Не е прв пат да се деси тоа и порано се има дешавано. Не ми текнува кој менаџер беше, исто со Челси играв, земав играч (не беше некои големи пари, али ипак...) и после дупи вака. Мислам за Симе Вршаљко дека беше ама не може да ми текне. Боље да не му дадат ич, него да дадеш парички, па после и плата да му даваш. Чарето е да го дадеш у некоја земја каде најбрзо се добива државјанство (секако земјата од ЕУ да биде).
Иначе со Саутемптон ја почнав новата сезона, во Комјунити Шилд ги плеснав Сити 3-1 (Џеко им збрца 2 гола), сеа по 3 кола иам 7 бода али има неколку нови играчи па да се уиграат малце. Клајн отиде јабана до ноември месец, па Марио го играм прв десен бек, замена негова Белуски (го земав како фри агент, централен е, али покрива и за десно). Куне и Форстер си се на голот, таму решив да не менувам. Не менував ни на лев бек, Бертранд го откупив за 7.5м плус Муру. Централно новината ми е само Дориа, партнери со Умтити, замени Фонте и Гардош (Страндберг го дадов на позајмица). Најголемата конкуренција е во средината. Ванијама, Шнајдерлин, го откупив Таидер (го шитнав Корк), Верати на позајмица, Ворд Праус, и Ерера од Јунајтед на позајмица. Мада последниве двајца почесто ги играм како AMC со оглед дека таму ги имам Рамирез, Станциу, Тадиќ (кој се повреди скоро 2 месеци на почеток) и Пропер (од Витесе на фри). Последниов не знам колку ќе игра, ама нека седи, долга е сезоната. Тадиќ се мислев да го шитнам, ама решив да му дадам шанса. Даде 15 гола, ама повеќето во првиот дел од сезоната, после се изгуби. Не му е природна AMC/AMCL, можда затоа. И во напад Џеко, Видра, Лонг и Џеј Родригез.
Не можам да се отерасам од типови како Маја Јошида, Анан (се заебав што го земав на фри) и Хоивелд (кој барем на позајмица го давам) и Дејвис старчето на гол.