Сообраќајни прекршоци и казни

Колку изнесува казната за возење кола над 75кв и колку е казната за возење после 11 саат(за тие со помалку од 2 години искуство)?

П.С Дали се толерира возење со уверение за положен возачки испит или тоа е исто како да сум без дозвола?

Za informacija, po novo sudenjeto za prekrsocite vise ne e vo sud. Ima formirano komisii od strana na MVR za sudenje na prekrsitelite. Se naogaat vo Lisice, vo poranesniot policiski dom. Znaci koj ne plati kazna ili ima direktno prijava, tamu ce go vikaat. Sostaveni se od policajci pravnici - normalno so soodvetno obrazovanie sto e potrebno.

E sega nema vise na sud, pa tamu sudijata da vi sudi i da vi popusta :)

Za informacija, po novo sudenjeto za prekrsocite vise ne e vo sud. Ima formirano komisii od strana na MVR za sudenje na prekrsitelite. Se naogaat vo Lisice, vo poranesniot policiski dom. Znaci koj ne plati kazna ili ima direktno prijava, tamu ce go vikaat. Sostaveni se od policajci pravnici - normalno so soodvetno obrazovanie sto e potrebno.

E sega nema vise na sud, pa tamu sudijata da vi sudi i da vi popusta :)

Бев таму на суд за нарушување на ред и мир, на шала на смеа со тие таму ми здрвија 100 евра казна.

Epa sega da placat li :)

Sega kaznive se golemi, sto da pravime. Ama sega ako nekoj si ja zasluzil toa e.

Nego za visinata na kaznive i ja ne se slagam, mislam deka treba da se poniski, ama barem im teknalo da napravat pola pola :), ako ja platis u rok od 8 dena mozes da ja platis pola, ama ova e samo za poteskite prekrsoci.

Eпа на крај краева, и добро постапија што ги дигнаа цените... Зошто?! - Па зар треба да се прашувате зошто?!
А да ве прашам добро ли е сето она, што се прекршува секојдневно во сообраќајот.... поминување на црвено, летање по партизанска во спротивна лента, чкрипењето на гумите без врска, или свирењето без врска само да можат некои цури да се вртат... паркирањето кај се стигнело... зарем тоа е добро?!
Сеа откако ги дигнаа цените, народов ќе си го помести малку умот и ќе размисли кај да паркира или како да вози... еднаш ќе го јаде... ама после ќе му текне да не го повтори истото, зашто гзот ќе треба да му се испоти за да ја плати истата казна од 800 евра, за едно гадно паркирање, или за едно брзање негово...
Па сеа размислете и вие малку, дали е толку лошо, и дали не требало вака да се постапи, кога народов наш си нема на памет што и како прави...
Се согласувам дека казните се превисоки за нашите стандарди, но од друга страна и ги поддржувам! Зошто?! - Епа еднаш за секогаш народов наш мора да се научи да почитува правила и да вози според поставената сигнализација!

Eпа на крај краева, и добро постапија што ги дигнаа цените... Зошто?! - Па зар треба да се прашувате зошто?!
А да ве прашам добро ли е сето она, што се прекршува секојдневно во сообраќајот.... поминување на црвено, летање по партизанска во спротивна лента, чкрипењето на гумите без врска, или свирењето без врска само да можат некои цури да се вртат... паркирањето кај се стигнело... зарем тоа е добро?!
Сеа откако ги дигнаа цените, народов ќе си го помести малку умот и ќе размисли кај да паркира или како да вози... еднаш ќе го јаде... ама после ќе му текне да не го повтори истото, зашто гзот ќе треба да му се испоти за да ја плати истата казна од 800 евра, за едно гадно паркирање, или за едно брзање негово...
Па сеа размислете и вие малку, дали е толку лошо, и дали не требало вака да се постапи, кога народов наш си нема на памет што и како прави...
Се согласувам дека казните се превисоки за нашите стандарди, но од друга страна и ги поддржувам! Зошто?! - Епа еднаш за секогаш народов наш мора да се научи да почитува правила и да вози според поставената сигнализација![/quote
Така е!
Бидејќи немаме пари да ги платиме повеќе ќе внимаваме да не ги прекршиме и ќе се подобри начинот на живеење.

Се согласувам дека казните се превисоки за нашите стандарди, но од друга страна и ги поддржувам! Зошто?! - Епа еднаш за секогаш народов наш мора да се научи да почитува правила и да вози според поставената сигнализација!
Апсолутно си во право ама сега ќе треба и “некој“ да го спроведува поажурно односно ќе треба да ги натераме џандарите да бидат поажурни во рагулирањето на сообраќајот и спроведување на сообраќајните правила.

Апсолутно си во право ама сега ќе треба и “некој“ да го спроведува поажурно односно ќе треба да ги натераме џандарите да бидат поажурни во рагулирањето на сообраќајот и спроведување на сообраќајните правила.
Е тука не знам што да ти кажам, ама не очекувај многу. Полицајците одамна не се тоа што треба да бидат, во поглед на острученоста за полициските работи. Прво, заради недоволното образование во сверата на полициските работи, и второ неспроведување од страна на МВР на редовни испитувања и предавања, со кои полицајците се известуваат и проверуваат за степенот на познавањето на законите.

Тргни од тоа дека сега полицајците се примаат со завршен курс, а порано јас требаше да завршам средно полициско школо. И одма ќе ти кажам дека има голема разлика меѓу едните и другите, ама тоа е тоа :toe:
Да не спомињаме колку се полицајците стумулирани да го спроведуваат законот. Треба да се пазат на секоја кола да не казнат некој што не треба, зошто после го наебале, па ќе ги репнат на плата итн. :tapp:

Е тука не знам што да ти кажам, ама не очекувај многу. Полицајците одамна не се тоа што треба да бидат, во поглед на острученоста за полициските работи. Прво, заради недоволното образование во сверата на полициските работи, и второ неспроведување од страна на МВР на редовни испитувања и предавања, со кои полицајците се известуваат и проверуваат за степенот на познавањето на законите.

Тргни од тоа дека сега полицајците се примаат со завршен курс, а порано јас требаше да завршам средно полициско школо. И одма ќе ти кажам дека има голема разлика меѓу едните и другите, ама тоа е тоа :toe:
Да не спомињаме колку се полицајците стумулирани да го спроведуваат законот. Треба да се пазат на секоја кола да не казнат некој што не треба, зошто после го наебале, па ќе ги репнат на плата итн. :tapp:

Се слагам апсолутно, јас едно време работев како резервист и да ти кажам тешка катастрофа беа некои типови, незнаева казна да срочат а камо ли да препознаат казнено дело се однесуваа како шерифи. Факт е дека од средното полициско излегуваат пообучени кадри, меѓутоа и сталното преместување на полициските работници преставува проблем, неможе некој да се остручува за сообраќај па да биде пратен во ПЦОЛ или обратно. Ќе треба да се задржи во министерството некоја константа а не после секои избори да има големи преселби од сектори во сектори. А за курсистите поготово оние што се примени по етнички клуч, немам коментар, трагедија, незнаат Македонски да зборат а за останатото безпредметно е и муабет да се прави.

да има разлика и тоа огромна само што некои не ја гледаат таа разлика познавам луѓе со виша(ако вака се вика) сообраќајци се и незнаат да ти напишат една пријава а се праат заебани те казнуваат али тоа јбг такво дојде времето

Kaznata e 400 Evra i za nad 75kw i za posle 23, ama ne mozat da ti pisat dve kazni po 400 evra bidejki e istiot clen od zakonot... Veruvaj znam od prva raka :toe:
Od koja prva raka be, a si cul ti za prekrsoci u stek, mu gi bapnuvas dvata prekrsoci u ista prijava. Nego ako go pustat za edniot toa e minus na sudot. Toa mu e osnov na sudot za poteska kazna

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom