- Член од
- 10 август 2014
- Мислења
- 14
- Поени од реакции
- 11
@simpleman koj del ne go razbirass?Potvrdata od BKK za promena na status e ccista prevara, a kako osnov za dobivanne proishod ne znam dali mozze.
@simpleman koj del ne go razbirass?Potvrdata od BKK za promena na status e ccista prevara, a kako osnov za dobivanne proishod ne znam dali mozze.
Drugar sigurno i nesto drugo ne e vo red vo molbata ili nekoj dokumnet ne e vo red ili nekoj potpis fali cim pisi deka prepiskata e neredovna. Vie izgleda ne se imate razbrano dobro preku telefon. Mu go kaza brojcero i od koja godina si ? A da koga ke gi podnesuvas dopolnitelnite dok ke treba izvod od majkati i od dedo ti istio i sveditestvoto a izvodite se razbira prevedeni i legalizirani i molba zaedno so nivDobar den.se javiv I mi kazaa deka e potrebno dopolnitelen dokument.e sega imam svidetelstvo od na majka mi tatko.dali e potrebno izvod od majka mi da prevedam na bugarski?pozdrav
2468 Фала ти на одговорот и сега според ова излегува дека указ може да се добие и без поднесување на дополнителни документи со малку среќа но не е за сите така ПоззНа интервју бев лани крај на мај или почеток на јули, немаме роднини со БГ пасош а во моментот на интервјуто имавме уште статус на студенти во македонија. Ваљда срека е, а можеби и врски бидејки пред да аплицирам 2-3 години барав луге сигурни ми беше страв да не ме зафркне некој а реално ни еден посредник не те зафркнува сите истата процедура ја вршат.
Zdravo,dva pati se javuvav i dva pati pod toj broj mi kazuva moe ime i prezime.i mi kaza deka treba dokument za bugarsko poteklo,prasav dali moze svidetelstvo mi kaza deka moze ako tamu pisuva bugarski graganin.slednata nedela ke gi podnesam dokumentite,za kolku vreme posl toa se vraka mojot broj vo redovna procedura?blagodaramDrugar sigurno i nesto drugo ne e vo red vo molbata ili nekoj dokumnet ne e vo red ili nekoj potpis fali cim pisi deka prepiskata e neredovna. Vie izgleda ne se imate razbrano dobro preku telefon. Mu go kaza brojcero i od koja godina si ? A da koga ke gi podnesuvas dopolnitelnite dok ke treba izvod od majkati i od dedo ti istio i sveditestvoto a izvodite se razbira prevedeni i legalizirani i molba zaedno so niv
Za eden mesec od prilika.... sega so tehnickata vlada moze i podolgoZdravo,dva pati se javuvav i dva pati pod toj broj mi kazuva moe ime i prezime.i mi kaza deka treba dokument za bugarsko poteklo,prasav dali moze svidetelstvo mi kaza deka moze ako tamu pisuva bugarski graganin.slednata nedela ke gi podnesam dokumentite,za kolku vreme posl toa se vraka mojot broj vo redovna procedura?blagodaram
на кој број се јавувате и дали може да се зборува на македонскиZdravo,dva pati se javuvav i dva pati pod toj broj mi kazuva moe ime i prezime.i mi kaza deka treba dokument za bugarsko poteklo,prasav dali moze svidetelstvo mi kaza deka moze ako tamu pisuva bugarski graganin.slednata nedela ke gi podnesam dokumentite,za kolku vreme posl toa se vraka mojot broj vo redovna procedura?blagodaram
Од Бугарскиот културен клуб чекаат дозвола од правосудство од каде би требало да биде одобрено во текот на септември или октомври, за да можат да издаваат уверенија за произход и врз основа на декларации заверени на нотар,значи да можат да земаат потврди и тие што немаат роднини со бг пасоши.Уште еднаш ќе напоменам дека уверението од БКК врши работа за добивање на државјанство,бидејќи клубот е организација која го издава документот за докажување на произход согласно законот за бугарите кои живеат надвор од Бугарија,регистрирана е во ДАБЧ.И на крај сите што се во постапка за државјанство,што се вратени на дополнителна,што имаат аплицирано за произход а немаат никаков документ како доказ,а имаат роднина до втор братучед со бг пасош нека појдат во Бугарскиот клуб во Струмица да си извадат уверение,со кое ќе завршат работа.
Од февруари и за произход бараат документ како доказ,е сега директно во ДАБЧ во Софија побрзо оди работата ако имаш поднесено таму.Најдобро ти е ако немаш во фамилијата со бг пасош,да почекаш да почнат да издаваат потврди од клубот со изјави само.Drugar jas imam podneseno dokumenti za proizhod oktomvri mesec vo bugarskiot konzulat vo bitola,no seuste proizhodot nee stasan.poveke pati gi imam kontaktirano i mi vikaat prasaj sleden mesec za dva meseci nemame nisto dobieno,posledno mi rekoa deka ocekuvale posta da dobijat septemvri mesec prasaj .mi nemaat nisto receno pobarano da dostavam nekoj dopolnitelen dok,a veke 11meseci cekam.
sto ke treba da prevzemam da napravam ako ne dojde i sledniov mesec proizhodot?,da vakam potvrda od klubot i sam da ja dostavam ili...?a familija nemam sto imat bg pasos.
ako mozes da mi dades nekoj sovet sto da pravam odnapred ti blagodaram.
oti mnogu vreme cekam nisto nemam dobieno neznam sto da pravam kako da e ubrzam procedurava
Од февруари и за произход бараат документ како доказ,е сега директно во ДАБЧ во Софија побрзо оди работата ако имаш поднесено таму.Најдобро ти е ако немаш во фамилијата со бг пасош,да почекаш да почнат да издаваат потврди од клубот со изјави само.
podneseno imam vo generalnoto konzulatstvo vo Bitola,mozebi i zatoa posporo odi procedurata so postata primanje isprakanje,bez da se dostavi potvrda od klubot tesko deka ke stasa proizhodot znaci?Од февруари и за произход бараат документ како доказ,е сега директно во ДАБЧ во Софија побрзо оди работата ако имаш поднесено таму.Најдобро ти е ако немаш во фамилијата со бг пасош,да почекаш да почнат да издаваат потврди од клубот со изјави само.
site vie so imate podneseno dokumenti preku konzulatot, znaci so nemate direkno vo sofija dokumentot od bugarskiot klub ne vi brka rabota ne go zemaat tamu dzabe ne go vadete... provereno ! pozzpodneseno imam vo generalnoto konzulatstvo vo Bitola,mozebi i zatoa posporo odi procedurata so postata primanje isprakanje,bez da se dostavi potvrda od klubot tesko deka ke stasa proizhodot znaci?
a koja bi bila procedurata?
da izvadam potvrda od klubot i ke treba da ja dostavam vo konzulatot i da cekam da mi go izdadat proizhodot ili ?
pa togas sto treba da napravime sto e potrebno da se dostavit za da zememe proizhod?site vie so imate podneseno dokumenti preku konzulatot, znaci so nemate direkno vo sofija dokumentot od bugarskiot klub ne vi brka rabota ne go zemaat tamu dzabe ne go vadete... provereno ! pozz