Сообраќајни прекршоци и казни

Не не таму кај што бев паркиран нема ни пешачки премин ни раскрсница,рурален пат без тротар.Јас на тревата бев паркиран! Мислам најмногу 45 евра е за ова и затоа не потпишав!

Тогаш најверојано ќе те товарат за паркирање на јавно зеленило.
Мислам дека таа изнесува 3500 или 4000 денари.

Колку изнесува казната за престигнување преку полна линија?

те фатија ??? се смета како тежок прекршок и загрозување на сообраќајот - не знам точно колку е
ако тука се гледаш себеси-црно ти се пишува :toe:

ако те фаитле ти пишува на белешката колку е. инаку за ваква казна мислам дека можеш да поминеш и само со казнени поени

ако те фаитле ти пишува на белешката колку е. инаку за ваква казна мислам дека можеш да поминеш и само со казнени поени
полната линија се смета како ѕид(препрека)......ако можеш со автомобилот низ ѕид да поминеш без штета-секоја чест :tv:

Каде престигнуваше преку полна линија, на кое место точно?
(пи-ес, камерите на повеќето места малце не им работат) :pipi:

Знае ли некој дали во Струмица има камери и ако има, каде се поставени?

полната линија се смета како ѕид(препрека)......ако можеш со автомобилот низ ѕид да поминеш без штета-секоја чест :tv:
знам дека е ко ѕид ама ако видиш како возат шофериве низ скопје онда и ѕид би бутнале :)

Можно ли е сообраќаецот да ти каже оти не ти пишал казна а да ти пишал? :D

можно ли е да ми стигне казна ако : сум му дал име презиме дата на раганје ,погрешна адреса ,а тој да запише во тефтерче притоа да не ми даде лист на кој треба да се потпишам само усно да ми каже иначе возилото (мотор-от) не се води на мое име ни на мојте родители не му дадов дукументи (лична карта, сообраќајна) а ми кажа 850 евра казна ќе ми стигне или нема ни да ме најдат :\

можно ли е да ми стигне казна ако : сум му дал име презиме дата на раганје ,погрешна адреса ,а тој да запише во тефтерче притоа да не ми даде лист на кој треба да се потпишам само усно да ми каже иначе возилото (мотор-от) не се води на мое име ни на мојте родители не му дадов дукументи (лична карта, сообраќајна) а ми кажа 850 евра казна ќе ми стигне или нема ни да ме најдат :\

Ова како на филм еееј ! Абе нема шанси да ти стигне кога не си дал точна адреса,не си покажал документи,ниту си се потпишал. логички е дека нема шанси да те најдат :)

Ова како на филм еееј ! Абе нема шанси да ти стигне кога не си дал точна адреса,не си покажал документи,ниту си се потпишал. логички е дека нема шанси да те најдат :)

а името презимето ... дата на раѓање ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom