Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
,,,se ispotepavte branejki gi vašite stavovi i mislenja koi vo krajna linija se sveduvaat ,,,na vašite veruvanja ,,pa makar bile toa i ateistiĉki,,,,
,,,sepak se veruvanje vo nešto,,,
Кои се бре тоа наши верувања? Не знаеш па лупаш ко максим по дивизија. Ајде да видам кои се тие?

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.699
Поени од реакции
31.756
Кои се бре тоа наши верувања? Не знаеш па лупаш ко максим по дивизија. Ајде да видам кои се тие?
,,,bre zelen moronski kermitu,,,:ROFLMAO:,,,ovaa diskusija ja vodevme ushte pred troa godini,,,vrati se na tie diskusii ,,,tamu ti e odgovorot,,,

,,,zarem ne veruvash deka postoish,,
,,,zarem ne veruvash deka si zhabec,,,
,,,zarem ne veruvash deka vo nishto ne veruvash,,,/dokazhana rabota,,,sekoj odgovor otvara 100 i kusur novi prashanjaa ne ke da se sto ke da se neshto poeke/
,,,ushte kolku da ti redam vakvi ko takvi biseri na tvoeto veruvanje vo neveruvanje/tu majkata da bea ohridski biseri barem ke se ofajdeshe/,,,,,,,,,

,,,i nemoj da vregas,,,maksim delel jadenje po divizija,,,:icon_mrgr:,,,

,,,mozhe ushte ili dovolno ti e za ova kratko vreme ,,,a za prostorot i da ne zboruvame ,,,me fanala nekoja mrza , ta leto e seushte majkumu,,

,ateist ,,,prenesi mu posdravi i na d,beck,,,(y)

,,,:свиркам:,,,[DOUBLEPOST=1408533424][/DOUBLEPOST],,,i PS,,,dobro bre i nasabajle koga ke se poglednesh vo ogledalo zarem ne veruvash deka si ti,,

Последно уредено:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
,,,bre zelen moronski kermitu,,,:ROFLMAO:,,,ovaa diskusija ja vodevme ushte pred troa godini,,,vrati se na tie diskusii ,,,tamu ti e odgovorot,,,

,,,zarem ne veruvash deka postoish,,
,,,zarem ne veruvash deka si zhabec,,,
,,,zarem ne veruvash deka vo nishto ne veruvash,,,/dokazhana rabota,,,sekoj odgovor otvara 100 i kusur novi prashanjaa ne ke da se sto ke da se neshto poeke/
,,,ushte kolku da ti redam vakvi ko takvi biseri na tvoeto veruvanje vo neveruvanje/tu majkata da bea ohridski biseri barem ke se ofajdeshe/,,,,,,,,,

,,,i nemoj da vregas,,,maksim delel jadenje po divizija,,,:icon_mrgr:,,,

,,,mozhe ushte ili dovolno ti e za ova kratko vreme ,,,a za prostorot i da ne zboruvame ,,,me fanala nekoja mrza , ta leto e seushte majkumu,,

,ateist ,,,prenesi mu posdravi i na d,beck,,,(y)

,,,:свиркам:,,,[DOUBLEPOST=1408533424][/DOUBLEPOST],,,i PS,,,dobro bre i nasabajle koga ke se poglednesh vo ogledalo zarem ne veruvash deka si ti,,
Шутрак што ќе ти каже. Пусти жабец и името “атеист“ ти даваат нагон. Те фати дијареа? Додека има вакви ко тебе шутраци и ќе предизвикува такви нагони и баш ми е мило.
Наврати се пред многу години кога сме го правеле муабетов. Нема потреба од верување во нешта кои ги знаеш. Но шутрак може толку да разбере. Со инка памет не се тура, за жал.

А за жалење вакви верници како тебе кои не знаат ни кои се ни што се, па се принудени да веруваат.

Последно уредено:

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.699
Поени од реакции
31.756
Шутрак што ќе ти каже. Пусти жабец и името “атеист“ ти даваат нагон. Те фати дијареа? Додека има вакви ко тебе шутраци и ќе предизвикува такви нагони и баш ми е мило.
Наврати се пред многу години кога сме го правеле муабетов. Нема потреба од верување во нешта кои ги знаеш. Но шутрак може толку да разбере. Со инка памет не се тура, за жал.

А за жалење вакви верници како тебе кои не знаат ни кои се ни што се, па се принудени да веруваат.
,,,dobro e pochna da se nervirash,,,tipichno za tebe, a neshto ne ti odi kako shto treba i ne e kako si zamislil vednash frlash so izmet shto izleguva od tebe,,,aj malku sabur,,,
,,,i PS sho praish so neshtata shto ne gi znaesh ili si seznajko,,,:icon_mrgr:,,
/za drugite kvalifikacii,,,,,proostenooooo ti e cheeedoooo bozhjeee,,,:D/

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
,,,dobro e pochna da se nervirash,,,tipichno za tebe, a neshto ne ti odi kako shto treba i ne e kako si zamislil vednash frlash so izmet shto izleguva od tebe,,,aj malku sabur,,,
,,,i PS sho praish so neshtata shto ne gi znaesh ili si seznajko,,,:icon_mrgr:,,
/za drugite kvalifikacii,,,,,proostenooooo ti e cheeedoooo bozhjeee,,,:D/
:pos: Да не се ваквиве ликови ко тебе ќе нема со кого да се смееме. Чедо ти божје неписмено. Состави бе една раченица бар и ти сам да се разбереш што си напишал. Тоа што нема ни царот не јаде, момак. Тоа што не го знам не го знам, немам потреба да верувам во се и сешто. Чедо не ти е простено ни од мене ни од универзумот.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Клипчево е мала шала.. али сепак причина пЉус да се биде атеист :)))

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па јас мислам дека веќе ни објасни дека се ова почива врз начелата кои се добиени од гласот што го чула во својата глава Роуз Кели.

Гласот го викаме Ајваз, како синоним за вонземска интилигенција, а неговиот шепот во главата на жената на Кроули, го сметаме за придобивка на човештвото.

Среќа што во таа далечна 1908 година, во историски значајниот Египет, не и се појавил во главата истиот оној глас, што му се појавил на култниот исламски пророк.
Твојот обид да ги девалвираш моите ставови преку иронија и сарказам одсекогаш ти биле и секогаш ќе ти бидат залудни.
Тоа што ги издвојува иницијантите, без разлика дали се работело за масони, розенкројцери, телемити или слично е светогледот што го имале и што го имаат, а не гласови што ги слушале или догми што слепо ги следеле. И во масонеријата и во О.Т.О заедничко кај членовите е нивната посветеност за свет во кој на прво место е човештвото а не религиите, нациите и слично.
Основачите на Американската цивилизација биле масони, бројни филозофи, писатели, композитери, мислители исто така биле иницијанти во одредени Редови. Тие се заслуижни што денес европа не е еквивалент на Либерија или Сомалија, бидејќи тие се луѓето што ја предводеле либералноста, слободата и реформата. Благодарение на нив, денес имаш можност да кажеш јавно свој став без да бидеш убиен или казнет поради тоа.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Твојот обид да ги девалвираш моите ставови преку иронија и сарказам одсекогаш ти биле и секогаш ќе ти бидат залудни.
Тоа што ги издвојува иницијантите, без разлика дали се работело за масони, розенкројцери, телемити или слично е светогледот што го имале и што го имаат, а не гласови што ги слушале или догми што слепо ги следеле. И во масонеријата и во О.Т.О заедничко кај членовите е нивната посветеност за свет во кој на прво место е човештвото а не религиите, нациите и слично.
Основачите на Американската цивилизација биле масони, бројни филозофи, писатели, композитери, мислители исто така биле иницијанти во одредени Редови. Тие се заслуижни што денес европа не е еквивалент на Либерија или Сомалија, бидејќи тие се луѓето што ја предводеле либералноста, слободата и реформата. Благодарение на нив, денес имаш можност да кажеш јавно свој став без да бидеш убиен или казнет поради тоа
.
Јас ти укажувам дека постапуваш исто и имаш слични, да не речам идентични ставови со оние кои сакаш да им укажеш дека не се во право.

Иницијанти, профани, полутајни редови и остали човечки конвенции, не те ставаат во различен кош.

Догми имате еден куп.

Препрочитај го твојот пост, особено болдот, и размисли што си напишал, и што се обидуваш да ни кажеш;)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Јас ти укажувам дека постапуваш исто и имаш слични, да не речам идентични ставови со оние кои сакаш да им укажеш дека не се во право.

Иницијанти, профани, полутајни редови и остали човечки конвенции, не те ставаат во различен кош.

Догми имате еден куп.

Препрочитај го твојот пост, особено болдот, и размисли што си напишал, и што се обидуваш да ни кажеш;)
Ти мешаш поими, дали намерно или не незнам, но неможеш да поистоветиш догма со нечиј став или начин на размислување. Догма е нешто кое ти се наметнува, најчесто под влијание на страв. Догмите не се дел од размислувањето, тие се обликувачи на истото.
Јас сум иницијант затоа што сум заклучил дека имам слични ставови и гледишта со луѓето кои се дел од тој Ред, не затоа што сум прифатил одредена догма поради страв да не бидам мачен или поради стремеж по награда.
Доколку не сум во право, повели наброј ги догмите што ги имало еден куп.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.699
Поени од реакции
31.756
,,,:D,,,,čedo božje ke da vo tvoeto znaenje mnogu raboti neznaeš,,,prelogično
za eden ateist bidejki neznaenjeto e blažena sostojba,,,okolu zapirkite:icon_mrgr: kako ti odgovara taka ĉitaš

,ili si pismen ili ne si odluĉi se veke ,ednaš,,blagodaram za toa momak pelenaĉe,,taka barem deluvaš,,,a i porano ne beše ništo
podobar,,,so godinkite ne ti došol umot,,,,puuu jaz,k:D za ova vreme poveke si ostanal bez nego,,,ti se udrile mnogu raboti od glava ta veke ni vo samsebe ne veruvaš,,,/sigurno ne si igral djamlii pa sega nekoj šutrak ti e kriv,,,aj majkata za žalenje si/,,,
,,,i PS,,,,posle ihaaa godini koga ke poĉneš vaka:cuc: da praviš,,,ke se setiš na šutrakot,,,
,,,aj pozzzz,,,,,:icon_mrgr:
:pos: Да не се ваквиве ликови ко тебе ќе нема со кого да се смееме. Чедо ти божје неписмено. Состави бе една раченица бар и ти сам да се разбереш што си напишал. Тоа што нема ни царот не јаде, момак. Тоа што не го знам не го знам, немам потреба да верувам во се и сешто. Чедо не ти е простено ни од мене ни од универзумот.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ти мешаш поими, дали намерно или не незнам, но неможеш да поистоветиш догма со нечиј став или начин на размислување. Догма е нешто кое ти се наметнува, најчесто под влијание на страв. Догмите не се дел од размислувањето, тие се обликувачи на истото.
Јас сум иницијант затоа што сум заклучил дека имам слични ставови и гледишта со луѓето кои се дел од тој Ред, не затоа што сум прифатил одредена догма поради страв да не бидам мачен или поради стремеж по награда.
Доколку не сум во право, повели наброј ги догмите што ги имало еден куп.
Сакаш да кажеш дека секој Хриситјанин станал Хриситјанин од пусти страв?

Сакаш да кажеш дека откако поради страв станал Христијанин му се обликувало размислувањето, а не дека претходно имал слични гледишта со луѓето од таа групација ?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Сакаш да кажеш дека секој Хриситјанин станал Хриситјанин од пусти страв?

Сакаш да кажеш дека откако поради страв станал Христијанин му се обликувало размислувањето, а не дека претходно имал слични гледишта со луѓето од таа групација ?
Па не секогаш, многу често тоа е поради традицијата, влијанието од околината и семејството и слично. Но таквите "верници" се формалисти, Христијанин во вистинска смисла на зборот мора да има страв кон Бог, да моли за прошка и да верува дека неговата природа е грешна уште од раѓање.
Што се однесува до стравот, дали во христијанството не важи ставот дека - Стравот кон Бог е почеток на мудроста?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Па не секогаш, многу често тоа е поради традицијата, влијанието од околината и семејството и слично. Но таквите "верници" се формалисти, Христијанин во вистинска смисла на зборот мора да има страв кон Бог, да моли за прошка и да верува дека неговата природа е грешна уште од раѓање.
Што се однесува до стравот, дали во христијанството не важи ставот дека - Стравот кон Бог е почеток на мудроста?
Тоа во болдот е догма или твој личен став?

Како ја провери точноста на болдот?

Kajgana Shop

На врв Bottom