Сообраќајни прекршоци и казни

сеа да не ти текне да дувнеш 0.4 :))))) границата е сеа 0.1 и за почетници 0.0 :)
Пред 1 недела одприлика... и го вратија законот назад за искусните на 0.5...

не сум во тек на темата.... може го има ова одговорено негде поназад, колку плаќа почетник казна ако вози после 11?

не сум во тек на темата.... може го има ова одговорено негде поназад, колку плаќа почетник казна ако вози после 11?

200 евра ако ја платиш во рок од една недела , ако не 400

200 евра ако ја платиш во рок од една недела , ако не 400
значи боље такси:(
Не дека гледам некоја логика во законов ама ај! Потешко е да возиш преку ден у најголемата гужва отколку навечер кога проаѓаат по 10 коли на 5 мин.

Истиот цајкан мене што ме запре зошто возам кола поголема од дозволеното за почетници 2-3 дена после тоа "собра" трудна жена на пешачки.

значи боље такси:(
Не дека гледам некоја логика во законов ама ај! Потешко е да возиш преку ден у најголемата гужва отколку навечер кога проаѓаат по 10 коли на 5 мин.

логиката е во тоа што , демек ја со мојте 18 години можам да искочам и да се начукам па да возам , а тој искусниот као неможе истото да го прај.. :)

а ако идеш у дискотека ке мораш да пиеш само соокчиња и да седиш до фајронт 4 , у мегувреме иди јади негде пуши цигар , да те фати 5 и враќај се дома :)
ја така правам идам у парадизо на работа во 10 и 50 и се враќам во 5 :D а вчера тргнав у 15 за 5 и џандарот како што беше инат и цепидлака само чекав да ми спомне дека е 15 за 5 дека несмеам да возам...

Истиот цајкан мене што ме запре зошто возам кола поголема од дозволеното за почетници 2-3 дена после тоа "собра" трудна жена на пешачки.
нека му е на здравје, на цајканот мислев. а жената добра е?

Абе законов не ми е некако јасен .... Имам полагано на 18 сега имам 20 години,имам 2 години искуство...ме фака законов или не после 11 ?????

Абе законов не ми е некако јасен .... Имам полагано на 18 сега имам 20 години,имам 2 години искуство...ме фака законов или не после 11 ?????

ваљда не , сестра ми има 20 и 2 години возачко искуство и она вози после 11...

ваљда не , сестра ми има 20 и 2 години возачко искуство и она вози после 11...

Треба да имаш најмалку 21 година што значи на тие што положиле на 18 години им треба 3 години искуство.

по сторениот сообраќаен прекршок за колку време стигнува покана за на суд?

колку алкохол е 0.5?

по сторениот сообраќаен прекршок за колку време стигнува покана за на суд?

i koga vi pisuvaat prijava treba da vi dadat liste ili ne

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom