Daydreaming

• Креатор на темата Креатор на темата LazarG
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 јули 2014
Мислења
621
Поени од реакции
766
Локација
Macedonia
Практикувам дејдриминг ...на пример, излегувам од дома, и околината си ја замислувам како што сакам...и се наоѓам во нова димензија, во нов простор во кој се осеќам подобро...не е начин да се побегне од реалноста, а начин да си ја моделираш сам својата...
Дали некој го практикува?
Daydreaming

https://psychologies.co.uk/self/what-your-daydreams-reveal-about-you.html
http://news.nationalgeographic.com/news/2013/07/130716-daydreaming-science-health-brain/
http://www.psychologytoday.com/blog/the-power-daydreaming

• Ми се допаѓа
Reactions: OIU
Имам пробано да го практикувам, но неможе. Може самата помисла ти дава поттик за понатаму и подобро расположение, но реалноста е онаа која владее и убавото ти го скратува веднаш:)

Po teska glupost nemam slusnato do sega , so bronza li se akas pred da izlezes :)

Не е нешто што го правиш кога си на дроги...не ти треба дрога за да ја моделираш реалноста по твој вкус. Милсам дека тоа нешто не е за секој, поблиско им е на луѓе со артистичен дух...јас имам многу литература за деца дома, убаво илустрирани книги од непознати автори на ова поднебје, кои извршиле влијание врз мојата памет...едноставно, кога си во тој свет, фантазираш повеќе од нормален човек, што не го интересира тоа....визуелното ти е важно. И кога си на повисоко духовно поле можеш се да постигнеш...
Во последно време дури почнав и луѓето да ги гледам како нешто друго...ќе видам некој човек на улица, ќе ми заличи на јазовец или стаорец...некој друг на петел, трет на свиња....

Ако почнам да ви постирам илустратори кои ме инспирирале или писатели за деца, ќе се изморам :)
Знам дека е тешко да се разбере, но јас го доживувам тоа...Соува на пример(илустратор за деца), една негова слика се има најдено во филмот Амели, го обожавам.

стави слушалки и пушти рејдиохед и светот ќе го гледаш со розеви наочари

Ја лично не дејдримувам али знам дека има едно здружение за луѓе што прават вакво нешто, Бардовци се вика.

Едно време и Тесла сакале да го сместат во едно такво здружение...значи како што кажав, не е нешто за “нормални и просечни“ луѓе. Поблиско ми е на луѓето од артистичниот свет.
Сите артисти е малку удрени...сите практикуваат дејдриминг.

Ја лично не дејдримувам али знам дека има едно здружение за луѓе што прават вакво нешто, Бардовци се вика.
Далеку си ти од дејдриминг. Фантазијата е резервирана за креативците и надпросечните, а не за вегетирачи во кладилница.

Многу често и е најверојатно едно од подобрите работи кои ме опуштаат. Интересен е момент кога ке се вратиш во реалност и се осеќаш многу подобро се додека не те згази секојдневиот повотрно но исто е и многу добра мотивација за да вложиш повеке од све и да стигнеш некаде. И нема никакви потреби од дроги тоа едноставно го правиш или не го правиш.

Мило ми е што се вклучивте во темата дечки...значи не сум сам. Има и други лудаци :)
Дејдримингот не е ништо лошо...напротив води до многу позитивни нешта.
Филмот со Бен го посочив како нај-прост начин да се разбере деј-дримингот...значи не го мешајте со користење на дроги и други супстанци....многу од моите омилени илустратори и писатели за деца се дејдримери и не го кријат тоа.

А тоа со ГАЛИН, беше шала де...Зошто во животот, еден вкус носат француските шансони, грчкото сиртаки, италијанските канцони и староградските песни од Македонија…а друг, сосема различен вкус носи турбофолк музиката...ама ја сам си “малку по така“ :)

абе пазете да не замислите улици празни па да наебете додека поминувате

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom