments/77221029-023659940-1-jpg.100907/
Како што кажаа на еден американски форум: Да ги поставеле сателитскиве „докази„ на Youtube, целата работа ќе беше поверодостојна! ;)

Понатаму сами (ти и твојот „извор„), си донесовте заклучок дека малите флеки од десетина пиксели се руски возила. Врз оснава на што? Влажниот сон на Обама?
Зошто сателитските снимки се со така ниска резолуција, еден гугл еартх има повеќекратно подетална резолуцаија.

Ај да не се замарам повеќе, еве ти го истото само подобро напишано:

Значи прави разлика, да веруваш не значи дека е доказ. Доказот мора да биде издржан. Овие слики:
1. Не може да знаеме која територија прикажуваат. Што се тиче мене ова може да е снимано во Македонија. Докажи дека не е.
2. Не може да знаеме кое време прикажуваат. Може да е снимано лани или пред 3 години. Докажи дека не е.
3. Не можеме да знаеме дали се ова воени возила. Може е ова колона камиони кои идат на ископ некој или рудник. Докажи дека не се.
4. Не можеме да знаеме дали тоа воопшто Руски возила. Може да е ова колона Амерички борбени возила во САД. Докажи дека не се.

Поентата на НАТО и САД е токму таа, немаат докази, но сакаат ти да им веруваш. И можеш слободно да им веруваш никој не ти брани. Само немој да не праиш будали сите тука.

На крају краева не знам што го дрвите за доброволците, РФ не може да одговара за дела и акции на поединци приватни лица. Ете и Србите имаат доброволци таму... што не ја обвинувате Србија за водење војна против Украина? Или па Французи, Италијанци, Чеченци, итн...

За крај само пак да се цитирам:
Тоа дека САД и Русија водат прокси војна во Украина, е повеќе од јасно. Секако дека во Украина СЕ вмешани и САД и Руската Федерација.
Не ми е јасно зошто е потребно дрвење за вакви технички и адвокатски детали... ебаго, дали е Русија вмешана? -ДА! Како може да не биде вмешана кога и напаѓаат витален геостратешки интерес во непосредно соседство???
Друго прашање, дали е САД вмешана? -ДА ЕБАГО, вмешана е да не може да биде повеќе вмешана... Аман, толку ли не гледате дека САД и Русија водат прокси војна на повеќе фронтови во светов?

Е сега колку тоа може да се докаже така да биде прифатливо за некој (објективен) суд, тоа е веќе сосема друга работа.
Но зарем е потребно сега за некои ретардирани фејк „докази„ да го дрвиме на зилион страници.

Се разбира дека САД не даваат свои сателитски снимки, пошто утре треба ќе да одговараат (макар само со угледот) за лажирање на „доказите„.
Вака покажуваат податоци од приватна компанија Digital Globe (или било која друга приватна компанија, ќе „откријат„ дека имале кртица меѓу вработените и истиот експресно ќе го отпуштат, а самите ќе поминат со некоја лесна парична казна (или ни тоа).

леле кое смеење ми го дадоа сликиве, сакате да к(л)ажете дека гугл еарт има подобри снимки од нато воените сателити? па јас југото во двор подобро си го гледам на гугл, овоа точки некои без координати и време на снимање, шо се тиче мене може и на криволак за време ЈНА да е снимено

Наивноста ти е од незнаење или од ограниченост?
(3та опција е дека со сила се правиш глуп, што е форма на лажење)

http://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=how to fake geolocation

Ти си донесе свој заклучок за локацијата. Заклучок донесен врз основа на работи како геолокациски параметри, нешто што многу лесно се манипилира и лажира (како што можеш да видиш на претходно поставениот линк).

Еве на ова треба само да налепам фејк геолокациски податоци и ете ти „доказ„:
http://forum.kajgana.com/attachments/77221029-023659940-1-jpg.100907/
Како што кажаа на еден американски форум: Да ги поставеле сателитскиве „докази„ на Youtube, целата работа ќе беше поверодостојна! ;)

Понатаму сами (ти и твојот „извор„), си донесовте заклучок дека малите флеки од десетина пиксели се руски возила. Врз оснава на што? Влажниот сон на Обама?
Зошто сателитските снимки се со така ниска резолуција, еден гугл еартх има повеќекратно подетална резолуцаија.

Ај да не се замарам повеќе, еве ти го истото само подобро напишано:

На крају краева не знам што го дрвите за доброволците, РФ не може да одговара за дела и акции на поединци приватни лица. Ете и Србите имаат доброволци таму... што не ја обвинувате Србија за водење војна против Украина? Или па Французи, Италијанци, Чеченци, итн...

За крај само пак да се цитирам:

Не ми е јасно зошто е потребно дрвење за вакви технички и адвокатски детали... ебаго, дали е Русија вмешана? -ДА! Како може да не биде вмешана кога и напаѓаат витален геостратешки интерес во непосредно соседство???
Друго прашање, дали е САД вмешана? -ДА ЕБАГО, вмешана е да не може да биде повеќе вмешана... Аман, толку ли не гледате дека САД и Русија водат прокси војна на повеќе фронтови во светов?

Е сега колку тоа може да се докаже така да биде прифатливо за некој (објективен) суд, тоа е веќе сосема друга работа.
Но зарем е потребно сега за некои ретардирани фејк „докази„ да го дрвиме на зилион страници.

Се разбира дека САД не даваат свои сателитски снимки, пошто утре треба ќе да одговараат (макар само со угледот) за лажирање на „доказите„.
Вака покажуваат податоци од приватна компанија Digital Globe (или било која друга приватна компанија, ќе „откријат„ дека имале кртица меѓу вработените и истиот експресно ќе го отпуштат, а самите ќе поминат со некоја лесна парична казна (или ни тоа).

Се поочајни ти стануваат аргументите.
Ми даваш гугл search за тоа како да фејкуваш геолокација на својот компјутер од вебсајти, и тоа како демек ја побивало геолокацијата на сателитска снимка што јас постирав.
Добро бе, размисли малце со тоа главата пред да истресеш глупост.

И доста веќе со Google Earth и Google Street. Они самите користат и купуваат снимки од Digital Globe, за чиви сателитски снимки се зборува. Оваа компанија може да ти продаде снимка во било кое време на било кое место, за разлика од Google Earth што е огромна збирка на кеширани, купени сателитски снимки, некои стари уште од 2005-та година, 3Д објекти и улични слики снимани со Google комбе.
Што се однесува до фотошопот со албанската мапа, навистина дебилна фора, имаш со стрелка показатели на геолошките сличности кои укажуваат дека геолокацијата е точна.
А со дебилните фори и аргументи слободно продолжете, се поинтересно е да се гледа како измислувате оправдувања за вашите лаги, глупости и геополитички мозгања кои испаднаа од корен погрешни.

И тие сериозно споредуваш српски четнички платеници со официјални руски војници? Навистина треба да ти ја објаснувам разликата?
Знаеш дека е илегално да одиш да се бориш во туѓ конфликт? Јес да ние дури сега го применивме тоа.[DOUBLEPOST=1409307150][/DOUBLEPOST]
леле кое смеење ми го дадоа сликиве, сакате да к(л)ажете дека гугл еарт има подобри снимки од нато воените сателити? па јас југото во двор подобро си го гледам на гугл, овоа точки некои без координати и време на снимање, шо се тиче мене може и на криволак за време ЈНА да е снимено
Сликиве не се од нато воени сателити, информирај се пред да истресеш глупост.

Доказ дека Google Earth kористи сателитски снимки од Digital Globe http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Earth#Image_providers

Се поочајни ти стануваат аргументите.
Ми даваш гугл search за тоа како да фејкуваш геолокација на својот компјутер од вебсајти, и тоа како демек ја побивало геолокацијата на сателитска снимка што јас постирав.
Добро бе, размисли малце со тоа главата пред да истресеш глупост.

И доста веќе со Google Earth и Google Street. Они самите користат и купуваат снимки од Digital Globe, за чиви сателитски снимки се зборува. Оваа компанија може да ти продаде снимка во било кое време на било кое место, за разлика од Google Earth што е огромна збирка на кеширани, купени сателитски снимки, некои стари уште од 2005-та година, 3Д објекти и улични слики снимани со Google комбе.
Што се однесува до фотошопот со албанската мапа, навистина дебилна фора, имаш со стрелка показатели на геолошките сличности кои укажуваат дека геолокацијата е точна.
А со дебилните фори и аргументи слободно продолжете, се поинтересно е да се гледа како измислувате оправдувања за вашите лаги, глупости и геополитички мозгања кои испаднаа од корен погрешни.

И тие сериозно споредуваш српски четнички платеници со официјални руски војници? Навистина треба да ти ја објаснувам разликата?
Знаеш дека е илегално да одиш да се бориш во туѓ конфликт? Јес да ние дури сега го применивме тоа.[DOUBLEPOST=1409307150][/DOUBLEPOST]

Доказ дека Google Earth kористи сателитски снимки од Digital Globe http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Earth#Image_providers
Да речеме дека локацијата е точна, и дека навистина се работи за колона со воени возила, кој е доказот дека се работи за руски воени возила? Не може да е на сепаратистите? Тиа само коњи јаваат?

Да речеме дека локацијата е точна, и дека навистина се работи за колона со воени возила, кој е доказот дека се работи за руски воени возила? Не може да е на сепаратистите? Тиа само коњи јаваат?
Од снимката не може да се видат никакви ознаки, така да се работи за презумпција.
И ти, објективно, чива колона воени возила мислиш дека е, во непосредна близина на руска граница и се движи накај бојно поле во источна Украина?
Ако се сепаратистички возила земени од украинците, што бараат толку блиску до руска граница на доста километри од позициите на борбите?

ОООоо месечино или како и да е тој никот. Ти што си одбрал да го веруваш на НАТО:pos:

Бараш докази за Американска вмешаност во кризава така?
Епа кажи ми ако пратиш кој ги посетуваше украинциве и им даваше упатства во која насока да ја движат кризата?
Малце да ти ја освежам птичјата меморија.
BN-CL984_0422bi_G_20140422090053.jpg

mccain-1.jpg

Кажи ми кој ја финансираше Украина за да почне да војува?

Congress Approves Aid of $1 Billion for Ukraine
NATO plane arrives in Ukraine with $4.5 mn worth of military aid for Kiev troops (VIDEO)

Да не одам подалеку сигурно знаеш што е ММФ.
Ukraine Gets IMF Approval for $17 Billion Loan Amid Unrest

Без долариве, Украина ќе беше приморана да бара политичко решение а не да удри со воена сила.

Ах да за наводните "сателитски" снимки
attachment.php

Не ми е јасно, совесен човек како може уште да верува во НАТО и Америчките ставови.
Истите тие тврдеа дека бунтовниците го обориле малезискиот авион.
Истите тие тврдеа дека Ирак има оружје за масовно уништување.
Истите тие тврдеа дека Асад извршил хемиски напад врз цивили.
Истите тие ги вооружуваа вахабите во Босна,Косово,Македонија,Сирија, Чеченија и тн.
Истите тие ги обучуваа и вооружува припадниците на Ал Каеда во Авганистан.

Амеба во умот.

Куп демагошки бљувотини, и цел тој „труд„ за на крај сам се убаво сублимираш во таа една подвлечена реченица погоре. ;)

1. Каде се сателитските снимки од воените сателити на САД?
2. Во случај на објавувавање на официјалните нивни „докази„, од што се плашат ако навистина не лажираат ништо?
3. Трето, а треба прво всушност... КАДЕ СЕ АУДИО СНИМКИТЕ, од укринската контрола на летање и соборениот цивилен авион MH17???

Помина повеќе од месец и половина, кога врхушките на САД ќе го удостојат законот и регулациите, но и светската јавност, и ќе ги си ја извршат должноста?
Никогаш, се разбира. Се додека некој не ги стрпа сите во затвор, тие докази никогаш нема да излезат во јавност. Ако сега сеуште воопшто и постојат.

П.С. Нека не бидат скржави САД/НАТО, или па нека им ги вратат парите. Не може Google да има толку подобра резолуција од овие смешниве монтажи.

Putin:
We have learned that the surrounded Ukrainian forces have been ordered to fight their way out of encirclement.
It is a huge mistake that will lead to huge casualties.

Во превод, вашиот избор ќе сноси цена.[DOUBLEPOST=1409321212][/DOUBLEPOST]
attachment.php
[DOUBLEPOST=1409321552][/DOUBLEPOST]Look its a bird. No it's a plane. No its Russian invasion:icon_lol:

[DOUBLEPOST=1409321676][/DOUBLEPOST]Moscow demands immediate release of Russian embassy staff in Kiev detained on August 28

Последно уредено:
Малку оф-топик:

Наидов на 2 занимливи имиња на села/населби ..Дали има шанси овие села да се основани од македонските доброволци кои учествувале во Руско-Турската војна ?

Малце здрав разум да внесеме во дискусијава:

One reason is that Putin has invested heavily in diplomacy backed by unprovocative behavior. He would not risk his bet on diplomacy by sending in troops too few in number to have a decisive effect on the outcome.

Another reason is that if Putin decides he has no alternative to sending the Russian military to protect the Russian residents in eastern and southern Ukraine, Putin will send in enough troops to do the job quickly as he did in Georgia when the American and Israeli trained Georgian army invaded South Ossetia and was destroyed in a few hours by the Russian response. If you hear that 100,000 Russian troops accompanied by air cover have invaded Ukraine, it would be a more believable claim.

A third reason
is that the Russian military does not need to send troops into Ukraine in order to stop the bombing and artillery shelling of the Russian populations by Washington’s puppet government in Kiev. The Russian air force can easily and quickly destroy the Ukrainian air force and artillery and, thereby, stop the Ukrainian attack on the secessionist provinces.

It was only two weeks ago that a fabricated report spread by the UK Guardian and the BBC that a Russian armored convoy entered Ukraine and was destroyed by the Ukrainian Military.
And two weeks prior to that we had the hoax of the satellite images allegedly released by the US State Department that the corrupt US ambassador in Kiev spread around the world on social media allegedly showing that Russian forces were firing into Ukraine. One or two weeks from now we will have another lie, and another a week or two after that, and so on.

The cumulative effect of lie piled upon lie for most people is to build the view that the Russians are up to no good. Once this view is established, Western governments can take more serious moves against Russia.

The only possible conclusion from the facts is that Washington is determined to involve Europe in a war with Russia or at least in an armed standoff in order to break up Europe’s political and economic relations with Russia.

http://www.globalresearch.ca/washin...uses-russia-of-having-invaded-ukraine/5398142

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom