Рудници и
ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Бројкиве ми се ептен комунистички стил - националната авиокомпанија ја зголеми флотата за 100%.Сега имаме 2 авиони.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
...имаш некоја идеа.., или само онака рекреативно ќе трчашСо душа го чекам Септември. Може и да ме нема на интернет од што ќе бидам растрчан по инвеститори.
Сами ако не се опрајме никој нема да не опраи. Македонецот не купува еден домашен производ, а сакаме висока плата и јак стандард. Јасно ми е дека неможи македонија да произведува висока технологија или автомобили, ама кога некој ми купува третокласни странски прехрамбени производи (наменети за балкански - пазар) ми се повраќа.
Одбираме третокласна Милка и Дорина, а ги игонорираме Европа и Витаминка. Одбираме грчка фета и павлака, а ги игнорираме македонските. Одбираме грчка маслинка, а ги игнораме дојранските. За густи сокови обавезно словенски некои или она никаквион браво. Користиме некое сончогледово масло од Србија, исто и брашно. Па и српскана вода Јана повеќе се троши него Пелистерка. Сувемеснато првен гледаме да е српско. Стекот мора од супермаркет некој увоз од словенија итн итн итн итн, знаеш колку има вакви примери... Исто така, место да купуваме главно од локалната продавница, нашиве курнази палат кола да одат до супермаркет и да им го полнат џебот на газдите од тинекс и кам, за 2 - 3 денари заштеда.
Гледај сеа што прават Албанциве. Некогаш идат во Прилеп да пазарат и не купуваат јајца од македонски фарми, туку си бараат јајца од везе шари-албанска фарма, без разлика што цената им е 1 денар поскапа (по јајце, 32 денари за табла). Обавезно земаат брашно од жито полог, иако е катастрофа квалитет. Исто така одат во единствената турска аптека во прилеп. Да имавме бар малку совест како нив, подруго ќе беше.
Последниот член ми се ‘‘допаѓа‘‘..... особено она: ‘‘нема да се применува граѓанското право!‘‘.... Јас мислам дека во зоните треба и да се укинат и прописите од областа на кривично право на РМ.... Да ти се плукнам во Уставниот! Што работат овие!? Каде го има тоа укинување на легислатива, на граѓански права на територија на една држава!? На едно место важи, на друго не важи!..... Во Гвантанамо!?
..почнуваат веќе да ландараат , очигледно полека им секнуват идеи или мудата им се толку веќе стиснати во кредиторските менгемиња , што не можат ни уфффф да кажат кога од нив се бараат отстапки кои се граничат со лудост....и навлегуваат во зона на злосторничко здружување против народот и државата...Последниот член ми се ‘‘допаѓа‘‘..... особено она: ‘‘нема да се применува граѓанското право!‘‘.... Јас мислам дека во зоните треба и да се укинат и прописите од областа на кривично право на РМ.... Да ти се плукнам во Уставниот! Што работат овие!? Каде го има тоа укинување на легислатива, на граѓански права на територија на една држава!? На едно место важи, на друго не важи!..... Во Гвантанамо!?