Креационизам наспроти еволуционизам

Член од
23 август 2014
Мислења
16
Поени од реакции
3
Јас одамна имам мислење. Мирољуб Петровиќ, не е никаков научник. Не може Адвентистички платеник,ванаби др. научник да кажува што е а што не е. Шарлатан прва класа. Освен што се јавува по разно разни емисии со никаков кредибилитет, нема ниедно научно дело. Можеше барем некој научник да земеш за пример.
Zabludata e intelektualna potreba na sekoja individua,
Ti kako i site drugi tvrdis nesto bez da proveris dali e taka, covekot e pravoslavec i toa go kazal sto pati na mn emisii i predavanja a toa so on go iznesuva vo negovite predavanja ne se negovi pronajdoci pa da kazuva ova ili ona on samo spodeluva toa so nasol odnosno dokazi protiv evolucijata kako u slucajot so Robert Gentry (naucnik) ama ti kako sto kazav zatvaras oci pred faktite i dokazite kako i site drugi koi sto ziveat vo zabluda sigurno ne si gi ni gledal videata a si donel zaklucok.
https://www.youtube.com/watch?v=q45cMXu6VVo

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Zabludata e intelektualna potreba na sekoja individua,
Ti kako i site drugi tvrdis nesto bez da proveris dali e taka, covekot e pravoslavec i toa go kazal sto pati na mn emisii i predavanja a toa so on go iznesuva vo negovite predavanja ne se negovi pronajdoci pa da kazuva ova ili ona on samo spodeluva toa so nasol odnosno dokazi protiv evolucijata kako u slucajot so Robert Gentry (naucnik) ama ti kako sto kazav zatvaras oci pred faktite i dokazite kako i site drugi koi sto ziveat vo zabluda sigurno ne si gi ni gledal videata a si donel zaklucok.
https://www.youtube.com/watch?v=q45cMXu6VVo
1. Не е православец информирај се малку
2. Ниаков научник не е.
3. Никакви досега докази нема понудено, воопшто во животот. Ниту свои ниту туѓи.
4. Јас никакво тврдење не изнесов.

Член од
23 август 2014
Мислења
16
Поени од реакции
3
1. Не е православец информирај се малку
2. Ниаков научник не е.
3. Никакви досега докази нема понудено, воопшто во животот. Ниту свои ниту туѓи.
4. Јас никакво тврдење не изнесов.
pa jas rekov deka e pravoslavec zatoa sto sum gledal mn negovi predavanja vo koi toj veli deka e pravoslavec duri i napisa kniga za toa http://www.cps.org.rs/Knjige/pravoslavlje_za_pocetnike.pdf i ne rekov za nego naucnik nego za Robert Gentry koj sto iznesil neoborlivi dokazi koi potvrduvaat deka bog postoi, za toa "tvrdis" e moja greska i ne e ni bitno ne e biten MP jas zboruvam za dokazite koi sto gi iznesuvaat naucnicite od koi mn tvrdat deka svetot e stvoren i deka postoi tvorec (super intelegentno bitite)

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
pa jas rekov deka e pravoslavec zatoa sto sum gledal mn negovi predavanja vo koi toj veli deka e pravoslavec duri i napisa kniga za toa http://www.cps.org.rs/Knjige/pravoslavlje_za_pocetnike.pdf i ne rekov za nego naucnik nego za Robert Gentry koj sto iznesil neoborlivi dokazi koi potvrduvaat deka bog postoi, za toa "tvrdis" e moja greska i ne e ni bitno ne e biten MP jas zboruvam za dokazite koi sto gi iznesuvaat naucnicite od koi mn tvrdat deka svetot e stvoren i deka postoi tvorec (super intelegentno bitite)

Дали воопшто знаеш што е науката и кои луѓе воопшто може да се наречат научници?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Исти осећај родитељске љубави има и
Бог. Његова највећа жеља је да има
своје дете, односно своју децу. Али,
као што је свима познато да деца могу
да се окрену против родитеља, и да од
најдивнијих бића (док су мала) постану
највећи непријатељи родитељу (кад од-
расту), тако је и Бог знао, пре него што
је створио људе, да постоји могућност
9
Зашто православље?да се нека Његова деца окрену против
Њега и да постану Његови највећи не-
пријатељи.

Ова е извадок од таа книгата.
Прашањето до тебе е дали круша под круша паѓа?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
:pos:Докази дека бог постои? :pos: Не се родил маж уште кој што тоа го докажал.
Инаку Петровиќ се има изјаснето како многу што во својот живот, по потреба е се што ќе треба. Избркан од магистратура на Факултетот за геологија во Белград поради своите квази научни методи. Нормално дека со такви квази научници и ќе се дружи.

Член од
23 август 2014
Мислења
16
Поени од реакции
3
Исти осећај родитељске љубави има и
Бог. Његова највећа жеља је да има
своје дете, односно своју децу. Али,
као што је свима познато да деца могу
да се окрену против родитеља, и да од
најдивнијих бића (док су мала) постану
највећи непријатељи родитељу (кад од-
расту), тако је и Бог знао, пре него што
је створио људе, да постоји могућност
9
Зашто православље?да се нека Његова деца окрену против
Њега и да постану Његови највећи не-
пријатељи.

Ова е извадок од таа книгата.
Прашањето до тебе е дали круша под круша паѓа?
Дали воопшто знаеш што е науката и кои луѓе воопшто може да се наречат научници?
da samo tie sto ja zastapuvat evolucijata samo tie se naucnici drugite poima nemat ;)[DOUBLEPOST=1408899606][/DOUBLEPOST]
:pos:Докази дека бог постои? :pos: Не се родил маж уште кој што тоа го докажал.
Инаку Петровиќ се има изјаснето како многу што во својот живот, по потреба е се што ќе треба. Избркан од магистратура на Факултетот за геологија во Белград поради своите квази научни методи. Нормално дека со такви квази научници и ќе се дружи.
pa ete site pravite edno isto nikoj ne go gledal videoto a site plukate i mesate babi i zabi Miroljub Petrovic ne e biten bitno e sto kazuvaat naucnicite odnosno nivnite dokazi ocigledno ne si go gledal videoto a komentiras

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
da samo tie sto ja zastapuvat evolucijata samo tie se naucnici drugite poima nemat ;)
Научниците се луѓе кои не прифаќаат дадена „вистина“ туку се обидуваат да дојдат до одговори преку истражување.

Член од
23 август 2014
Мислења
16
Поени од реакции
3
Проблемот е тоа што ти не можеш тоа да го разбереш. Секој обид да се допре до твојот ум е залуден, едноставно премногу е затворен.
tvoite naucnici velat deka zivo nastanuva samo od zivo (nemoze od kamen da nastane covek) pa kako togas nastanal covekot slucajno li, cij um e zatvoren pa sam Darvin vo predgovorot na knigata kazuva deka knigata ne se zasnova na dokazi deka e samo teorija vie velite naucnicite velat vaka i vaka epa tie tvoi naucnici nemat nikakov dokaz deka teorijata na evolucija e vistinska znaci ne mozat da ja izvedat vo labaratorija dodeka ja ti davam video na naucnik koj so dokazi go potvrduva kreacionizmot deka svetot e mn mlad znaci naucni fakti ama sepak na krajot mojot um e zatvoren

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
tvoite naucnici velat deka zivo nastanuva samo od zivo (nemoze od kamen da nastane covek) pa kako togas nastanal covekot slucajno li, cij um e zatvoren pa sam Darvin vo predgovorot na knigata kazuva deka knigata ne se zasnova na dokazi deka e samo teorija vie velite naucnicite velat vaka i vaka epa tie tvoi naucnici nemat nikakov dokaz deka teorijata na evolucija e vistinska znaci ne mozat da ja izvedat vo labaratorija dodeka ja ti davam video na naucnik koj so dokazi go potvrduva kreacionizmot deka svetot e mn mlad znaci naucni fakti ama sepak na krajot mojot um e zatvoren
Само да ти кажам дека многу ми е жал што постојат вакви случаи како тебе во 21 век. Нема да објаснувам , своето веќе го кажав.

Член од
23 август 2014
Мислења
16
Поени од реакции
3
toa
Само да ти кажам дека многу ми е жал што постојат вакви случаи како тебе во 21 век. Нема да објаснувам , своето веќе го кажав.
toa li e tvojot argument deka mojot um e zatvoren :pos: koe tvoe go kaza nisto ne kaza, jas iznesuvam vistina dodeka ti se bavis so mojot um
eve ti uste edno u slucaj prvoto da ti e malku

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Проблемот е тоа што ти не можеш тоа да го разбереш. Секој обид да се допре до твојот ум е залуден, едноставно премногу е затворен.
travelch,

форумов е пун со членови чии умови се „отворени„, а штом им споменеш верски учења, истите тие умови аутоматски се затвараат...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
travelch,

форумов е пун со членови чии умови се „отворени„, а штом им споменеш верски учења, истите тие умови аутоматски се затвараат...
то е едно од чудата на религијата - ти го затвора умот

Kajgana Shop

На врв Bottom