ПИВОЛЕНД 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве ме и мене. Напуштив на пола Д Џон.

- Бени мени не ги ни приметив дека се таму.
- Малце ги фатив Хроматик и Проблем Солвд.
- Незнам дали сум само јас, ама очекував малце повеќе од Бодан и Кокан. Перфектна изведба, но повеќе ми личеше на психоделичен рок џем. Ама ми го направија кејфот.
- Д Џон онака. Си дрмкаа нешто. Битно игравме сите.

Пивата горе доле се исти како што ви кажаа погоре. Т.е тоа се евтините. Имате и од 130, 150, 300 итн.

Поздрав и до веселата кајгана дружина. Се гледаме повторно деновиве. :D

70 denari Dab. Malce izvetrean bese ali okej se uklopi posle 5-6 zidarski ispieni prethodno. Ko za sreda solidna posetenost. Minus za organizatorot so ne se potrudile bar trevata da ja iskosat na brdoto. Najkuliracko mesto bez konkurencija.
Od skara bi vi go preporacal standot na Goce 2000. Lani se ubiv od jadenje pa eve i godinava.Solidni ceni,kvalitet i si turas salata i kompir kolku sakas. Utre pauza pa u petok zdravje pak. :)

Бев на промоцијата на албум во Хавана зимава и имам одлични импресии од нив, очекувам да бидат одлични и денес. Одличен инструментален прогресив рок имаат.

Тие што викате само за Мизар што ќе одите, слушнете ги Хроматик Поинт или пак Смат, кои ќе направат одлична атмосфера, посебно според тоа каква публика имаат. СИЗ слободно скокнете ги, ептен хипстерски бенд составен од тапанар и вокал гитарист кој се дере на моменти.
Прог метал не рок. Learn the difference, young padawan.

300 ден за лондон............................ не вреди ................... лашко црно подобро лизга
Покрај добрата дружина, не ни приметив кој кога свири/пее. Само во позадина слушав дека е некој рок ритам и толку. :D јбга, поинтересни беа кајганџииве. (y)

300 ден за лондон............................ не вреди ................... лашко црно подобро лизга
Покрај добрата дружина, не ни приметив кој кога свири/пее. Само во позадина слушав дека е некој рок ритам и толку. :D јбга, поинтересни беа кајганџииве. (y)
Моментот коа ни` требаше поише време да се наканиме да тргнеме од парк дури откако сите се исчекавме да се собереме.[DOUBLEPOST=1408613551][/DOUBLEPOST]
Како бе може наши пива да пиете? Не ви е мерак нешто ново да пробате?
До негде се сложувам со тебе.. ама до моментот кога цена не би играла фактор еден према четири а состојбата на изветреаност е да не речам 100% сигурна пошо слабо им се троши па ваљда и ќе нагазиш на боца од минатиот пиволенд.
Пиволендод најчесто го посетувам само ради пиење пиво, никад не ме занимало кој како настапувал, нит пратам некои ха-це бендови. Минатиот коа бев, нагазив на некоја латино-кубанска вечер, добро поминав... А се дешавало дали на некоја од македонскиве групи тука што ги воздигнувате над совршенството, да поминам ептен шити.
Еден добро пиша погоре, а тоа е од година у година се поише се концентрираат на бендови а помалку на пиво... така да не е ни чудо пиволендот на крај да заврши на школка, со штандови исклучиво на македонски пива alias класична свирка.

Последно уредено:
Прог метал не рок. Learn the difference, young padawan.

Тоа мислев а погрешно напишав. Сеедно, мрднати се од бендот, свиреа тотално други солажи од тие што ги имаат оригинално во песните. Кој примети, примети.[DOUBLEPOST=1408616378][/DOUBLEPOST]
Што знам, Златен даб пијам само кога нема Скопско. :D Дури и тогаш повеќе преферирам Туборг. :D
А и башка уште не сум се одлучила дали да одам или не... :icon_mrgr:

Праиш огромна ама огромна грешка. Батали локал-патриотизам и навика, Даб е боље. :D

Тоа мислев а погрешно напишав. Сеедно, мрднати се од бендот, свиреа тотално други солажи од тие што ги имаат оригинално во песните. Кој примети, примети.[DOUBLEPOST=1408616378][/DOUBLEPOST]

Еми да, ја им бев на промоција, и мора да кажам со Далтон и Саше многу боље звучеа. Како и да е, како прогресив метал бенд им ја разбирам желбата за брзопотезно шалабејзерско курчење у хармонски мол, али шо поише ги слушам поише ми кажува дека забораваат шо е аранжман и естетика. Плус новиов гитарист додава ноти на солажите, и ја мења ритам гитарата. Се` на се`, с`клет ме фати друг ги слушав, а прог слушам долго време.

Он топик, bout` the beer, уше не им текна дека `можда` на фестивал цените треба да се поевтини отколку во било кое колонијалче, жими сва еден ден (ако Бог даде) ќе отворам свој фестивал и пиво над 80 денари нема да има, па ако сака и од загрозени афрички животињи нека е дестилирано.

програма за денес со саатница ако може некој да постира ,саат време на нет говорот од Коце (нафрлани имиња без датум и саат)ми искача кога ке напишам "пиволенд 2014 програма"...:mad:

На Пиволенд исклучиво странски пива пијам по можност нешто ново што го немало претходната година или па нешто што преку година не ми текнува сам да си го купам. Али некако затајуваат со нови пива, оваа година бар ја шт забележав у однос на нови пива, беше штандот одма десно од скалестиот влез, германски пива, Шоферхофер нешто мислам дека беше и уште една марка. Кај Пауланер и Гинис, црвено имаше само Килкени, Марфис оваа година нема. Ефес и Бавариа не ги забелешав за разлика од други години, А штандов на Беер Шоп па сеа 300 денари за пиво, сепак не ми се дава. Другиве странски што се од 100 до 150 мислам дека ви се поисплатливе отколку точено Скопско за 70.

За денес:

The Author 18:00- 19:00
Културно уметнички работници (К.У.Р) 19:00- 20:00
Сиз 20:00- 21:00
Смат 21:00- 22:00
Мизар 22:00- 23:30
Мвп 23:30- 01:00
Тијана Дапчевиќ 01:00- 02:00

Супер што Тијана ја ставиле на крај, ќе може порано да си одиме сите. Смат па Мизар па МВП - одлично. Јебал вас Сиз, КУР боље да беа после нив.

Хаха, какви ботови од vistina.mk порталот. На програмата пишуваше дека пред Хроматик ќе свират Астероид нешто така се викаше бендот, али нешто се сменило и си свиреа Problem Solved и тој бендот од Кавадарци. Али овие си пишаа дека вечерта ја отворија Астероид и Хроматик. Отишле таму во 20ч. и нормално дека не знаат што се дешавало.:tapp::tapp:

Каде каде помалку народ од поранешните пиволенди, мислам на оние на кале кога не можеше да се влезе, а не пак да шеташ пред бина.

Тапа музичка програма, скапи пива... Шта речи... Навистина не ја сфаќам поентата да ваков настан има организатор, кажете од тогаш до тогаш има отворени денови на Кале, дојдете ставете шаторите, една бина нека се постави 2x2, истите пеачи сами ќе си дојдеа (+Сарс и Рибља Чорба за последен пат), и тоа е тоа, ќе можеше и сами да си внесуваме пива или пак подвижни фрижидери да си продаваа по цени од продавница +5 денари....

Катастрофа...

Ги ислушав К.У.Р. и Smut и сеа за мене Пиволенд заврши. Славе кој те ебе тапа се другите вечерта. И имаше луѓе, ко за четврток беше солидно. Чекај викенд па ќе видиш како ќе биде.

Нула еј, ова Мизар ме уби у поим. Каков Аца бе, како е Аца депресивен, кај него има викање барем коа се пее, се пее на глас ко што треба. Ова е бавно, мртво и досадно. Ни скурчи на цело друштво и си отидовме ради бедовиве. Нула еј, нула.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom