Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво. Користам лап топ Lenovo и од вчера имам еден проблем. При пуштање на лаптопот едноставно почнува да свири премногу гласно и дури не излези на десктоп не можам да мутирам и единствен спас за сега ми е мутирање на микрофонот преку volume mixer. Ако некој слично имал ваков проблем или знае за каков проблем се работи нека пиши. Фала :)

imam problem so wifito ne mi raboti se raboti za laptop Acer aspire 1410 instalirav se i sesto od driwers ne proraboti moze li nekoj da mi pomogne pozdrav

Во Device Manager под Network Adapters имаш нешто?[DOUBLEPOST=1408225248][/DOUBLEPOST]
Здраво. Користам лап топ Lenovo и од вчера имам еден проблем. При пуштање на лаптопот едноставно почнува да свири премногу гласно и дури не излези на десктоп не можам да мутирам и единствен спас за сега ми е мутирање на микрофонот преку volume mixer. Ако некој слично имал ваков проблем или знае за каков проблем се работи нека пиши. Фала :)

Пишти сам од себе? Без да направиш нешто?
Пробај оди во Control Panel - Sound - Speakers - Levels и направи Mute на микрофонот. (пак ќе си работи микрофонот ама нема да прави фонија (ако е тоа проблемот).

Зошто при рандом ситуации (користење нет, офис) го слушам звукот што ми се прави при отворање на фолдери?
Имам антивирус, секоја недела го скенирам компјутеров, според него чист е, па што знам.. :cautious:

Зошто при рандом ситуации (користење нет, офис) го слушам звукот што ми се прави при отворање на фолдери?
Имам антивирус, секоја недела го скенирам компјутеров, според него чист е, па што знам.. :cautious:

Скенирај за malware со ова, види дали ќе се реши. Ако не, секогаш можеш да го исклучиш тој звук преку контрол панел :)

Во Device Manager под Network Adapters имаш нешто?[DOUBLEPOST=1408225248][/DOUBLEPOST]
pa da imam imam Driwers od mreznata i wifi gi abdejtuvav i pak ne rabotat
Пишти сам од себе? Без да направиш нешто?
Пробај оди во Control Panel - Sound - Speakers - Levels и направи Mute на микрофонот. (пак ќе си работи микрофонот ама нема да прави фонија (ако е тоа проблемот).

така и прам го мутирам микрофонот ама не можи до века вака :D нервозно е..

Користам Windows 7 Professional, и сакам да го направм следново се надевам некој ке знае да ми помогне: имам креирано два усера едниот е стандард усер, а другиот администратор, како да направам на стандардниот усер да му дадам привилегија да може да инсталира програми (.exe) фајлови без употребување на администраторки пасворд. барав по нетов но не ми успеа. овде направив некој промени но ништо... (при иснталирање на нова програма на стандар усерот бара админ пасворд)
image.jpg

image.jpg

Исто така на Ц каде што е инсталиран оперативниот систем му ги дадов сите пермисии (фулл контрол), но и со тоа не се реши проблемот. Чаре? :)

Некој што е поупатен во МАК ОС да ми каже која е најдобра верзија, и дали ќе можам да си ја инсталирам на лаптопот?

Некој што е поупатен во МАК ОС да ми каже која е најдобра верзија, и дали ќе можам да си ја инсталирам на лаптопот?
ima patchovani os x za amd i intel e sea zavisi dali ce raboti ili ne pred vreme nemozis da znajs zavisi od hardware , imav osx tiger odamna , imav dosta problemi so drajveri odvaj go srediv nz iskreno dali se developira nesto ne sum razgledal , imase forum osx86 i hackintosh

Sent from my iPhone using Tapatalk

ima patchovani os x za amd i intel e sea zavisi dali ce raboti ili ne pred vreme nemozis da znajs zavisi od hardware , imav osx tiger odamna , imav dosta problemi so drajveri odvaj go srediv nz iskreno dali se developira nesto ne sum razgledal , imase forum osx86 i hackintosh

gledav nekoi tutoriali na net sto kako, navidum izgleda lesno ali sepak neznaes sto moze da izleze nakraj..

gledav nekoi tutoriali na net sto kako, navidum izgleda lesno ali sepak neznaes sto moze da izleze nakraj..

Друже ништо не губиш пробај инсталирај , само нема да добијаш некој перформанси пошто osx најубо раб на нивна платформа , а овие верзии се сите чепкани преправани за да се оспособи да функционира некако , нее то то ...

Друже ништо не губиш пробај инсталирај , само нема да добијаш некој перформанси пошто osx најубо раб на нивна платформа , а овие верзии се сите чепкани преправани за да се оспособи да функционира некако , нее то то ...

баш тоа и јас си мислев плус тоа со драјвери незнам дали ќе излезам накрај...

Инсталирав Виндоус 7 на нов компјутер. Се инсталираше многу брзо. Само што почнав да инсталирам драјвери, почна да ми се појавува блу скрин и сега никако не можам ниту да го користам веќе инсталираниот Виндоус, ниту можам да го преинсталирам, затоа што постојано се појавува блу скрин и ми го рестартира компјутерот. Хелп! :(

Problemot so blue screen-ot e vo drajverite na grafickata. Koga i da probam da gi instaliram, se pojavuva. Ima nekoj ideja kako kje go izvedam ova? :/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom