Football Manager 2014

• Креатор на темата Креатор на темата jovanovski
  • Време на започнување Време на започнување
a ja be ziam igrac, dosta go plativ, i sea del od timot mi e a nema uste rabotna dozvola, a neli obicno pred da potpise toa se sreduva, t.e. otkako ke potpise, pa dobiva rabotna dozvola i e del od klubot, e tuka vleze u chelsea a uste nema rabota dozvola, i celo leto apply pravam, tamu vo delot kade mozes da mu ponudis nov dogovor, dzaba, ne mu dadoa i sea ne mozam ni vo LS da go igram haha. abe da ti se namocam u igrata shugava, eden od najlosite FM.

nego ima li nekoj od vas korner seting da nabaci, za 2.2 patchot, zasto ova ne e humano sto se desava.

Одлично завршена прва сезона со Лацио, 3то место позади Јувентус и Рома и директен пласман во Лигата на шампиони.
Со речиси ист состав успеав да нанижам 21 победа 8 ремија и 9 порази со гол разлика од +24. Најдобар напад во лигата со 63 постигнати голови.
Прв стрелец во тимот Мирослав Клосе со 15 постигнати голови а најдобар асистент воедно и најдобар играч Антонио Кандрева со 13 асистенции и 7 голови.

Што се однесува на трансферите се засилив со Марко Капуано во одбраната, го земав од Пескара за 6 милиони евра на рати, одличен трансфер испадна на крај, супер сезона изигра.
Во везниот ред се засилив со Жоргињо од Верона кого го платив 11 милиони на рати, не импресионираше којзнае колку ама задоволен сум за прва сезона, на 28 натпревари постигна 2 гола и 1 асистенција со просечен рејтинг од 6.91.
На фри трансфер го земав Владимир Стојковиќ како резерва за Маркети пошто шконот Бериша неможев да го гледам а од друга страна Лорик Цана ми беше зацементиран во стартна постава и втор капитен. :icon_mrgr:

За следната сезона догоровен ми е Самуел Ето да пристигне во Рим.

И на крај за формацијата, 3-4-1-2 креирана според филозофијата на Луј Ван Гал. :D
Еве го стартниот состав.

Маркети​

Дијас - Цана - Капуано​

Каванда - Жоргињо - Ледесма - Лулиќ

Кандрева​

Клосе - Балде Кеита
Од резервистите највеќе шанса добија Стефан Раду во одбраната кој ги мењаше Цана и Капуано. Андре Дијас изигра вкупно 42 утакмици сезонава, изгина со 35 години.
Конко и Винициус Фреитас ги мењаа Каванда и Лулиќ и во средниот ред Онази место Жоргињо, Биља се мачеше со повреди цела сезона, ќе лета летово.
На плејмејкерската позиција на Кандрева ги имав Едерсон и Фелипе Андерсон кои беа камења па многу ретко ги ставав во игра.
Во нападот Флокари и Постига ги мењаа Клосе и Кеита, а во последните 10тина кола од младинскиот погон го извадив Мамаду Тункара кој успеа да забележи и 2 погодока.

Тоа е тоа, се гледаме на крај на трансфер период.:)

Сезона 2026-2027 овој Тихо е ненормален,пола милијарда ми даде за трансфери,а Интер е убедливо прв во Италија.Имам склопено одличен тим,само педерот уште не сака да изгради нов стадион.Да успеам тоа барање да го прогурам некако да почне да го гради стадионот,одма го бришам сејвот,ама клошар жут,голем инает е.

a ja be ziam igrac, dosta go plativ, i sea del od timot mi e a nema uste rabotna dozvola, a neli obicno pred da potpise toa se sreduva, t.e. otkako ke potpise, pa dobiva rabotna dozvola i e del od klubot, e tuka vleze u chelsea a uste nema rabota dozvola, i celo leto apply pravam, tamu vo delot kade mozes da mu ponudis nov dogovor, dzaba, ne mu dadoa i sea ne mozam ni vo LS da go igram haha. abe da ti se namocam u igrata shugava, eden od najlosite FM.

nego ima li nekoj od vas korner seting da nabaci, za 2.2 patchot, zasto ova ne e humano sto se desava.
Не е прв пат да се деси тоа и порано се има дешавано. Не ми текнува кој менаџер беше, исто со Челси играв, земав играч (не беше некои големи пари, али ипак...) и после дупи вака. Мислам за Симе Вршаљко дека беше ама не може да ми текне. Боље да не му дадат ич, него да дадеш парички, па после и плата да му даваш. Чарето е да го дадеш у некоја земја каде најбрзо се добива државјанство (секако земјата од ЕУ да биде).

Иначе со Саутемптон ја почнав новата сезона, во Комјунити Шилд ги плеснав Сити 3-1 (Џеко им збрца 2 гола), сеа по 3 кола иам 7 бода али има неколку нови играчи па да се уиграат малце. Клајн отиде јабана до ноември месец, па Марио го играм прв десен бек, замена негова Белуски (го земав како фри агент, централен е, али покрива и за десно). Куне и Форстер си се на голот, таму решив да не менувам. Не менував ни на лев бек, Бертранд го откупив за 7.5м плус Муру. Централно новината ми е само Дориа, партнери со Умтити, замени Фонте и Гардош (Страндберг го дадов на позајмица). Најголемата конкуренција е во средината. Ванијама, Шнајдерлин, го откупив Таидер (го шитнав Корк), Верати на позајмица, Ворд Праус, и Ерера од Јунајтед на позајмица. Мада последниве двајца почесто ги играм како AMC со оглед дека таму ги имам Рамирез, Станциу, Тадиќ (кој се повреди скоро 2 месеци на почеток) и Пропер (од Витесе на фри). Последниов не знам колку ќе игра, ама нека седи, долга е сезоната. Тадиќ се мислев да го шитнам, ама решив да му дадам шанса. Даде 15 гола, ама повеќето во првиот дел од сезоната, после се изгуби. Не му е природна AMC/AMCL, можда затоа. И во напад Џеко, Видра, Лонг и Џеј Родригез.
Не можам да се отерасам од типови како Маја Јошида, Анан (се заебав што го земав на фри) и Хоивелд (кој барем на позајмица го давам) и Дејвис старчето на гол.

Не е прв пат да се деси тоа и порано се има дешавано. Не ми текнува кој менаџер беше, исто со Челси играв, земав играч (не беше некои големи пари, али ипак...) и после дупи вака. Мислам за Симе Вршаљко дека беше ама не може да ми текне. Боље да не му дадат ич, него да дадеш парички, па после и плата да му даваш. Чарето е да го дадеш у некоја земја каде најбрзо се добива државјанство (секако земјата од ЕУ да биде).

Иначе со Саутемптон ја почнав новата сезона, во Комјунити Шилд ги плеснав Сити 3-1 (Џеко им збрца 2 гола), сеа по 3 кола иам 7 бода али има неколку нови играчи па да се уиграат малце. Клајн отиде јабана до ноември месец, па Марио го играм прв десен бек, замена негова Белуски (го земав како фри агент, централен е, али покрива и за десно). Куне и Форстер си се на голот, таму решив да не менувам. Не менував ни на лев бек, Бертранд го откупив за 7.5м плус Муру. Централно новината ми е само Дориа, партнери со Умтити, замени Фонте и Гардош (Страндберг го дадов на позајмица). Најголемата конкуренција е во средината. Ванијама, Шнајдерлин, го откупив Таидер (го шитнав Корк), Верати на позајмица, Ворд Праус, и Ерера од Јунајтед на позајмица. Мада последниве двајца почесто ги играм како AMC со оглед дека таму ги имам Рамирез, Станциу, Тадиќ (кој се повреди скоро 2 месеци на почеток) и Пропер (од Витесе на фри). Последниов не знам колку ќе игра, ама нека седи, долга е сезоната. Тадиќ се мислев да го шитнам, ама решив да му дадам шанса. Даде 15 гола, ама повеќето во првиот дел од сезоната, после се изгуби. Не му е природна AMC/AMCL, можда затоа. И во напад Џеко, Видра, Лонг и Џеј Родригез.
Не можам да се отерасам од типови како Маја Јошида, Анан (се заебав што го земав на фри) и Хоивелд (кој барем на позајмица го давам) и Дејвис старчето на гол.
Најголемата грешка е што си го дал ламберт.... Како ТМ дава 20+ гола во сезона

Најголемата грешка е што си го дал ламберт.... Како ТМ дава 20+ гола во сезона
Ам, веќе е даден, играм со најновиот апдејт. Затоа ги нема Лалана, Ловрен, Чејмберс, Ламберт. Не сум мрднат да ги давам. :D

Мада у мојата тактика нема ТМ, имам лево треквартиста и десно deep lying forward, таква е тактиката. Тешко е да се најдат баш такви играчи али ок се и овие. Чим Лонг успеа 22 гола да даде, што останува за Џеко сеа. :D

Каков прсврт уште не ми се верува. Задоволен бев и со минимален пораз а на крај.. :D
aaaaaa.png

Ова се случува на секој менаџер и не е баг, туку е правило. Ти си земал играч кој добил кондициона виза т.е. може да биде во твојот клуб но нема право да настапува дур не добие државјанство од држава од ЕУ. Затоа боље не прифаќајте трансфери со таква дозвола, освен ако не се 18 годишни јужноамериканци кои може да ги пратите 2 години во Хрватска или Белгија да добијат државјанство.

Иам проблем со играта...си играм нормално,доаѓа некаде 2-3 септември и укочува цел лаптоп,ништо не работи и морам да активирам task manager и ми се гаси сама после тоа играта..

Да прашам зошто кај овој човек што ја игра играта на крајот од утакмицата е вака:
6U5OZ07.png

Додека кај мене има само црна позадина, го нема она тревата на стадионот, кај делот во Report и Latest Event Updates ништо нема, односно како да не работат воопшто. До што е проблемот?
Изгледа има улога она Cache или пак Default skin. Јас користам Base skin v2.

Иам проблем со играта...си играм нормално,доаѓа некаде 2-3 септември и укочува цел лаптоп,ништо не работи и морам да активирам task manager и ми се гаси сама после тоа играта..

@Џонтра Волта е задолжен за тие работи...

Заради вашите препукување на темава сум стиснал Надгледувај тема, жими се. :icon_lol:

Мрднат е Ѓорче, сигурно коа му стига известување дека сум пишал на темава се смешка и си мисли дека ми се багнала играва. Амаааааа неееееееееееееееееема веќе!!!!!!!

бтв, овој Лотито е крајно ментален човек маме му ебам, па добро бе свињо дебела гнасна место сега кога освоив 3то место да ми дадеш многу пари да напраам јака екипа и да се борам за титула ти ми даваш 850 000 евра, што кур да праам со тие пари?
Ни Ванчо Шиков неможам да го зеам со тие пари.

Мрднат е Ѓорче, сигурно коа му стига известување дека сум пишал на темава се смешка и си мисли дека ми се багнала играва. Амаааааа неееееееееееееееееема веќе!!!!!!!

бтв, овој Лотито е крајно ментален човек маме му ебам, па добро бе свињо дебела гнасна место сега кога освоив 3то место да ми дадеш многу пари да напраам јака екипа и да се борам за титула ти ми даваш 850 000 евра, што кур да праам со тие пари?
Ни Ванчо Шиков неможам да го зеам со тие пари.
Мене во Волвс ми даваа поголем буџет коа влегов у прва лига бе :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom