Ne se oni krivi deca se neznaat deka dolg treba da se vrati.Vladata otpisuva dolgovi na siromasite (i partiskite vojnici), mmf ke ni otpise na nas i tako dalje...
![]()
А што е наградата?Nagradno prasanje: kade otidoa 92% od dolgot?
Seriozno prasanje bese...А што е наградата?
Еве дел од одговорот
http://www.sky.mk/biznis/22708-makedonija-najmnogu-investira-na-karibite
Сериозно, ти што мислиш каде отидоа тие пари?Seriozno prasanje bese...
Najgolem del otidoa kaj obicnite gragjani. Ti tie kje treba da gi vratat. Procitaj bugjetski trosenja. Duri i sk14 e vo skopje ne e vo aruba.Сериозно, ти што мислиш каде отидоа тие пари?
Лично е*ан денар немам видено од тие пари. Или сум необичен граѓанин или нешто не ти штима теоријата.Najgolem del otidoa kaj obicnite gragjani. Ti tie kje treba da gi vratat.
Ова страв да те фати......А што е наградата?
Еве дел од одговорот
http://www.sky.mk/biznis/22708-makedonija-najmnogu-investira-na-karibite
Abe ni luk jal ni luk mirisal. Pola narod zivee od drzaven dolg 95 % se leci na toj. A ti go baras vo sent kits end nevis malku relano ajde. Duri i strujata sto ja iskoristi e da ja napisel porakava doprinese 2 deni kon drzavniot dolg.Лично е*ан денар немам видено од тие пари. Или сум необичен граѓанин или нешто не ти штима теоријата.
А за враќањето си во право, народот ќе враќа.
Веројатно си во право.Abe ni luk jal ni luk mirisal. Pola narod zivee od drzaven dolg 95 % se leci na toj. A ti go baras vo sent kits end nevis malku relano ajde.
Ni noviot ni stariot...samite glasaci se krivi. 99% glasaat za povekje dolgovi. Kako i da e posle branko grujo mmf i sb kje im bidat krivi.Веројатно си во право.
Ама има и уште појака додатна работа која е многу тешко да се вметне во било која дебата. Кредити на фирми и домаќинства демек приватен сектор. Не знам дали се прави, ама постои логика во аргументот сите што живеат од администрации, субвенции масовно и колективно да се задолжат до коска.
Оти народ ко народ е непредвилдив. Првиот момент кога ќе се смени власт какви што сме одмаздољубиви - прво на што помислува новиот е да ги истера поданиците од стариот или најмалку да им ги намали платите примањата па своите да си ги форсира. Ама ако се задолжени до коска си го ебал новиот, нема бркање.![]()
1/100 od 10784 mil e 108 mil a ne 600 mil (11400-10800mil) a interesno? inaku ne e greska na IMF ova tuku sto e ?The GDP of Macedonia in 2013 was $11.415 billion, which is increase of 1.05% from 10.784 Billion $ in 2012 (IMF, 2014).
yup...were getting there allright...
1.05%
И во Југославија печатеа пари бес конторола и за крајот еден леб и млеко коштаја 10000000 динариА дали може на пример ете Македонија борчи (претпоставувам) 4 милијарди евра или (отприлика) 250 милијарди денари, и сега премиеро му наредва на гувернеро на народна банка да испечати една новчаница од 250 милијарди денари и му ја дава на тие странците и сме одборчени.