Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
,,,,aj toa što vistinata tolku ve boli/ĉitajte si gi zborovite,pogolem dokaz od niv nema/,,naednaš ste tolku nervozni od vistinata što ja potisnuvate vo vas pa morate so arogancija da ja dokažuvate vašata verba vo poslednata religija narečena ateizam,,,,koja li perverzija na potsvesta i baranje na religija i veruvanje no da gi nema napred tie atributi,,,
,,,ateizam mesto,,,kakoli beše ,,aha,,koja majka izgubila sina tamo ke go najde,,,mesto za se ona što ima prividna vrednost,,i zasolnište na oni što begaat od duhovnoto,,,
,,,i taka nesvesno sozdadena
ta nova religiozna sostojba e mesto pod sonceto što go odbiraat onie koi ednostavno ne sakaat da priznaat deka vo nešto
veruvaat,,,a poglednete se ,,ke se ispotepade dokažuvajki deka ne ste religiozni vernici tuku ste robovi na vašeto veruvanje apropo veruvanjeto,,,
,,,i ne se kolnete vo naukata bidejki i vo nea naogjate skrivalište i so najgolemo veruvanje go servirate vašiot um na osobeno taa nauka koja /povtorno/,,veruva vo svoite principi,a vie ste i sledbenici i vernici,,,,
,,,,,
се читаш ли што пишуваш? како тоа наоѓаш заеничка нишка помеѓу атеисти и верување. колку пати треба да се каже дека атеистот не верува. тоа со науката, .............. треба по 1001 пат да се објаснува како и зошто се зема науката како репер за вистина? ова ко сега со исламот, хемија и психологија ќе биле забрането пошто се коселе со алаховиот говор :tapp:
истото го правите и вие христијаните. можеби на покултурен начин, сепак сте го поминале средниот век, но ете мики1 е еден од тие кои вели дека психологијата НЕ чинела, инвиторто исто, еве сега со музиката, ....... дури и сексот е гаволска работа, ...... ќе си пукам во колено жими мама од вашите глупости

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
,,,,aj toa što vistinata tolku ve boli/ĉitajte si gi zborovite,pogolem dokaz od niv nema/,,naednaš ste tolku nervozni od vistinata što ja potisnuvate vo vas pa morate so arogancija da ja dokažuvate vašata verba vo poslednata religija narečena ateizam,,,,koja li perverzija na potsvesta i baranje na religija i veruvanje no da gi nema napred tie atributi,,,
,,,ateizam mesto,,,kakoli beše ,,aha,,koja majka izgubila sina tamo ke go najde,,,mesto za se ona što ima prividna vrednost,,i zasolnište na oni što begaat od duhovnoto,,,
,,,i taka nesvesno sozdadena
ta nova religiozna sostojba e mesto pod sonceto što go odbiraat onie koi ednostavno ne sakaat da priznaat deka vo nešto
veruvaat,,,a poglednete se ,,ke se ispotepade dokažuvajki deka ne ste religiozni vernici tuku ste robovi na vašeto veruvanje apropo veruvanjeto,,,
,,,i ne se kolnete vo naukata bidejki i vo nea naogjate skrivalište i so najgolemo veruvanje go servirate vašiot um na osobeno taa nauka koja /povtorno/,,veruva vo svoite principi,a vie ste i sledbenici i vernici,,,,
,,,,,
Ние ниту шириме некаква вера и религија,ниту веруваме во некое наптриродно суштество кое живее меѓу звездите и кое е спремно да не казни со пекол ако не му се молиме.Ние доаѓаме во дебата со вас верниците само во одбрана од тоа што ни го сервирате.За нас сите вие сте исти,христијани,муслимани,будисти...Како што верувам јас во самиот себеси и во своите способности да си го организирам својот живот,така верувам во човештвото дека може да создаде праведно општество каде ќе има слобода,правда,и еднаквост за сите.Во 20 век се направија напори и се создаде во дел од светот општество кое се грижеше за сите подеднакво без разлика,дали тој бил од една етничка заедница,дали бил црн,дали бил сиромав.Но сите тие масонски структури кои дојдоа од запад создадоа омраза на верска,етничка нетрпеливост го поткопаа и го докрајчија општеството докажувајќи дека човекот не е способен сам да се грижи за себе и дека му се потребни разноразни оџи,попови,цркви и џамии и создадоа конфликти помеѓу нив.

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Но сите тие масонски структури кои дојдоа од запад создадоа омраза на верска,етничка нетрпеливост го поткопаа и го докрајчија општеството докажувајќи дека човекот не е способен сам да се грижи за себе и дека му се потребни разноразни оџи,попови,цркви и џамии и создадоа конфликти помеѓу нив.
Ај истражи врз чии принципи е создадена Америка, ај истражи врз чии принципи се создадени обединетите нации! Кога велам Америка, мислам на декларацијата за независност и амандманите, не на денешните политички фактори.
Ништо неможе да подалеку од вистината како тврдењето дека религиозните фанатици и масонските принципи имаат исти начела!
Да не постоеја овие тајни братства, европа сега сеуште ќе беше завиена во мрак, догми и теократија.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Ај истражи врз чии принципи е создадена Америка, ај истражи врз чии принципи се создадени обединетите нации! Кога велам Америка, мислам на декларацијата за независност и амандманите, не на денешните политички фактори.
Ништо неможе да подалеку од вистината како тврдењето дека религиозните фанатици и масонските принципи имаат исти начела!
Да не постоеја овие тајни братства, европа сега сеуште ќе беше завиена во мрак, догми и теократија.
Да не одиме оффтопик но кога велам за масонските ционистички организации кои подржуваат политика на тобожна демократија која доаѓа од САД сета нивна подршка оди кон владеење на цареви,свештеници,класи,етникуми се со цел да се урне демократијата на пролетеријатот каде еднаквоста е иста на сите пред државните закони.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Да не одиме оффтопик но кога велам за масонските ционистички организации кои подржуваат политика на тобожна демократија која доаѓа од САД сета нивна подршка оди кон владеење на цареви,свештеници,класи,етникуми се со цел да се урне демократијата на пролетеријатот каде еднаквоста е иста на сите пред државните закони.
Принципите на масонеријата не се во никој случај во насока да се урива било каква демократија! Тоа е пропаганда на религиозните радикални фанатици и луѓе очајни по медиумско внимание што пропагираат и промовираат разни теории на заговор....
Ваквите предрасуди им одат во прилог единствено на радикалните верски и националистички фанатици, давајќи им прилика да покажат со прст дека постои виновник за одредени општествени случувања, виновник кој е нивен трн во око - масони, окултисти, ционисти и што уште не.
Исламистите на пример обвинуваат дека западот ковал и спремал нов светски поредок, а самите тие отворено повикуваат кон светски поредок во кој ќе има една религија - Исламот!

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Принципите на масонеријата не се во никој случај во насока да се урива било каква демократија! Тоа е пропаганда на религиозните радикални фанатици и луѓе очајни по медиумско внимание што пропагираат и промовираат разни теории на заговор....
Ваквите предрасуди им одат во прилог единствено на радикалните верски и националистички фанатици, давајќи им прилика да покажат со прст дека постои виновник за одредени општествени случувања, виновник кој е нивен трн во око - масони, окултисти, ционисти и што уште не.
Исламистите на пример обвинуваат дека западот ковал и спремал нов светски поредок, а самите тие отворено повикуваат кон светски поредок во кој ќе има една религија - Исламот!
Во право си за едно сите тие и масони,и окултисти и што ти ја знам сите тие на некој начин се религии.Ти може си против христијанството и исламот,ама твојот став ни најмалку не е различен од нив.Но јас верувам во човештвото дека може да создаде општество кое ни најмалку нема да му бидат потребни ниту свештеници,ниту цареви,ниту богови,ниту религии.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Во право си за едно сите тие и масони,и окултисти и што ти ја знам сите тие на некој начин се религии.Ти може си против христијанството и исламот,ама твојот став ни најмалку не е различен од нив.Но јас верувам во човештвото дека може да создаде општество кое ни најмалку нема да му бидат потребни ниту свештеници,ниту цареви,ниту богови,ниту религии.
Повторно погрешно - болдот. Дали јас било каде сум изјавил дека сите што не живеат на начин како мојот се "грешници", "неморални", "неверници", "секташи" и слично?
Дали јас промовирам догма која треба да биде модел за сите луѓе подеднакво како да живеат, размислуваат, водат љубов, да се облекуваат, што да јадат, што да пијат и слично? Ако не, тогаш на кој начин моите ставови не биле различни?

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Повторно погрешно - болдот. Дали јас било каде сум изјавил дека сите што не живеат на начин како мојот се "неморални", "неверници", "секташи" и слично?
Дали јас промовирам догма која треба да биде модел за сите луѓе подеднакво како да живеат, размислуваат, водат љубов, да се облекуваат, што да јадат, што да пијат и слично? Ако не, тогаш на кој начин моите ставови не биле различни?
Не си атеист во вистинска смисла во зборот.Без разлика во што веруваш,дали тоа е организирана религија или не,дали има канони и свештеници,дали собираш следбеници на тоа учење,исто ти се фаќа.Дали веруваш,во трето око,во реинкаранции,медитации,кабали,чакри,црни мачки и вештерки се е тоа во областа на мистиката и е надвор од рационалноста и разумноста.Атеист ако верува во моќта на звездите и во хороскопот тогаш тој е верник сепак во нешто,што според мене тоа е глупаво нешто.(И јас сум верник на некој начин,верувам во човештвото,верувам во себе но тоа е поразумно отколку да верувам во некои натприродни суштества како ангели,самовили,врколаци,демони....)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не си атеист во вистинска смисла во зборот.Без разлика во што веруваш,дали тоа е организирана религија или не,дали има канони и свештеници,дали собираш следбеници на тоа учење,исто ти се фаќа.Дали веруваш,во трето око,во реинкаранции,медитации,кабали,чакри,црни мачки и вештерки се е тоа во областа на мистиката и е надвор од рационалноста и разумноста.Атеист ако верува во моќта на звездите и во хороскопот тогаш тој е верник сепак во нешто,што според мене тоа е глупаво нешто.(И јас сум верник на некој начин,верувам во човештвото,верувам во себе но тоа е поразумно отколку да верувам во некои натприродни суштества како ангели,самовили,врколаци,демони....)
А како заклучи ти дека јас сум неразумен и верувам во надприродни сили?
Ако малку од малку си ги следел моите ставови, би знаел дека јас верувањето без знаење - сознание, не го сметам за вистина. За одредени членови на форумов тоа беше аргумент дека сум бил атеист, за некој не....мене ми е сеедно дали ќе ме смета некој за атеист или не, но едно знам а тоа дека не сум верник во класична староеонска смисла на зборот.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
А како заклучи ти дека јас сум неразумен и верувам во надприродни сили?
Ако малку од малку си ги следел моите ставови, би знаел дека јас верувањето без знаење - сознание, не го сметам за вистина. За одредени членови на форумов тоа беше аргумент дека сум бил атеист, за некој не....мене ми е сеедно дали ќе ме смета некој за атеист или не, но едно знам а тоа дека не сум верник во класична староеонска смисла на зборот.
Искрено да ти кажам,јас не сум се заинтересирал да проучам конкретно што значи тоа телемата,дали е некој магиски принцип,дали тоа е само некоја доктрина која ги проучува старите списи и пагански религии.Како и да е,сепак тоа не е геологија,не е економија,или ботаника.Не ми е целта да те напаѓам тебе и твоите ставови.Но ти се најде увреден кога ги спомнав оние масони кои и тие самите се промовираат како религија,исто како сциентолозите.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Искрено да ти кажам,јас не сум се заинтересирал да проучам конкретно што значи тоа телемата,дали е некој магиски принцип,дали тоа е само некоја доктрина која ги проучува старите списи и пагански религии.Како и да е,сепак тоа не е геологија,не е економија,или ботаника.Не ми е целта да те напаѓам тебе и твоите ставови.Но ти се најде увреден кога ги спомнав оние масони кои и тие самите се промовираат како религија,исто како сциентолозите.
Не сум се нашол навреден....ти коментирав затоа што твојот став беше класична предрасуда, заклучок донесен врз база на пропаганда, таблоиди и теории на заговор. За болдот...пак погрешно! Масоните категорично одбиваат и демантираат било какво тврдење дека се религија, повели информирај се доколку неверуваш.
Што се однесува за телемата....имаш тема доколку сакаш да бидеш информиран, во спротивно барај си теми што те интересираат.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.699
Поени од реакции
31.756
,,,se ispotepavte branejki gi vašite stavovi i mislenja koi vo krajna linija se sveduvaat ,,,na vašite veruvanja ,,pa makar bile toa i ateistiĉki,,,,
,,,sepak se veruvanje vo nešto,,,

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Па јас мислам дека веќе ни објасни дека се ова почива врз начелата кои се добиени од гласот што го чула во својата глава Роуз Кели.

Гласот го викаме Ајваз, како синоним за вонземска интилигенција, а неговиот шепот во главата на жената на Кроули, го сметаме за придобивка на човештвото.

Среќа што во таа далечна 1908 година, во историски значајниот Египет, не и се појавил во главата истиот оној глас, што му се појавил на култниот исламски пророк.

Член од
25 јули 2013
Мислења
118
Поени од реакции
97
еден ден нема да има замарање околу овие срања со религии се разбудува полека но сигурно свеста на народот дека стварно нема ништо како што е претставено дека се е еден вид енергија

али... стварно им се восхитувам на тие филозофи што ја рашириле како зараза и да ги натераат сите да живеат во некаква си заблуда толку добро напишано што те занесува и до ден денешен има толку големи верници што и тие појма немаат како веруваат
ооооо толку добра психологија...

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
@shutrak Зошто никако неможе да ти зтане јасно дека АТЕИЗМОТ НЕ Е РЕЛИГИЈА?! Самиот збор кажува А теизам. Теизам и Атеизам. Верување и НЕ варување. Што си се запнал вашата религија, вашето верување, кога НЕ ПОСТОИ ВЕРУВАЊЕ кај Атеистите, освен тоа што веруваат во моќта на самите себси и никој друг, а и немаат страв од никаква ,,натприродна сила'' кој што никој и никогаш ја нема докажано. Толку сте затворени и ограничени што не сакате да прифатите никакви работи освен религија... Средновековниот преиод е одамна завршен.

Kajgana Shop

На врв Bottom