http://en.wikipedia.org/wiki/FK_Metalurg_SkopjeСериозни беа коментаторите ко кажаја дека Металург постои 50+ години ?
Или јас грешно слушнав ?
Zavisi koj igra vo finale ,mozebi pak 10.000-15.000 ke ima narednata godinaДобар тим се Работнички годинава, добро играат во споредба со оваа лига и тимови, заслужено освоија, штета само што Македонскиот фудбал е ценет како Евреите во втора светска. Баш и читав сега споредба пред 20 години за финале куп отишле 20 000, сега 2 000 гледачи, за некој 10 години може и до 200 ќе догураме, битно ние си напраивме 30 000 стадионче па сега другото не е битно
Не е пријавување, сигурно го имаат освоено региналниот Скопски куп за да се пласираат до овде.Со кој памет Фортуна ми се пријавиле куп да играат?
Знае некој на кој стадион играле? Пошто не верувам дека некој ќе им дозволи да играат на Хасан Бек.
1/16 финале
Фортуна – Хоризонт 0-8
Кожув– Македонија Ѓ.П 1932, 2-1
Гоблен Јуниор – Тетекс 0-3
Новаци 2005 – Гостивар, 0-5
Брегалница Делчево – Дрита 1-4
Беласица – Напредок, 1-1 (пенали 3-5)
Саса – Ренова 0-2
Влазними – Вардар 1-9
Младост Ц Д – Брегалница 2008 0-1
Победа Ј.– Металург 3-2
Џумајлија – Силекс 0-3
11. Октомври – Шкупи 1927 0-9
Вулкан – Пелистер, четврток
Каков е тој регионален Скопски куп? Прв пат слушам.Не е пријавување, сигурно го имаат освоено региналниот Скопски куп за да се пласираат до овде.
Претпоставувам дека во Чаир игралеСо кој памет Фортуна ми се пријавиле куп да играат?
Знае некој на кој стадион играле? Пошто не верувам дека некој ќе им дозволи да играат на Хасан Бек.